reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Ja mam 10 pieluch tetrowych białych 70x80cm. Chyba jeszcze sobie drugie tyle dokupię. Mam też 3 pieluchy flanelowe we wzorki i 2 jednokolorowe (dostałam wczoraj od teściowej - niebieską i żółtą). Będę ich używać np. do kładzenia na przewijak, żeby dzidzi nie było zimno w dupkę, albo do położenia dzidzi np. na kanapie, żeby nie zaśliniła tapicerki;)

reklama
pieluszki tetrowe - chyba kupię tylko 20 a nie 40 jak pierwotnie planowałam, bo może się okazać, że jednak nie należę do matek-aktywistek i pójdę po najmniejszej linii oporu zakładając młodemu pieluchy jednorazowe
jakby co, to zawsze mogą posłużyć jako śliniaczek ;) a dokupic to nie problem
nad rozmiarem się zastanawiam czy 70x80 czy 80x80...

a flanelowe pieluszki - tez kupię kilka - mogą zawsze posłużyć jako przykrycie dla bąbla

Leyna mnie rozbrajaja wielbłądziki ;D
a co do żyrafek to który wzór?18 czy 19 bo obydwa fajowe :)
ja bym wielbłądów na nic nie wymieniała są czadowe ;D
najlepszy (podobno) pierwszy strzał ;)
Ja narazie z poscielą i resztą spanka mam na wstrzymaniu bo to babcia kupuje ale dopiero w lipcu :(

aaa, doszła dziś do mnie paczka z ciuszkami od teściówki - tymi co dostała od koleżanek
tam są jakieś angielskie ciuszki i wiecie co? oni mają jakieś rąbniętą numerację ::)
bodziaczki na wiek 0-3 miesięcy są znacznie mniejsze od naszego rozmiaru 56 - wyglądają na jakieś 52...
a bodziaczek, który ma na metce rozmiar 68 jest identyczny z naszym rozmiarem 56

chciałam kupić na allegro te bodziaki early days, które polecała edie, ale się teraz kompletnie zamieszałam, jaki rozmiar, czy czasami te 0-3 m-cy nie będą za małe i nie lepiej startować od razu w rozmiar 3-6 m-cy....

edie mogłabyś zmierzyć te swoje bodziaki? bo za chwilę zgłupieję normalnie...

Leyna, nic mi nie mów o pościelach ::)
W zeszłym tygodniu była u mnie teściowa i zamówiłyśmy łóżeczko, pościel 6-elementową w baranki na groszkowym tle i pościel do wózka. Ale P. stwierdził, że w baranki mu się nie podoba jednak i "przemówiliśmy" na taką:
356elwzor0049kv.jpg

No, trudno, ale już nie mialam sily się kłócić...

Dziś przyszło łóżeczko ;D, a na pościel czekamy.
A tę w baranki i tak jeszcze zamówię :p, w komplecie 3-elementowym, bo strasznie mi się podoba ;D

Leyna, mnie się najbardziej z tych "Twoich" podobają wielbłądziki ;)

mada78 pisze:
Leyna mnie rozbrajaja wielbłądziki ;D
a co do żyrafek to który wzór?18 czy 19 bo obydwa fajowe :)
ja bym wielbłądów na nic nie wymieniała są czadowe ;D
najlepszy (podobno) pierwszy strzał ;)

wielbładziki - wzór 14
a żyrafki te kremowe - wzór 19
ja nie mogę mieć niebieskiej pościeli w seledynowym pokoju, bo by mnie gryzła po oczach ;)

myślałam o tym safari... bo te dwie pierwsze sa bardzo podobne do siebie a tak to byłaby pewna odmiana

no nic jeszcze trochę czasu mam to sobie pomyślę, co wybrać (pewnie porobię numerki i będę losować :p)

dominique.p pisze:
Leyna, mnie się najbardziej z tych "Twoich" podobają wielbłądziki ;)

cholercia... :laugh:
a wiecie co jest najlepsze? że te wielbłądziki to nie jest mój wybór tylko Sz :) ja od początku uparłam się, że jedna pościel MUSI być w żyrafki
tę drugą dobrał Sz, ale powiedział mi, że on się zgadza na wszystko co wybiorę, byleby pościel nie była - tu cyt.- "oczojebna" ;)

Leyna pisze:
aaa, doszła dziś do mnie paczka z ciuszkami od teściówki - tymi co dostała od koleżanek
tam są jakieś angielskie ciuszki i wiecie co? oni mają jakieś rąbniętą numerację ::)
bodziaczki na wiek 0-3 miesięcy są znacznie mniejsze od naszego rozmiaru 56 - wyglądają na jakieś 52...
a bodziaczek, który ma na metce rozmiar 68 jest identyczny z naszym rozmiarem 56

chciałam kupić na allegro te bodziaki early days, które polecała edie, ale się teraz kompletnie zamieszałam, jaki rozmiar, czy czasami te 0-3 m-cy nie będą za małe i nie lepiej startować od razu w rozmiar 3-6 m-cy....
Bo w tej Anglii to chyba same krasnale;) Ja też mam "wyspiarskich" ciuszkow kilka i rzeczywiście malusie są, takie nawet na 50cm ;)

Leyna, ja bym kupiła te większe bodziaki Early Days, dla spokojności. Wydaje mi się, że na niektórch aukcjach z nimi są podane wymiary, musiałabyś poszukać na allegro. A są naprawdę fajne jakościowo, ja mam kilka już używanych, wyglądają prawie jak nowe.

Leyna pisze:
cholercia... :laugh:
a wiecie co jest najlepsze? że te wielbłądziki to nie jest mój wybór tylko Sz :) ja od początku uparłam się, że jedna pościel MUSI być w żyrafki
tę drugą dobrał Sz, ale powiedział mi, że on się zgadza na wszystko co wybiorę, byleby pościel nie była - tu cyt.- "oczojebna" ;)

No, to P. pojechał z "grubej" rury, bo dla niego nie może być "gejowa" (caly czas, biedny, wierzy, że to jednak będzie chłopiec ;))

reklama
Dominque mi tez sie podobają owieczki na groszkowym tle ale własnie sie boje tego groszku czy aby nie bedzie "walił " po oczach na żywca ::) a te na kremowym troche za mdłe ::)
Jeżeli macie juz jakieś pościele to dajcie cynk jakie jakosciowo są z Mamo-tato a jakie z Darland, bo cenowo nie róznia się bardzo ale nie wiem jak z bawełenka czy jest mięciutka itd.

Do góry