reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
No ja juz też sporo zakupów zrobiłam. Przede wszystkim kupiłam większość rzeczy do porodu, więc mogę rodzić ;D Dla dzidzi wyprawka ciuszkowa skompletowana, rzeczy zakupione od tej pory to już nadmiar, kosmetyki kupione. Jeszcze właściwie jedna pościel, pieluchy tetrowe i flanelowe i to chyba wszystko.
Aaa nie mam wózka, ale mój mąż nie chce go teraz kupić, jak urodzę to pojedzie do sklepu i zamówi (oczywiście ten który wybraliśmy), może to i dobrze, po co ma stać i się kurzyć :)

aga śliczne te kaftaniki :)

myśmy dziś zamówili wózek :) w sobotę zamawiamy łóżeczko i materacyk no i chyba czas zacząć robić jakieś zakupy na allegro typu pościelka, rożek...

A ja kupiłam czad wózek na allegro :))) dawno już - zimno było,ale...Mutsy za 320zł....taki jak chciałam, idealny! jeszcze ma włoski na oponkach.... polecam Wam aukcje, bo naprawdę kupiłam dużo świetnych rzeczy.

buble niestety też wkalkulujcie. Odradzam polską bawełnę... zresztą same zobaczycie :(((

edie pisze:
buble niestety też wkalkulujcie. Odradzam polską bawełnę... zresztą same zobaczycie :(((

edie a co konkretnie masz na myśli pisząc "polska bawełna"? jakieś ciuszki, pościelki czy inne rzeczy? ewentualnie wklej linki, żebyśmy wiedziały czego się wystrzegać

Tak, tak, edie! Czekamy na rady! Trochę lipnie byłoby się wtranżolić na "minę" z ciuszkami chociażby, bo nie chciałabym po jednym praniu wywalać :p A chcę zamówic w najbliższym czasie wyprawkę na wyjscie ze szpitala...

Edie, a ten Mutsy w cenie 320 zl to wozek i gleboki i spacerowy???? Taka niska cena...Az sie wierzyc nie chce :) Super, ze udalo Ci sie znalezc takie cacko w tak niskiej cenie :)

aaaaaa, a ja kupiłam wczoraj coś z gazetą :) nie mogłam się powstrzymać :p

to koszulka ze spodenkami w kolorze zielonym z aplikacja żyrafki i napisem "kocham moją mamę"
i kapelusik ze skarpetkami z tym samym kolorze i taką samą aplikacją

kompleciki były osobno kupowane, w 2 różnych gazetach, ale można sobie skompletować było całość (pewnie ten sam wydawca)
rozmiar 86 cm więc raczej przyszłościowy

były inne kolorki z innymi aplikacjami i napisami: kremowy z fioletowym słonikiem napisem "jestem słoneczkiem tatusia" (też mi się bardzo podobał), różówy z tą samą aplikacją i napisem oraz błękitny z czerwonym hipopotamkiem (?) i napisem "jestem małym urwisem"
ten błękitny strasznie mdły mi się wydawał

komplecik: koszulka+spodenki do kupienia z gazetą "Mama i ja"
komplecik: kapelusik+skarpetki do kupienia z gazetą "Twoje dziecko"

każda z gazet kosztuje 9,90 zł

a teraz czas na zdjęcia :p

Cześć Dziewczyny! Kurczaki ja już nie mogę leżeć... połaziłam wczoraj i ...słuchajcie jednak jak leżeć to leżeć. nie bądźcie takie głupie jak ja!obyście nie musiały...

Miłe, ja najpierw przeczytałam tonę artykułów o ubrankach dla dzieci. Głównie amerykańskich, bo ci mają hopla na tym punkcie. A wszystko przez to, że nie mam żadnego znajomego niemolawaka :(( a rady mamuś sprzed 5 lat...same rozumiecie. I:
- kupuję tylko rzeczy, które mają rozcięcie w kroku na pieluchę. podobno inaczej makabra babika przebrać jak się obsra
- kupuję tylko bawełnę
- kupuję głównie uzywane rzeczy od innych rodziców. poza body i śpiochami - czyli to co dotyka ciałka musi mieć osobiste!
- staram się markowe rzeczy, bo one mają dobrą bawełnę, żadnych zapięć na pleckach, guzików, etc.
nie wiem jak Wam mogę pokazać zdjęcia tego co mam. A mam...wierzcie mi tony rzeczy! Chyba przesadziłam, ale zadzwoniła do mnie mama mojego ucznia (kiedyś uczyłam bachory anglika) jak dowiedziała się, ze jestem w ciąży i zaproponowała, że odda mi rzeczy po swoim 4 miesięcznym new born i wzięłam :)) Mam więc jeszcze więcej. Zresztą ona mnie przekonała, że prać dla małego będę oddzielnie, więc lepiej mieć całą pralkę, a zatem więcej gratów. Tylko ja mam gdzie to trzymać, więc mi łatwiej.

Powiedzcie jak wkleić zdjęcia i Wam pokażę jakie cudne rzeczy kupiłam i za ile :))) ja po prostu szukam okazji na potęgę.

Ach i co do wózka - tak musty jest wielką spacerówką rozkładaną na płasko z taką wkładką dla niemowlaka. Jednak my zdecydowaliśmy się na kupno samej gondoli oddzielnie,bo:
- mały urodzi się w sierpniu, a zatem czeka go zima w gondoli
- jak popatrzycie (szczególnie mamy synków) wózki systemowe mają małe godnole! Taki 5 miesięczny brzdąc się z trudem mieści i kopie nóżkami koniec gondoli. Taki problem ma znajoma z parku - Filip ma 4 miesiące, nie siada, a gondolka wózka Queeny jest na styk... a nasz Staś jak zima będzie ciężka to w gondolce będzie się wietrzył do marca - ta ma jednak osłonięte boki, jest bardziej zabudowana. Zatem musi mu starczyć na 7 miesięcy!! dlatego zdecydowaliśmy się kupić samą gondolkę oddzielnie.
i tak za spacerówkę super daliśmy 320 zł
za fotelik Maxi Cosi City używany w idealnym stanie - 220zł
za gondolkę (mamy już kontakt i musimy tylko podjechać i dobić targu) - ok 150zł

wszystko wyszukałam idealne, ale używane. Powiedzcie jak to Wam powklejam zdjęcia. Ach i upolowałam super ekstra nowe (w pudełku) łóżeczko turystyczne na allegro - dałam 220zł.... w sklepie mąż widział za 560 zł....

i chętnie powiem Wam kto na allegro/ebayu/gratce ma dobre rzeczy i jak ja kupuję :)

pozdrówko!

reklama
Leyna, ratuj jak te foty powklejać?!

Ach i zabawki też niektóre kupiłam używane. Niektóre są po prostu jak nowe... oczywiście ja kupuję używane tylko takie, których do pysia nie wsadzi i które mogę uprać! Też chętnie Wam pokażę, bo mam foty.

Szkoda bulić majątek na takie rzeczy na miesiąc. A takie maluchy nie niszczą!

Do góry