reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

dominique.p pisze:
Leyna, słodziaste :) Tylko kupa kasy.... :( Mnie najbardziej przypadł do gustu kurczaczkowo - żółciutki ;)

no właśnie, kupa kasy... dlatego napisałam, że gdyby nie to, to już bym go miała ;)
mnie też żółciutki najbardziej się podoba, ale ten niebieski tez całkiem do rzeczy
są jeszcze w łaty dalmatyńczyka ;)

reklama
Cholerka ale rożek zwykły też się pewnie przyda wiec 2 rożki (polarkowy i zwykły) to juz 100 mniej w kieszeni ::)
a ! i ogladałam stojaki pod wanienki (dla mnie konieczny) ale koszt mnie zabił 100zł 3x więcej niż wanienka! to juz chyba lepiej kupie stolik do sypialni przynajmniej później tez się przyda ;)
Ale ten żółciótki rożek :-* :-* :-* :-* :-* ;D ;D

Ja na szczescie wanienke ze stojakiem dostane - znaczy pozycze :) A jak bedzie mi konieczna moja wlasna, to jak juz kaska bedzie, to wtedy kupimy. Nosidelko tez pozyczymy, dostaniemy tez rozek, grubszy kocyk do wozka (bo ostatnio jak kupilam to taki cienszy). W sumie wiekszosc "grubszych" (w znaczeniu drozszych) rzeczy juz mamy, oprocz poscielki calej, bo z tego to nic jakos jeszcze nie mamy. Ale jak tylko od mamy kaske dostane to kupuje ten komplecik 6-czesciowy, to przynajmniej cala jedna poscielka bedzie, jeszcze z jedna i ze dwa przescieradelka i bedzie git :) No i zostaly sprawy kosmetyczne jak oliwki, do prania jakis srodek, nozyczki dla dzidzi, alantan zasypka, i pare innych *******... Mysle, ze to juz w lipcu zakupimy.

My mamy wanienkę bez stojaka i w ogóle nie będziemy go mieli, gdyż będziemy dzidzię kąpać w łazience, pomimo jej małych rozmiarów (3m kw.), ale przynajmniej szybko się nagrzewa :) Wanienkę chcemy stawiać na wannę, bo kumpel ma nam zrobić taką nakładkę na wannę (taka a'la kratownica z desek, ażurowa półeczka - nie wiem jak to inaczej wytłymaczyć, jak będziemy już ją mieli, to cyknę fotkę). A wycierać, smarować, ubierać itd. po kąpieli będę na pralce, tylko muszę sobie sprawić takie cóś http://www.allegro.pl/item106595041_nakrycie_pralki_przewijak_i_ochrona_.html

Leyna, kochanski ten rozek!
65 zl to troszke duzo, ale jest kapitalny! Nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim. Mnie sie podoba ten blekitny z misiem na przodzie i zolciutki :) Sliczne sa. Ciekawe jaki gatunek tego polarku. Czy to rzeczywiscie polar czy taka imitacja sztuczna.

Ja chce kupic wanienke ze stojakiem, bo w lazience bedzie mi niewygodnie (jest dluga i waska) i kapac bede w sypialni, a nie chce korzystac ze sposobow mojej mamuski, ktora prototyp stojaka robila z dwoch krzesel ;)

A do mnie własnie zadzwoniła teściowa ,i oswiadczyła ze na dzien dziecka kupiła dla nas juz łózeczko, materac i posciel..chciała wpasc z wizytą no i z tym zakupem ale na szczescie ide do lekarza dzis na 18.30 wiec mam wymówke ..wole pojechac do niej i to zabrac mam nadzieje ,ze sie nie rozczaruje(wczesniej była opcja ,ze razem wybierzemy..ale trzeba sie cieszyc, ze wogle kupiła..) no to pozdrawiam!

dominique.p pisze:
My mamy wanienkę bez stojaka i w ogóle nie będziemy go mieli, gdyż będziemy dzidzię kąpać w łazience, pomimo jej małych rozmiarów (3m kw.), ale przynajmniej szybko się nagrzewa :) Wanienkę chcemy stawiać na wannę, bo kumpel ma nam zrobić taką nakładkę na wannę (taka a'la kratownica z desek, ażurowa półeczka - nie wiem jak to inaczej wytłymaczyć, jak będziemy już ją mieli, to cyknę fotkę). A wycierać, smarować, ubierać itd. po kąpieli będę na pralce, tylko muszę sobie sprawić takie cóś http://www.allegro.pl/item106595041_nakrycie_pralki_przewijak_i_ochrona_.html
U NAS NIESTETY OPCJA WANIENKA NA WANNIE ODPADA (JEST TYLKO PRYSZNIC) NA PRALCE TEZ MIEJSCA BRAK WIĘC MIMO WOLI POZOSTAJE SYPIALNIA ::)ALE MUSZE POSZUKAC GDZIES TAŃSZYCH STOJAKÓW :p
JAAGA NO TO Z JEDNEJ STRONY FAJNIE A Z DRUGIEJ KAŻDA WOLAŁA BY SOBIE DECYDOWAC SAMA ALE CÓŻ TAK TO JEST Z TEŚCIOSTWEM ::) DO MIE TEZ TEŚĆ DZISIAJ ZADZWONIŁ ZE COŚ KUPIŁ A JA AŻ SIĘ BOJĘ CO TO JEST ::)

Do mnie jutro teściowa ma przyjsć i mamy zamówić na allegro łóżeczko (Radek VII Klupsia w kolorze słomka z materacem gryka-kokos i szufladą) oraz pościel 6-elementową i miękki rożek w tym samym co pościel kolorze (baranki na groszkowym tle ;)). Ona płaci :D Dobrze, że dziś posprzątałam ::) Teraz piekę ciasto (murzynek z wiśniami moczonymi w rumie, bo P. z racji swojej ciężkiej choroby (czyt. przeziębienia) sobie zażyczył), więc będę miała czym przyszłą babcię podjąć ;)

A po 15 czerwca ma mój dziadek z Płocka przyjechać i kupią nam z moją mamą wózek. Tylko że, cholera, jeszcze się nie zdecydowalam jaki... :( ::)

No mysmy wrócili własnie od tesciów ze zdobyczami ;D no łożeczko pierwsza klasa takie jak chciałam zwykłe sosnowe z wyciąganymi szczebelkami, materacyk z kokosem w urocze misie, posciel zółta w krasnale tez moze byc ..takze jestem zadowolona ;D dzidzia tez choc lekko przestraszona bo mój małzonek roztragniony wleciał do pokoju jak burza z tym łozeczkiem zapominając najpierw rozbroic alarm jak sie rozwył to odrazu sąsiad z góry przyleciał bo myslał, ze złodzieje hehe dobrze,ze chociaz czujnych sąsiadow mamy ale dzdzia lekko przestraszona od tego wycia :(

reklama
Spoko spoko, Jaaga, na pewno sie uspokoi, nie masz sie co martwic :D W koncu nowy dzwiek, i jaki glosny do tego!! Ciesze sie bardzo, ze jestes zadowolona z zakupow tesciowej :D

Do góry