reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Na początek wszędzie piszą, że dwa przynajmniej, to jest minimum. Dziecko może spać w łóżeczku nawet do 3 lat, więc jeżeli kupisz więcej to myślę, że nie będą to wyrzucone pieniądze. Ale ja w ogóle zastanawiałam się nad tym czy nie kupić zamiast dodatkowej pościeli dwóch czy trzech śpiworków, bo na początku podobno lepiej jak bobas w tym śpi - nie rozkopuje się w nocy.

reklama
Ja kupię jeden komplet 6-częściowy, jeden 3-częściowy i jeden 2-częściowy i ze 3 dodatkowe prześcieradła. Wolę być przygotowana na sikacza ;), niż potem wymyślać do czego dziecko położyć. Nad śpiworkiem też się zastanawiałam, na razie jeden dostaliśmy w spadku, na 62cm, zobaczymy jak się będzie sprawdzał.

To tak - te śpiworki do spania w łożeczku, to rożki do czego służą (nie można dzidzi kłaść w nich do łóżeczka?przeciez to prawie to samo) cholera ja juz zgłupłam i sama nie wiem co do czego służy.mamy sie nie pytam bo dla niej to wszystko kosmos co teraz ogląda w sklepiach ze mną ::)

mada78 możesz kłaśc dzieciaczka do łóżka w rożku, służy on też do noszenia i karmienia bebika dla niewprawnej jeszcze mamy. Tylko wydaje mi się, że bobas szybko z niego wyrasta i może mu być ciasno, a śpiworki dobierasz sobie rozmiarowo. :)

reklama
TE SPIWORKI TO SUPER SPRAWA! KILKA 'DZIECIATYCH' KOLEZANEK KORZYSTA /-ŁO I BARDZO SOBIE CHWALA. NA PEWNO TEZ KUPIE, ALE MYSLE, ZE ODRAZU WIEKSZY ROZMIAR.

TYCH POSCIELI JEST TYLE, ZE ZUPELNIE NIE WIEM KTORY WZOREK, MODEL ITD. WYBRAC...CHYBA WEZME PIERWSZA, KTORA WPADNIE MI W OKO.

Do góry