reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Co do bucikow Gufo to tez mam, i sa skorzane... Ale niestety za duze, wiec kupilismy inne - nie sa skorzane, ale cieplutkie i wygodne. A te z gufo beda na styczen-luty podejrzewam.

reklama
Bedytka, nie uwierzysz, ale tez chcialam wczoraj licytowac ta kurteczke :-D:-D:-D Ale doszlam do wniosku, ze nie ma sensu, bo mam juz dla Sary kozuszek i taka kurtke z takiego materialu jak ta, a potrzebujemy takiej typowo zimowej, wiec zrezygnowalam :-) Ciekawe ktora z nas by wygrala :-p;-):-D:-D:-D Ale badz co badz - kurteczka jest sliczna!

Ipamena, to chwal sie co kupilas rodzince pod choinke! :-) :tak:

Dzustta, spodenki kapitalne! Mamy podobne z Cheerokee, tyle, ze turkusowe :-)

Musze sie przejechac do ccc i zobaczyc te butki z Gufo skoro tak zachwalacie ;-):-) Szukam sniegowcow dla malej, wiec moze tam znajde.

A nam przyszedl wczoraj ten kombinezon od babci z C&A - jest boski! :tak: Jasnorozowy, z amarantowymi wstawkami, paskiem w talii, kieszeniami na nogawakach i kapturkiem wyscielanym polarkiem :-) Rozm. 92 i jest ciut za duzy, wiec mam nadzieje, ze zime jakos w nim przechodzi :-)

Ewa, a z tym aparatem to jestem tak wkurzona, ze szok! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Juz chyba ze 3 mies. minely! :wściekła/y:

No wiec tak. U nas staly team wigilijny to 11 osob z nasza trojka.
Mojej mamie zakupilam dwa komplety poscieli z bawelnianej satyny Andropol, krem loreal +50, i biografie Hilary Clinton,
Mamie Marcina robimy kubeczek swiateczny z Mateuszkiem i ksiazke " Szkło kontaktowe" i zegarek.
Dziadkom koszulki ( w zalaczniku ).
Dodatkowo mojemu tacie, zestaw pilarek, wyzynarek itd... to taka nasza zlota raczka, a sprzet mial juz przechodzony z lekka, wiec sie rodzinnie zlozylismy.
Pradziadkowi - z nim zawsze problem, bo on twierdzi ze nic juz nie chce, kupilam cieple kapcie, popielniczke z zapalniczka .... cale zycie pali, a teraz ciagle kubi zapalniczki, wiec napewno bedzie zadowolony i kamizelke welniana.
Mojej chrzesnicy, corce mojego brata, 14 letniej, wykupilam bon w sklepie House na zakup ciuchow i kolejna czesc Przygod Mikolajka.
Mojej bratowej garnki ingenio, bo chciala. I dodatkowo olejki eteryczne z kominkiem.
Dla mojego brata, jak co roku , ala rodzina sklada sie na jakas czesc do roweru ..... hehe... on jest zapalonym rowerowcem, skacze po gorkach ( nota bene , sandra, czesto jest gosciem w szczyrku, raz nawet sie tam polamal ) i ciagle cos potrzebuje. Dodatkowo ja robie mu koszulke, zrobilam projekt ( w zalaczniku ) i maja mi to wyhaftowac (?). To chrzesny mojego Mateuszka.
Mezowi to kolejny zegarek. Ma ich chyba ponad 20, ale kocha je, wiec niech je ma. Ostatni sezon Sopranos ( jest wielkim fanem tego serialu ), rekawiczki, szalik i czapke ... hehe.
W tym roku bedzie jeszcze z nami mama mojej bratowej, wiec jej cos jeszcze musze kupic.

No i naszemu krolewiczowi malemu cos zostalo do kupienia. Ale on zapewne dostanie tyle prezentow, wiec nie wiem czy sobie nie darujemy zakupu. Mam nadzieje, ze sie nigdy tego nie dowie .... hehe

No i oczywiscie zawsze cos dobrego wkladamy naszym dwom pieskom pod choinke.

Załączniki

• dziadek.jpg
    dziadek.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 34
  • duzy.JPG
    duzy.JPG
    110,2 KB · Wyświetleń: 26
Ipanema, WOW! :szok::szok::szok::-)
Jestem pod wrazeniem :-)
Ja to nawet pomyslu na prezenty nie mam, a Ty juz mam prawie wszystko skompletowane :-)
Koszulki z nadrukami super - i dziadek i brat beda sie cieszyc - fajna pamiatka :-)
Reszta prezentow tez swietna :tak: Gratuluje :tak:

Ja pewnie mamie kupie jakies kosmetyki firmowe, tacie tez, siostrze albo perfumy albo jakis ciuch, T. w tym roku nic nie dostanie, bo nie zasluzyl :-p (no chyba, ze sytuacja do Wigilii sie zmienii), "tesciom" tez nic raczej kupowac nie bede, chyba ze drobnostke, bo swieta i tak osobno spedzamy. Dziadkom z obu stron kupimy pewnie jakies filizanki albo zastawy stolowe, kuzynce kosmetyk, kuzynowi moze jakies CD, a ciotce perfumy albo tez kosmetyk :-p
Sara tez na pewno dostanie gore prezentow, ale ja chce jej kupci albo Kubusia Puchatka opowiadajacego bajki albo Psa Pluto szczekajacego, merdajacego ogonem itp. :-) Takie interaktywne zabawki :-)

sandra- jestem bardzo ciekawa nowego kombinezonu sarki:tak::tak: na pewno będzie w nim bosko wyglądać:tak::tak:

ipanama
- wow!!!

a my dzis zakupiliśmy małej kozaczki- 2 pary: do latania koło "domu" - czrne i wyjściowe - różowe:) obie pary z ccc

Sandra :tak::tak::tak:jesteśmy ciekawe kombinezoniku. Więc tylko jak bedziesz mogła to wklejaj
Ipanama zazdroszczę ci ze prezenty masz juz z głowy. My zawsze wigilię spedzamy u moich rodziców więc prezenty robię tylko im, bratu, siostrze i kochanej babci........a no i oczywiście mężulkowi. Go najbardziej cieszą książki .......w szczególności o wyprawach górskich w Himalaje itp.

A ja właśnie Matyli kupiłam spodenki dzinsowe H&M na allegro . Są one o 5-6cm za długie ale specjalnie takie kupiłam, zeby miał na wiosnę i ewentualnie na lato.A tak szperałam i jak zwykle na coś sie skusiłam......jeszcze za godzinkę licytuje sukienusie. jak mi sie uda wygrac to wkleję. Oczywiście wszystko kupuję tak aby jescze w to weszła na wiosnę.Mój mężulek już ostatnio gada, że zablokuje mi to allegro:-DZobacz załącznik 59014

Sukieneczki nie licytowałam bo za wysoko doszła z cena - ponad 60zł

Siostra własnie przsłała mi zdjęcie które zrobiła Matyli w wydaniu zimowym. Kurteczkę jej kupiłam już w sierpniu:tak::-D po urodzinkach. Bo dostała spodnie z Cubusa które w pasie strasznie były za duże i oddałam je do sklepu a w zamian kupiłam jej kurtkę bo nic ciekawszego nie było. Czapeczkę kupiłam w H&M. Na zmianę ma kombinezon dwu częściowy który zbytnio mi sie nie podoba (wiadomo, mój M. go wynalazł i wylicytował:confused2:) ale kit z tym.

Zobacz załącznik 59070

Dzustta, spodenki sliczne, a Matyla wyglada jak mala sniezynka w tym ubranku :-) Cudna! :tak:

Ewa, fajnie, ze udalo sie kupic 2 pary kozaczkow dla Julci! :tak:

A ja wczoraj wylicytowalam przez przypadek Sarze kurtke z H&M za 9 zl :-p Kolor niespecjalny, stan niby dobry, ale kolo "chalpy" moze byc :-p:-D:-D

reklama
Do góry