reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

@Magdalenka16 a Jaś ma wykluczona celiakię?

Mój synek nie ma prawidłowej wagi. Ale ja jestem zadowolona. No i jest bardzo wysoki. Ma przeszło 3 lata o waży 14,5kg.
To na nim najbardziej zauważyłam, że dostarczanie alergenu powoduje, że dziecko przestaje jeść cokolwiek. Niestety alergia potrafi uszkadzać jelita i upośledzać wchłanianie podobnie jak celiaklia

reklama

Mój synek nie ma prawidłowej wagi. Ale ja jestem zadowolona. No i jest bardzo wysoki. Ma przeszło 3 lata o waży 14,5kg.
To na nim najbardziej zauważyłam, że dostarczanie alergenu powoduje, że dziecko przestaje jeść cokolwiek. Niestety alergia potrafi uszkadzać jelita i upośledzać wchłanianie podobnie jak celiaklia
Jaś nigdy nie jadł glutenu. Przy próbach rozszerzania diety dostawał tylko bezglutenowe rzeczy.

Twój synek waży bardzo ładnie. Synek mojej koleżanki który nie ma żadnych problemów zdrowtbych ma 4.5 roku i waży 15 kg. Jest szczuplutki ale taki zwinny i śmiały. A jego brat ma 10 lat i jest otyły wręcz. Waży ponad 60 kg. I jaka tu logika... Ci sami rodzice i nikt w domu nie jest otyły.

Mmoja córka przez ok rok czasu źle się czuła sporadycznie bolał ją brzuch i wymiotowała. Ale przez rok nic nie przytyła i nie urosła. Dlatego wiedziałam że u niej celiakia się uaktywniła bo gen za celiakie miała. Gastroskopia potwierdziła całkowite zniszczenie kosmków. Ale wystarczyło niecałe 6 tyg na diecie i dziecko jadło jak szalone... W rok przytyła mi 7 kg. Nadrobiła wszystko pięknie. Dlatego z synkiem nie wierzę że jest udany. Coś mu jest tylko nikt nie potrafi powiedzieć co

Mmoja córka przez ok rok czasu źle się czuła sporadycznie bolał ją brzuch i wymiotowała. Ale przez rok nic nie przytyła i nie urosła. Dlatego wiedziałam że u niej celiakia się uaktywniła bo gen za celiakie miała. Gastroskopia potwierdziła całkowite zniszczenie kosmków. Ale wystarczyło niecałe 6 tyg na diecie i dziecko jadło jak szalone... W rok przytyła mi 7 kg. Nadrobiła wszystko pięknie. Dlatego z synkiem nie wierzę że jest udany. Coś mu jest tylko nikt nie potrafi powiedzieć co
Z całą pewnością jest coś na rzeczy. Nie ma czegoś takiego, że ten typ tak ma. To odpowiedź odwracająca uwagę od problemu, gdy się nie szuka lub nie zna przyczyny.
Jak był w Wawie był chłopczyk z rzadka choroba genetyczna, który nie mógł cukru. Ma musiała zrezygnować z kp i dawać specjalne mleko. Trzeba szukać, bo nigdy nie wiadomo.

Mój synek bardzo dużo się rusza i je mocno kaloryczne rzeczy, dlatego nie jest najgorzej. Mnie to nie przeszkadza poza wybiórczościa. Ale lekarzom bywa, że tak.

Powiedziec ze jest udany to mozna jak dziecko chce tort na sniadanie a nie w takiej sytuacji. Slyszalam o gastrologu dzieciecym dobrym, jakas babka emerytowana. Tylko ona na Śląsku przyjmuje, katowice albo zabrze chyba. Jak chcesz to znajde kto to. Mnie ją neurolog polecił. Ja w koncu pojechalam do innego bo tam mi termin nie pasował.

U nas z jedzeniem ciut lepiej, ale to po ketotifen. Niestety ale ma skutki uboczne i jest albo senny bardzo albo rozdrażniony i płaczliwy. Mam czekać jeszcze z tydzień jak się nie uspokoi to mam odstawić niestety. Z jedzeniem ilości choć te same je ale trochę chętniej i więcej sam z butelki. To i tak bardzo daleko do normalnosci ale ja się cieszę i z tego. Szkoda tylko że to efekt leku.

reklama
Martwi mnie i to bardzo jednak to! Że mimo tego że je samo mleko i to w ilościach chyba sporych wg mnie to mało przybiera, albo wcale albo spada nawet z wagi. Jelita powinny być już zregenerowane bo na neocate jest od stycznia. Alergenu nie dostaje też. Więc nie wiem co jest grane... Czytałam że powinien przybierać chociaż 200g 300 g a on nawet tego nie przybiera..

Do góry