reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Teraz 8640. W miesiac 740g przybrał, wiec super. Ale nie jest chetny do jedzenia, niezle sie trzeba natrudzic zeby zjadl normalną ilość
Wow. Ale waga. A ma niecałe 6 mcy tak? Jak Ty to robisz że tak ładnie przybrał 😄😄😄 mój na pół roku ważył 6800 g. Teraz waży ledwo 9200 g. Chyba jest coś nie tak z przyswajaniem czy co, bo wciskam w niego różnie ale ok. 800 ml czasami i 1000 ml a przybiera strasznie mało. Ostatni mc tylko 200 g. A do roku to 400 g na mc czasem mniej. A jeść mało chyba nie je przecież. Samo mleko wprawdzie ale kalorii jest trochę.

Wow. Ale waga. A ma niecałe 6 mcy tak? Jak Ty to robisz że tak ładnie przybrał 😄😄😄 mój na pół roku ważył 6800 g. Teraz waży ledwo 9200 g. Chyba jest coś nie tak z przyswajaniem czy co, bo wciskam w niego różnie ale ok. 800 ml czasami i 1000 ml a przybiera strasznie mało. Ostatni mc tylko 200 g. A do roku to 400 g na mc czasem mniej. A jeść mało chyba nie je przecież. Samo mleko wprawdzie ale kalorii jest trochę.
Pięć miesięcy dzisiaj skonczyl. Wage faktycznie ma słuszną, tylko chęci brak.
Moze faktycznie idz tym tropem wchlaniania i tutaj szukaj przyczyny. Bo jak litra potrafi wciągnąć to bardzo ładnie

Wow. Ale waga. A ma niecałe 6 mcy tak? Jak Ty to robisz że tak ładnie przybrał [emoji1][emoji1][emoji1] mój na pół roku ważył 6800 g. Teraz waży ledwo 9200 g. Chyba jest coś nie tak z przyswajaniem czy co, bo wciskam w niego różnie ale ok. 800 ml czasami i 1000 ml a przybiera strasznie mało. Ostatni mc tylko 200 g. A do roku to 400 g na mc czasem mniej. A jeść mało chyba nie je przecież. Samo mleko wprawdzie ale kalorii jest trochę.
Niestety alergia pokarmowa w dłuższej perspektywie może upośledzać wchłanianie. Twój synek jak na dziecko z problemami ma bardzo ładna wagę na roczek. Zwróć uwagę, że teraz też więcej się rusza, a ruch zjada kalorie. Moim zdaniem jest ok, choć rozumiem, że lekarze się czepiaja, bo siatki i w ogole... Niech lepiej pomoga. Jak maluch zacznie rozszerzać dietę, to będzie lepiej. Bez mleka jelita się zregeneruja.
Na pocieszenie, choć wiem, że ma się to nijak do twoich trudności mój syn na roczek miał 9 kg. Obecnie niecałe 3,5 roku i waży 14 kg. A wiedz, że jest wysoki. Po prostu jest szczupły i wcale nie za chudy. Je jak wróbelek z ogromną wybiórczościa. Moja córeczka 2,5 roku i waży 10 kg. I też nie jest chudziutką.
Wiesz, czekam co ci poradzą lekarze z CZD. Jestem ciekawa. Czy miałaś już wizytę?

reklama
Pięć miesięcy dzisiaj skonczyl. Wage faktycznie ma słuszną, tylko chęci brak.
Moze faktycznie idz tym tropem wchlaniania i tutaj szukaj przyczyny. Bo jak litra potrafi wciągnąć to bardzo ładnie
Wiesz co podczytuje wątek już jakiś czas, twoje dziecko ma naprawdę dobrą wagę, mój waży 8 kg i jest grubiutki, a ma tyle samo co twój syn. Nam nawet uwagę zwracał lekarz czy za dużo syn nie je, więc nie do końca rozumiem czemu tak walczysz żeby dziecku dawać więcej jedzenia skoro super przybiera. To wciskanie na siłę mleka i walka o jedzenie sprawi, że będzie miał wstręt do jedzenia.

Do góry