reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Nie chce. Ale po lyczku co jakiś czas uda mi się łyżeczka podac
Moja dziewczynka też uczyła się elektrolitów, podobnie jak dziecko uczy się innych smaków. Elektrolity dla dzieci są inne od tych dla dorosłych i są naprawdę smaczne. My pijemy najczęściej malinowe.
Na początku nie chciała nic pić. Potem jak zobaczyła, że brzuszek po nich nie boli i czuję się lepiej to sama zaćzela pić. Dziś może je wypijac jak herbatkę. I bardzo łatwo podaje się je strzykawka taka jak ma np Nurofen. Można pić przez słomkę, jest nawet dołączona do zestawu. I naprawdę niewiele trzeba by dziecko się ożywiło. A im lepiej zrównoważone osmotycznie, tym lepiej. Elektrolity wchłaniają się niemal natychmiast jeśli są prawidłowo przygotowane. Niemozna ich z niczym łączyć, czy zmieniac proporcji wody. Najlepsza letnią wodą, taka w temp. Ciała.

Jak u was? U mnie nawet niezle wypija, przybral teraz dobrze na wadze. Ale strasznie się muszę namęczyć żeby go nakarmić.

Jak u was? U mnie nawet niezle wypija, przybral teraz dobrze na wadze. Ale strasznie się muszę namęczyć żeby go nakarmić.
Może mleko zaczyna działać i faktycznie ma alergie i to było powodem. Jeśli dobrze przybrał to też super wieści. U nas ciężko dalej. Nawet bardzo ciężko i zjechal mi z wagi niestety..

Ile obecnie wazy? Mój nie chudnie, ale tez nic nie przybiera :( pediatre męczę, kolejne badania, wszystko okej, a nie chce jeść [emoji2356]

reklama
Do góry