reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Mojej 3 razy w życiu udało się zjeść 120 ml....może z 10 razy 100 zł a tak to zazwyczaj po 70 zjada....albo mniej...od paru dni mamy na dzień wypite 680 ml...tylko że moja od urodzenia ma te przyrosty małe....średnio ok100 g na tydzień....
Mój na początku świetnie przybierał. Na mc to wychodził jakiś 1 kg. Lekarz mi wtedy mówił że za dużo. A ja się tym nie przejmowałam tylko cieszylam że je i rośnie. Niestety długo się nie na cieszylam 😔

Mój na początku świetnie przybierał. Na mc to wychodził jakiś 1 kg. Lekarz mi wtedy mówił że za dużo. A ja się tym nie przejmowałam tylko cieszylam że je i rośnie. Niestety długo się nie na cieszylam 😔
No to taka sytuacja jest bardziej zastanawiająca, że ładnie przybierał a nagle stop....bo u mojej od początku jest takie tempo....

A czy Wasze maluchy wpadają w histerie jak próbujecie im jednak podać więcej niż one same chcą?Bo moja to zaczyna tak się złościć , że ciężko uspokoić...i odpuszczam bo więcej zużyje energii na to wydzieranie niż przyjęła energii z mleka:)

To nieciekawie.. Ale karmisz co 3 godziny? Bo ja staram się dawać co 2 godz. Bo nie ważne czy minęło 3 czy 6 godz i tak jadł mało..
Co 2-3, zalezy jak usnie 😁 Ale u nas tez bez roznicy czy po 2,po3 czy po 5. I tak wiecej nie zje. Kiedys po 5h 80ml zjadl i nie bylo opcji zeby zjadl wiecej

A czy Wasze maluchy wpadają w histerie jak próbujecie im jednak podać więcej niż one same chcą?Bo moja to zaczyna tak się złościć , że ciężko uspokoić...i odpuszczam bo więcej zużyje energii na to wydzieranie niż przyjęła energii z mleka:)
Pewnie ze tak, pluje, krzyczy, wygina sie i juz nic nie zrobisz, trzeba odpuścić

Mój zje trochę z butelki i wypuszcza smoczek i zadowolony. Wykręca się na brzuch i ucieka zadowolony. Jest płacz jak próbuje go położyć na nowo. Wtedy ręka odpycha butelkę i płaczę muszę zabawić i czasami załapie i znów zje z jakieś 20 ml i tak kilka razy. A jak widzę że już bardzo nie chce to karmie strzykawka ale też nie chce tak jeść. Tylko w ten sposób coś uda mu się wlac do buzi..... Boże jak to brzmi.. Jak ktoś to czyta kto ma zdrowe dziecko i normalnie je to powie ze jestem nienormalna 😔😔😔 ale inaczej nie umiem go nakarmić!

reklama
Do góry