reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże jest piękne :-)

U mnie właśnie tak jest.kiedyś z 82 kg,w pół roku schudłam do 50 własnie(ah,to były czasy!)i przez jakieś 2 lata miałam takie wahania wagi.W ciagu miesiaca potrafiłam przytyć 10 kg,ale potem schudłam i tak w kółko.
na koncu puściły mi hamulce i kiedy zaszłam w ciaze wazyłam juz 76 kg.przytyłam 30 kg,z czego większość to była woda w organizmie,czyli po porodzie byłam lżejsza o jakieś 15 kg.I miesiąc po porodzie sie zaczęło-waga w górę i tak dobiłam do 95.

Dlatego badźmy dobrej myśli.

A czy Macie jakieś problemy zdrowotne przez nadwage?

reklama
jedynym problemem są bóle kolan, ale nie dokuczają mi non stop, tylko po dużym wysiłku i przy wchodzeniu po schodach. Niestety z kolanami miałam zawsze problemy, nawet gdy byłam szczupła (moja najniższa waga to 60 kg), ale bóle odczuwam dopiero po przekroczeniu 78kg, naprawdę! Ból kolan to dla mnie dzwonek, że czas się odchudzić :-(
Ile macie wzrostu? Przepraszam jeśli już była o tym mowa, mogłam niedoczytać. Ja mam 1,67

Kochana,nie ma co sie załamywać.Ja w moim najlepszym okresie (jakieś pół roku przed ciazą) ważyłam 50 kg,a teraz waże...UWAGA!!! 95!

Jak dziewczynki tutaj pisza,że są grube nosząc ciuchy w rozmiarze 40/42 to jeszcze prawdziwej grubci chyba nie widziały.

Nie uważam mojej wagi za powód do dumy,ale nie powiesze sie z tego powodu i staram sie życ jak najbardziej normalnie.

Dużo osób myśli ze taka nadwaga jest efektem tylko i wyłącznie obżarstwa,nie biorac pod uwagę tego ze otyłosc może wynikac np.z zaburzen gospodarki hormonalnej,jedno jest pewne-nikt nie zrozumie lepiej grubci niz druga grubcia.

Tak więc DROGIE KOLEZANKI uszy do góry-to czy bedzie nam lżej na sercy z nasza wagą zalezy tylko od nas!!!
Noo wiec ja waze troszke wiecej..ciut :zawstydzona/y:
Fanti witaj :-) co tam rozmiar niby mozna zgubic:-D:-D
bacówka no zgdzam sie z Toba we wszystkim co napisałas :-)
gastone juz nie duchem ale i ciałem wróciłam
WELCOME :-D
Hej:)

Moge sie dolaczyc do watku????
jasne!
U mnie właśnie tak jest.kiedyś z 82 kg,w pół roku schudłam do 50 własnie(ah,to były czasy!)i przez jakieś 2 lata miałam takie wahania wagi.W ciagu miesiaca potrafiłam przytyć 10 kg,ale potem schudłam i tak w kółko.
na koncu puściły mi hamulce i kiedy zaszłam w ciaze wazyłam juz 76 kg.przytyłam 30 kg,z czego większość to była woda w organizmie,czyli po porodzie byłam lżejsza o jakieś 15 kg.I miesiąc po porodzie sie zaczęło-waga w górę i tak dobiłam do 95.

Dlatego badźmy dobrej myśli.

Ja mialam okropne wahania d liceum raz w dol raz w gore.Najwiekszy sukces 24 w dol.A potem w gore z nawiazka..
Tragedia.No ale byly tez dobre czasy wiec moge powiedziec ze pikna bylam.Teraz sienie odchudzam hehe bo nie moge.Ale kurcze jesc nie moge a powinnam.Mdlosci juz nie mam ale absolutnie na nic ochoty..Dzis sie ratuje od rana jablkami..

badałam cukier w normie do 100, ciśnienie jak u lewo żywego nieboszczyka 110/70 czasem niżej :-) a wzrostu mam 177 a waga o wadze nie powiem jest mniejsza niz wzrost i to duuuuuuuuzo:-D

Ja mam 173 cm i 75 kg :/
Nie jest źle ale też nie rewelacyjnie, teraz mi sie przytyje czego sie obawiam i już staram się dietę trzymać coby żołądka zawczasu sobie nie rozepchać, nie jem kolacji i myślę że to w miare starczy, no i nie objadam się. Dziś tylko u brata byłam w gościnie to zjadłam więcej ale tak jak jestem w domu to tylko lekkie śniadanie i obiad i to wszystko :)

mnie kolana bola! i kregosłup:-( sa dni ze cieżko mi chodzic:zawstydzona/y::-(

widze ze tu na kilogramy przeszłysmy ja waże 76 kg przy wzroscie 176 cm. wiec te kilogramy mi sie gubia;-)
i wszystko byłoby ok gdyby nie mój brzuch reszta jest super i nawet juz gdzies pisałąm ze lepeij mi z tymi kilogramami niz z chudoscia:dry:
przed ciaza ważyłam 64kg i bardzo ale to bardzo chciałąbym wrocic do tej wagi ale brak mi silnej woli co zaczne sie odchudzac to cos mnie podkusi i jem jem jem:no:
ale musze sie wziasc za siebie tak conajmniej z 10 kg jak bym schudła byłoby super!

wiecie jakie cwiczenia sa dobre? 6 waidera:tak: ale cholernie ciezkie:nerd:

jak wy sie odchudzacie to ja tu przed Wami wszystkimi obiecuje sie od jutra odchudzac:tak: tak!

Ja mam 173 cm i 75 kg :/
Nie jest źle ale też nie rewelacyjnie, teraz mi sie przytyje czego sie obawiam i już staram się dietę trzymać coby żołądka zawczasu sobie nie rozepchać, nie jem kolacji i myślę że to w miare starczy, no i nie objadam się. Dziś tylko u brata byłam w gościnie to zjadłam więcej ale tak jak jestem w domu to tylko lekkie śniadanie i obiad i to wszystko :)

:-D:-D to witaj ja tez dzisiaj w gosciach i sie objadłam;-) to jest włąsnie najgorsze:-( a potem wyrzuty sumienia ze sie tylze zjadło:cool:

reklama
Do góry