reklama
Mayred91
Fanka BB :)
Podłączam się do pytania mam 84 i też się zastanawiam bo jestem na etapie walki o fasolkę z cloWitam kochane ! Mam pytanie czy któraś z mam borykala się z problemem dużej wagi przed ciaza
Chodzi mi o waga ok 90 kg .? Jeśli tak to jak przebiegała Wasza ciaza ? Ile przytylyscie? ;((
Madlein
Zachodząc w pierwszą ciążę ważyłam 124kg. Zaszłam bez problemu. Ciąża niestety powikłana nadciśnieniem, a od około 6mca skracała mi się szyjka. Dokuczały mi też obrzęki nóg. Od 33tc już na patologii leżałam, poród w 37tc przez cesarskie cięcie. Na koniec ciąży ważyłam 132kg, po porodzie 117kg więc schudłam w stosunku do wagi sprzed ciąży. Dziewczyny 90kg to nic w porównaniu do mojej wagi przy której urodziłam dziecko.
Okiennica
Ja walczyłam ponad rok, żeby zajść w ciążę, gdy się udało to ważyłam 97kg.
W ciąży borykam się z nadciśnieniem i cukrzyca ciążowa. Codziennie mierzę cukier i ciśnienie, z cukrem walczę dietą, a na nadciśnienie biorę tabletki.
Ciążę prowadzę na NFZ. Jestem pod opieką specjalistów (diabetolog, endokrynolog, kardiolog) i na razie udaje mi się funkcjonować bez insuliny, ale jeśli będzie trzeba ją włączyć to też spoko
Obecnie jestem w 7 miesiącu i ważę 101kg, tak że przybrałam do tej pory 4kg od wagi startowej. Na razie nie puchnę, spożywam mało soli i pije pokrzywę, więc to może dlatego.
Z pomiarów centymetrem wynika, że cała ta dodatkowa waga poszła tylko w brzuch i piersi, a nic mi nie przybyło w nogach i ramionach. W biodrach nawet ubyło i wciągnęły mi się boczki, więc mam lepsza sylwetkę i samopoczucie niż przed ciążą.
Jeśli by mi nie przybyło dużo przez następne 2 miesiące, to sądzę że po porodzie będę ważyła mniej niż przed ciążą albo tyle samo.
W ciąży borykam się z nadciśnieniem i cukrzyca ciążowa. Codziennie mierzę cukier i ciśnienie, z cukrem walczę dietą, a na nadciśnienie biorę tabletki.
Ciążę prowadzę na NFZ. Jestem pod opieką specjalistów (diabetolog, endokrynolog, kardiolog) i na razie udaje mi się funkcjonować bez insuliny, ale jeśli będzie trzeba ją włączyć to też spoko
Obecnie jestem w 7 miesiącu i ważę 101kg, tak że przybrałam do tej pory 4kg od wagi startowej. Na razie nie puchnę, spożywam mało soli i pije pokrzywę, więc to może dlatego.
Z pomiarów centymetrem wynika, że cała ta dodatkowa waga poszła tylko w brzuch i piersi, a nic mi nie przybyło w nogach i ramionach. W biodrach nawet ubyło i wciągnęły mi się boczki, więc mam lepsza sylwetkę i samopoczucie niż przed ciążą.
Jeśli by mi nie przybyło dużo przez następne 2 miesiące, to sądzę że po porodzie będę ważyła mniej niż przed ciążą albo tyle samo.
Milmo
Ja przed ciążą 75kg przy 155cm wzrostu. BMI 29, więc teoretycznie kwalifikowane jako otyłość chociaż noszę ledwo 42, no ale dobra. Na początku schudłam 2kg, teraz w 30tc ważę 78. Faktycznie bardzo pilnuje tego co jem. Praktycznie żadnego syfu, ciągle patrzę na wartości odżywcze i może nawet jem za mało ale mam bardzo słaby apetyt. Generalnie jest taki pogląd, że w dużej wadze sprzed ciąży nie powinno się przybrać za wiele. Niestety kręgosłup boli bardzo.
Ja tez mam 85 kg i 5 tydzien.
Obawiam sie ile przytyje.
Przy pierwszej z 60 doskoczylam do 90
A teraz juz z wysokiej startuje.
Ale jestem madrzejsza, starsza, zdrowsze jedzonko itp. Jak nie bede sie objadac slodkim to licze ze tym razem schudne
Obawiam sie ile przytyje.
Przy pierwszej z 60 doskoczylam do 90
A teraz juz z wysokiej startuje.
Ale jestem madrzejsza, starsza, zdrowsze jedzonko itp. Jak nie bede sie objadac slodkim to licze ze tym razem schudne
reklama
Konwalia90
Ja zaczynalam z waga 97 teraz 34 tydzien i jest 90 kg...do 20 tygodnia schudlam te 7 kg przez wymioty a w 22 tygodniu zdiagnozowana cukrzyca i od tej pory waga stoi w miejscu praktycznie
O ciaze staralismy sie dosc dlugo bo 2 lata. W sierpniu poronilam a za 2 mce znowu bylam w ciazy
O ciaze staralismy sie dosc dlugo bo 2 lata. W sierpniu poronilam a za 2 mce znowu bylam w ciazy
reklama