reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Może, ale nie musi. Dlatego mówi się o tym magicznym TSH w okolicach jedynki. Wiec możesz zajsc z takim TSH, a możesz nie zajsc, lepiej tak oczywiste potencjalne problemy eliminować tym bardziej, ze i tak już bierzesz euthyrox
a czy jak jestem prawie 5 tyg na lekach to już jestem na minimalnym poziomie jaki mogą mi dać czy może jeszcze ta dawka dalej będzie trochę obniżać? Sorki za tyle pytan ale to wszystko dla mnie nowość a lekarz tutaj i tak już myśli że raczej mi niepotrzebne

reklama
a czy jak jestem prawie 5 tyg na lekach to już jestem na minimalnym poziomie jaki mogą mi dać czy może jeszcze ta dawka dalej będzie trochę obniżać? Sorki za tyle pytan ale to wszystko dla mnie nowość a lekarz tutaj i tak już myśli że raczej mi niepotrzebne
Na to pytanie nikt Ci nie da gwarantowanej odpowiedzi, bo tego nie wiemy.
Po prostu trzeba by znowu za 4-6 tygodni sprawdzić poziom TSH i wtedy będzie można więcej coś powiedzieć.

Wiesz co, wole napisać żeby się skonsultowała z lekarzem niż ze sieje panikę :)
Koleżanka z pracy w ten sposób straciła pierś (zaczęło się bólu pod pachą) ale na szczęście żyje, może wiec rzeczywiście przesadzam i jestem przewrażliwiona ale gdyby moja siostra lub przyjaciółka miala powiększone węzły pod pachą przez dwa tygodnie to zrobiłabym wszystko żeby poszła z tym do lekarza i dlatego tak tez poradziłam @Pati2388 🤷🏻‍♀️ tak jak bym poradziła bliskiej mi kobiecie.

No to już mamy odpowiedź 🙂. Jak robiłaś USG i wszystko jest w porządku, to naprawdę nie ma co się martwić.
Po okresie lub w jego czasie powinny się zmniejszać i przestać dokuczać.

Spoko, ja od nastoletnich lat mam tak, że nawet tydzień przed okresem się powiększają.
Teraz właśnie tylko na prawej piersi przy pasze.
Najczęściej jednak wychodzą pod pachą, ale w cyckach też się zdarza.
Dziękuję wam bardzo dziewczyny😘
tak usg było tak jak pisałam w październiku wszystko było w porządku ale będę to obserwować jak nic się nie zmieni napewno skonsultuje z lekarzem😊

Moja teściowa też jest z tych "fajnych" i też mogłabym śmiało startować na taki wątek🙄😁
Mogę Ci tylko współczuć i łącze się w bólach.
Takie życie, nigdy człowiek nie wie kogo dostanie w pakiecie z kochanym mężem 😉

Dziewczyny, odebrałam wyniki glukozy i insuliny.
Glukoza 84,8, insulina 5,1.
Czyli wskaźnik HOMA wg niektórych informacji w internecie jeszcze spoko (1,07), ale chyba lepiej jakby był poniżej 1?

No ale jak sprawdzała piersi na USG, o czym napisała przed chwilą, to naprawdę nie trzeba się martwić na zapas.

Zapytałam, czy zrobiła USG, bo to bym jej poradziła w pierwszej kolejności, ale jak ma to za sobą, to nie mam zamiaru straszyć człowieka.
Ja tez nie mam zamiaru jej straszyć, dlatego napisałam, ze jak po kilku dniach nie minie to warto to skonsultować. Nie napisałam natychmiast marszem do lekarza. Ale nie odważę się napisać „spoko, nic się nie dzieje bo ja tez tak mam” bo skąd mogę wiedzieć co się dzieje?

Dziewczyny, odebrałam wyniki glukozy i insuliny.
Glukoza 84,8, insulina 5,1.
Czyli wskaźnik HOMA wg niektórych informacji w internecie jeszcze spoko (1,07), ale chyba lepiej jakby był poniżej 1?
wydaje mi się, że to bardzo przyzwoity wynik, ale moja wiedza z tego zakresu nie jest rozległa. Więc może ktoś jeszcze się wypowie :)

reklama
Do góry