reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Szukam walizki na wyjazd powiedzcie mi miękka czy twarda będzie lepsza ?

Gdzie wyjazd, jakim środkiem lokomocji?

Dużo latamy, dużo jeździmy.
Sto razy wolę miękkie.
W twardej mniej się mieści.

Teraz na Meksyk muszę mężowi większą kupić- oczywiście miękką.
Plecak kabinowy dostanie także na urodziny.

A dodam, że do Meksyku lecimy z przesiadką w USA, a z powrotem w Kanadzie i USA (gdzie musimy lotnisko zmienić), tym bardziej na miękkie poluję.

Może to też dlatego, że moja miękka po trzecim wyjeździe się rozleciała- kółka się zablokowały. Do duupy jest.
Mąż ma kabinówkę z Action, która dluzej wytrzymała od tej mojej🤬.

Ja mam taką, która wygląda jak twarda, ale tworzywo, z którego jest zrobiona jest trochę elastyczne. Sprawdza się kiedy trzeba ją "butem" dopchnąć, a jednocześnie wkładając do niej np. laptop nie stresuję się, że się uszkodzi.

Ja ostatni dziś dzień na desce :) a w drodze do domu wstąpimy do mojej kuzynki z dwoma dzieciakami i pewnie będę pytac „kiedy my”. Eh. Strasznie zazdroszczę ludziom, którzy myślą, ze kwestia potomstwa zależy od decyzji :D
Też tak kiedyś myślałam. A tutaj już dwa niepowodzenia na karku. I już tak nie myślę.

Gdzie wyjazd, jakim środkiem lokomocji?

Dużo latamy, dużo jeździmy.
Sto razy wolę miękkie.
W twardej mniej się mieści.

Teraz na Meksyk muszę mężowi większą kupić- oczywiście miękką.
Plecak kabinowy dostanie także na urodziny.
Syn leci do Włoch na wymianę międzynarodową i też będą mieć przesiadkę i tak zastanawiam się jaka walizkę mu kupić. Mam wytyczne że walizka nie może przekraczać 156cm ( długość wysokość szerokość) I maksymalnie 20kg 🤦‍♀️ nigdy nie latałam samolotem i jestem w tym zielona 🤷‍♀️

Syn leci do Włoch na wymianę międzynarodową i też będą mieć przesiadkę i tak zastanawiam się jaka walizkę mu kupić. Mam wytyczne że walizka nie może przekraczać 156cm ( długość wysokość szerokość) I maksymalnie 20kg 🤦‍♀️ nigdy nie latałam samolotem i jestem w tym zielona 🤷‍♀️
No to w takim wypadku tylko i wyłącznie miękka.
Szkoda kasy na twardą.
Od 16 lat latam i raz się pokusiłam na twardą. Już nigdy więcej tego błędu nie popełnię.

reklama
Tak naprawdę to chyba nie ma większego znaczenia. Preferencje tworzą się z czasem. Weź go na zakupy i niech sobie sam wybierze ;) Tylko żeby ta suma boków się zgadzała.

Do góry