reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Szukam walizki na wyjazd powiedzcie mi miękka czy twarda będzie lepsza ?

Gdzie wyjazd, jakim środkiem lokomocji?

Dużo latamy, dużo jeździmy.
Sto razy wolę miękkie.
W twardej mniej się mieści.

Teraz na Meksyk muszę mężowi większą kupić- oczywiście miękką.
Plecak kabinowy dostanie także na urodziny.

A dodam, że do Meksyku lecimy z przesiadką w USA, a z powrotem w Kanadzie i USA (gdzie musimy lotnisko zmienić), tym bardziej na miękkie poluję.

Może to też dlatego, że moja miękka po trzecim wyjeździe się rozleciała- kółka się zablokowały. Do duupy jest.
Mąż ma kabinówkę z Action, która dluzej wytrzymała od tej mojej🤬.

Ja mam taką, która wygląda jak twarda, ale tworzywo, z którego jest zrobiona jest trochę elastyczne. Sprawdza się kiedy trzeba ją "butem" dopchnąć, a jednocześnie wkładając do niej np. laptop nie stresuję się, że się uszkodzi.

Ja ostatni dziś dzień na desce :) a w drodze do domu wstąpimy do mojej kuzynki z dwoma dzieciakami i pewnie będę pytac „kiedy my”. Eh. Strasznie zazdroszczę ludziom, którzy myślą, ze kwestia potomstwa zależy od decyzji :D
Też tak kiedyś myślałam. A tutaj już dwa niepowodzenia na karku. I już tak nie myślę.

Gdzie wyjazd, jakim środkiem lokomocji?

Dużo latamy, dużo jeździmy.
Sto razy wolę miękkie.
W twardej mniej się mieści.

Teraz na Meksyk muszę mężowi większą kupić- oczywiście miękką.
Plecak kabinowy dostanie także na urodziny.
Syn leci do Włoch na wymianę międzynarodową i też będą mieć przesiadkę i tak zastanawiam się jaka walizkę mu kupić. Mam wytyczne że walizka nie może przekraczać 156cm ( długość wysokość szerokość) I maksymalnie 20kg 🤦‍♀️ nigdy nie latałam samolotem i jestem w tym zielona 🤷‍♀️

Syn leci do Włoch na wymianę międzynarodową i też będą mieć przesiadkę i tak zastanawiam się jaka walizkę mu kupić. Mam wytyczne że walizka nie może przekraczać 156cm ( długość wysokość szerokość) I maksymalnie 20kg 🤦‍♀️ nigdy nie latałam samolotem i jestem w tym zielona 🤷‍♀️
No to w takim wypadku tylko i wyłącznie miękka.
Szkoda kasy na twardą.
Od 16 lat latam i raz się pokusiłam na twardą. Już nigdy więcej tego błędu nie popełnię.

reklama
Tak naprawdę to chyba nie ma większego znaczenia. Preferencje tworzą się z czasem. Weź go na zakupy i niech sobie sam wybierze ;) Tylko żeby ta suma boków się zgadzała.

Do góry