reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Cześć,
Ja mam 28, a mąż 29 lat i staramy się o pierwsze dziecko. Z początkiem października odstawiłam antykoncepcję (brałam tabletki tylko przez 3 miesiące, bo okres wypadł mi w dzień ślubu). Staramy się i próbujemy 😄
Od tego cyklu bawię się w paski owulacyjne. Jeszcze potrzebuję troszkę „wprawy” żeby wychwycić ten peak. Ja z tych niecierpliwych co testuje zdecydowanie za wcześnie i za często, ale pewnie niejedna mnie zrozumie, że to jakaś moc wyższa nami wtedy kieruje.💁🏻‍♀️
Myślę, że dołączę do testowania z Wami w marcu, może to mnie zmotywuje do czekania😄

Podczytuje od dłuższego czasu różne staraczkowe i testujące wątki i dzisiaj padła decyzja założenia konta. 😊

Wszystkim życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki żeby każda wysikała te upragnione kreseczki ❤️
Cześć! Życzę szybkiego zaskoczenia :) Swoje początki "starań" wspominam całkowicie bezrefleksyjnie, więc fajnie, że od początku świadomie celujecie i monitorujecie płodne. Z perspektywy czasu żałuje swojego "luźnego" podejścia. Powodzonka i gratuluje ślubu

reklama
Co to za apka?

Czuje że nie będzie lekko tarczycę mam tak powiększona że powoli kwalifikuje się do usunięcia hahsimoto niedoczynność. Od zawsze z natury mój lekarz tak stwierdził owulka z prawego jajnika z lewego 90% nie pękające jajeczko i torbiel co za tym szło że co drugi miesiąc okropne miesiączki tak okropne że z wymiotami z bolu no i ostatnio bardzo TSH mi skoczyło przez zapalenie tarczycy mój rekord TSH 42🙈 tak 42

Premom

@Calineczka92 co to znaczy, ze miałaś końcówkę plamień?

Pozdrowienia dla Waszej dwojeczki :)
Bo mój cykl udany był bardzo porąbany mówiąc wprost 😅, byłam stymulowana clo, endo miało 5.7mm (5dpo) ,nikt nie widział śladów do końca owulki, zrobiłam proga 7dpo i wyszedł bardzo ładny. Na wizycie w 5dpo plamiłam krwią i nawet lekarz mówi, że nic nie skreślamy, ale też może być to początek okresu. Po zrobieniu drugiej bety(czyli przyrostu) był to ostatni dzień kiedy plamiłam na brązowo i na szczęście od tamtej pory zero plamień.
Dziękuję 💚. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 🍀

Cytuj odpowiedzi, to będziemy wiedzieć, ze odpowiadasz (wówczas dostaje powiadomienie). Generalnie przy testach owulacyjnych zasada jest taka, ze testujemy do piku i później już nie (bo właśnie to wariuje na testach), niektóre dziewczyny korzystają z aplikacji, gdzie wrzucają zdjęcia testów i aplikacja pomaga wyznaczyć, czy to pik czy tez nie (wówczas trzeba wrzucić jeszcze jeden test jasniejszy, żeby złapała, ze to pik).
Ja sama z siebie wierze średnio w testy owulacyjne, robię czasem, ale nie uwazam tego za dobre narzędzie. Choć u niektórych się sprawdzają. Polecam mierzenie temperatury ewentualnie plus testy owulacyjne, wówczas będzie widać, czy maja racje, czy nie
Tak testy owu to czarna magia np te testy są z cyklu kiedy udało się córką i bądź mądry z drugiej strony dziecko mi nagryzdolilo w kilkuletni notes poświęcony odchudzaniu i starań 😁

Załączniki

• IMG20230221233615.jpg
    IMG20230221233615.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 68
Co to za apka?

Czuje że nie będzie lekko tarczycę mam tak powiększona że powoli kwalifikuje się do usunięcia hahsimoto niedoczynność. Od zawsze z natury mój lekarz tak stwierdził owulka z prawego jajnika z lewego 90% nie pękające jajeczko i torbiel co za tym szło że co drugi miesiąc okropne miesiączki tak okropne że z wymiotami z bolu no i ostatnio bardzo TSH mi skoczyło przez zapalenie tarczycy mój rekord TSH 42🙈 tak 42
A. Ok. Ja się na medycznych sprawach nie znam, ale dziewczyny wielokrotnie mówiły, że wpierw trzeba wyregulować hormony, a TSH 42 to chyba baaaaardzo dużo.

Bo mój cykl udany był bardzo porąbany mówiąc wprost 😅, byłam stymulowana clo, endo miało 5.7mm (5dpo) ,nikt nie widział śladów do końca owulki, zrobiłam proga 7dpo i wyszedł bardzo ładny. Na wizycie w 5dpo plamiłam krwią i nawet lekarz mówi, że nic nie skreślamy, ale też może być to początek okresu. Po zrobieniu drugiej bety(czyli przyrostu) był to ostatni dzień kiedy plamiłam na brązowo i na szczęście od tamtej pory zero plamień.
Dziękuję 💚. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 🍀
Coś kojarzę właśnie Twoją historię :) Lubię Twojego maluszka, już od początku wyłamał się wszelakim schematom, coś czuje, że będzie z niego niezły ancymonek <3

Co to za apka?

endokrynolog z takim tsh pozwala się starać?

reklama
Coś kojarzę właśnie Twoją historię :) Lubię Twojego maluszka, już od początku wyłamał się wszelakim schematom, coś czuje, że będzie z niego niezły ancymonek <3
Dziękuję bardzo ❤️, no mam nadzieje, ze do końca będzie dzielna fasoleczka 😊, bo na razie dalej stresujący okres 09 mimo, że nic się nie dzieje 😊, ale no dużo się naczytało historii i to zostaje z tyłu głowy niestey.

Trzymajcie się cieplutko 💚🍀.
Ja tylko patrzę kto już ładnie wysikał i czskam jak największą ilość 💚

Do góry