reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Cześć,
Ja mam 28, a mąż 29 lat i staramy się o pierwsze dziecko. Z początkiem października odstawiłam antykoncepcję (brałam tabletki tylko przez 3 miesiące, bo okres wypadł mi w dzień ślubu). Staramy się i próbujemy 😄
Od tego cyklu bawię się w paski owulacyjne. Jeszcze potrzebuję troszkę „wprawy” żeby wychwycić ten peak. Ja z tych niecierpliwych co testuje zdecydowanie za wcześnie i za często, ale pewnie niejedna mnie zrozumie, że to jakaś moc wyższa nami wtedy kieruje.💁🏻‍♀️
Myślę, że dołączę do testowania z Wami w marcu, może to mnie zmotywuje do czekania😄

Podczytuje od dłuższego czasu różne staraczkowe i testujące wątki i dzisiaj padła decyzja założenia konta. 😊

Wszystkim życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki żeby każda wysikała te upragnione kreseczki ❤️
Cześć! Życzę szybkiego zaskoczenia :) Swoje początki "starań" wspominam całkowicie bezrefleksyjnie, więc fajnie, że od początku świadomie celujecie i monitorujecie płodne. Z perspektywy czasu żałuje swojego "luźnego" podejścia. Powodzonka i gratuluje ślubu

reklama
Co to za apka?

Czuje że nie będzie lekko tarczycę mam tak powiększona że powoli kwalifikuje się do usunięcia hahsimoto niedoczynność. Od zawsze z natury mój lekarz tak stwierdził owulka z prawego jajnika z lewego 90% nie pękające jajeczko i torbiel co za tym szło że co drugi miesiąc okropne miesiączki tak okropne że z wymiotami z bolu no i ostatnio bardzo TSH mi skoczyło przez zapalenie tarczycy mój rekord TSH 42🙈 tak 42

Premom

@Calineczka92 co to znaczy, ze miałaś końcówkę plamień?

Pozdrowienia dla Waszej dwojeczki :)
Bo mój cykl udany był bardzo porąbany mówiąc wprost 😅, byłam stymulowana clo, endo miało 5.7mm (5dpo) ,nikt nie widział śladów do końca owulki, zrobiłam proga 7dpo i wyszedł bardzo ładny. Na wizycie w 5dpo plamiłam krwią i nawet lekarz mówi, że nic nie skreślamy, ale też może być to początek okresu. Po zrobieniu drugiej bety(czyli przyrostu) był to ostatni dzień kiedy plamiłam na brązowo i na szczęście od tamtej pory zero plamień.
Dziękuję 💚. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 🍀

Cytuj odpowiedzi, to będziemy wiedzieć, ze odpowiadasz (wówczas dostaje powiadomienie). Generalnie przy testach owulacyjnych zasada jest taka, ze testujemy do piku i później już nie (bo właśnie to wariuje na testach), niektóre dziewczyny korzystają z aplikacji, gdzie wrzucają zdjęcia testów i aplikacja pomaga wyznaczyć, czy to pik czy tez nie (wówczas trzeba wrzucić jeszcze jeden test jasniejszy, żeby złapała, ze to pik).
Ja sama z siebie wierze średnio w testy owulacyjne, robię czasem, ale nie uwazam tego za dobre narzędzie. Choć u niektórych się sprawdzają. Polecam mierzenie temperatury ewentualnie plus testy owulacyjne, wówczas będzie widać, czy maja racje, czy nie
Tak testy owu to czarna magia np te testy są z cyklu kiedy udało się córką i bądź mądry z drugiej strony dziecko mi nagryzdolilo w kilkuletni notes poświęcony odchudzaniu i starań 😁

Załączniki

• IMG20230221233615.jpg
    IMG20230221233615.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 78
Co to za apka?

Czuje że nie będzie lekko tarczycę mam tak powiększona że powoli kwalifikuje się do usunięcia hahsimoto niedoczynność. Od zawsze z natury mój lekarz tak stwierdził owulka z prawego jajnika z lewego 90% nie pękające jajeczko i torbiel co za tym szło że co drugi miesiąc okropne miesiączki tak okropne że z wymiotami z bolu no i ostatnio bardzo TSH mi skoczyło przez zapalenie tarczycy mój rekord TSH 42🙈 tak 42
A. Ok. Ja się na medycznych sprawach nie znam, ale dziewczyny wielokrotnie mówiły, że wpierw trzeba wyregulować hormony, a TSH 42 to chyba baaaaardzo dużo.

Bo mój cykl udany był bardzo porąbany mówiąc wprost 😅, byłam stymulowana clo, endo miało 5.7mm (5dpo) ,nikt nie widział śladów do końca owulki, zrobiłam proga 7dpo i wyszedł bardzo ładny. Na wizycie w 5dpo plamiłam krwią i nawet lekarz mówi, że nic nie skreślamy, ale też może być to początek okresu. Po zrobieniu drugiej bety(czyli przyrostu) był to ostatni dzień kiedy plamiłam na brązowo i na szczęście od tamtej pory zero plamień.
Dziękuję 💚. Trzymam za Was wszystkie kciuki niezmiennie 🍀
Coś kojarzę właśnie Twoją historię :) Lubię Twojego maluszka, już od początku wyłamał się wszelakim schematom, coś czuje, że będzie z niego niezły ancymonek <3

Co to za apka?

endokrynolog z takim tsh pozwala się starać?

reklama
Coś kojarzę właśnie Twoją historię :) Lubię Twojego maluszka, już od początku wyłamał się wszelakim schematom, coś czuje, że będzie z niego niezły ancymonek <3
Dziękuję bardzo ❤️, no mam nadzieje, ze do końca będzie dzielna fasoleczka 😊, bo na razie dalej stresujący okres 09 mimo, że nic się nie dzieje 😊, ale no dużo się naczytało historii i to zostaje z tyłu głowy niestey.

Trzymajcie się cieplutko 💚🍀.
Ja tylko patrzę kto już ładnie wysikał i czskam jak największą ilość 💚

Do góry