reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Patrz...a jak robiłam.badanianco miesiąc w ciąży to mówili bym jadła normalnie lekkie śniadanie.
Pewnie dlatego, że w ciąży byłaś dopuszczał małe lekkie śniadanko. Zdrowy człowiek powinien być na czczo ;)
Choć np TSH niby nie musi być na czczo to lekarz mi mówił, że wyniki są bardziej miarodajne na pusty żołądek 🤷‍♀️

Pewnie dlatego, że w ciąży byłaś dopuszczał małe lekkie śniadanko. Zdrowy człowiek powinien być na czczo ;)
Choć np TSH niby nie musi być na czczo to lekarz mi mówił, że wyniki są bardziej miarodajne na pusty żołądek 🤷‍♀️
wlasnie mialam zapytac jak jest z TSH bo mi tez mowili ze nie musi byc na czczo ani rano ale ja i tak zawsze sie upieram by to jednak bylo wczesniej i przed jedzeniem

a propos: jak ktos jest na letrox/eurytytox czy i kiedy trzeba odstawic przed badaniem?

Ja dziś byłam powtórzyć prolaktyne i zrobiłam przy okazji tsh,ft3,ft4. Jutro będą wyniki.
Zobaczymy czy ta prolaktyna spadła. Co prawda zrobiłam ja w 11 dc. Ma to jakieś znaczenie.
W piątek wizyta u gina
ostatnio mój gin mówił, że przy prolaktynie większe znaczenie ma odpowiednie przygotowanie do badania (tj. wyspać się, nie uprawiać seksu itp) niż sam dzień cyklu

ostatnio mój gin mówił, że przy prolaktynie większe znaczenie ma odpowiednie przygotowanie do badania (tj. wyspać się, nie uprawiać seksu itp) niż sam dzień cyklu
Właśnie jak mi kazał powtórzyć badanie prolaktyny to nic nie wspomniał na temat w którym dniu cyklu zrobić tylko zaznaczył że po miesiącu brania leku na zbicie prolaktyny.
Dlatego minął miesiąc i zrobiłam

Nie wiem po co to robię i sobie i Wam 😱 Ale wróciłam do domu i myślę nie sikałam od rana... Sikne... I biało. Tracę nadzieję pomimo tylu leków w tym cyklu... Zdjecie dla komisji.

Załączniki

• b25eef32-a6d8-4605-acba-ca404e9fe44b.jpeg
    b25eef32-a6d8-4605-acba-ca404e9fe44b.jpeg
    45,2 KB · Wyświetleń: 102
  • 59f8e711-9197-4ae3-bb37-f72167036cfd.jpeg
    59f8e711-9197-4ae3-bb37-f72167036cfd.jpeg
    39,4 KB · Wyświetleń: 101

Moja endokrynolog na każdym skierowaniu na badanie TSH pisze podkreślając: "NIE na czczo"... brzmi to tak, jakby jedzenie było obowiązkowe ;-) - ale zazwyczaj badam inne rzeczy przy okazji, więc i tak na pusty żołądek..
Higiena badania przy prolaktynie jest bardzo istotna - i niełatwa do zachowania, jeśli się np. za dużo zestresujemy przed badaniem ;-) Mnie każą leżeć przez 20 minut przed... raz pani mnie zapomniała w tej salce pobrań... :-D

wlasnie mialam zapytac jak jest z TSH bo mi tez mowili ze nie musi byc na czczo ani rano ale ja i tak zawsze sie upieram by to jednak bylo wczesniej i przed jedzeniem

a propos: jak ktos jest na letrox/eurytytox czy i kiedy trzeba odstawic przed badaniem?
W dniu badania tsh nie wolno brać letroxu (przed badaniem). Jak chcesz to możesz wziąć po, ja po prostu pomijam dawkę. Nie wiem jak z euthyroxem ale podejrzewam, ze podobnie.

reklama
Do góry