reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Odstalam właśnie półtorej godziny w kolejce do pobrania krwi, co za masakra 🙄

Jestem obolała, pokluta, posiniaczona i zmęczona. Po mału kończą mi się zapasy energii 🙄
Współczuję, pamiętam jaka byłam pokłuta przy podejrzeniu pozamacicznej i gdy już zaczęło się poronienie to pielęgniarka przyjechała do domu pobrać krew do badań genetycznych, już mi nic nie chciało lecieć :/ w końcu z dwóch nadgarstków próbowała nakapać, na szczęście się uzbierały próbki.
A macie jakies punkty pobrać gdzie pobierają kred po południu? U mnie wszystko do 11, lipa
W Synevo koło mnie do 13:30, a kiedyś byłam tuż przed zamknięciem o 14 i też pobrali.
Kto wytrzyma na czczo do 13 🤣🤣
Dziewczynie z mojej grupy mam w ciąży dali termin na krzywą glukozowa na godzinę 12 😯 nie dość że w ciąży to jeszcze o tej 12 trzeba wypić szklankę glukozy a potem 2h nic nie jeść. Masakra :/
Dziewczynki, proszę o ciepłe myśli dzisiaj koło 14, bardzo liczę, że ta wizyta dzisiaj trochę podniesie mi nastrój....
Kciuki zaciśnięte ✊

Ja mam jutro monitoring. Jak dalej nic nie będzie widać, a będzie to 30dc, to już raczej nikłe szanse na owu w tym cyklu. Trochę okresowo czuję podbrzusze więc ciekawe czy na dniach nie przyjdzie miesiączka.

reklama
A mi dziś owulak wyszedł blady i po 10 min nie zrobił się ciemniejszy niż kontrolna tak, jak jak dwa poprzednie. To może jednak był ten pik?!? Zgłupieć można… :/ Sikać dalej, nie sikać 🤔

Ja :). Ja to akurat jem śniadania 12-13, dla mnie to nie problem. Za to wstrzemięźliwość spożywcza wieczorem to dramat ;-p.
tez tak kiedys robilam jak probowalam IF ale okazalo sie ze to nie dla mnie i teraz staram sie robic wieksze okno konczac jesc wczesniej choc to te nie wychodzi za bardzo 🐷

Dzień dobry 😔 Druga iui się nie udała.. wczoraj wieczorem dostałam okresu także można mi wpisać @Bolilol
Aktualnie jestem w czarnej dupie, niby miałam jakiś plan ale już sama nie wiem.. czuje jakbym zaczynała wszystko do początku 😞 Znowu się naczytałam negatywnych opinii o tej klinice i o tym jak dr traktuje pacjentki, że nie zleca głębszych badań i nie szuka przyczyny tylko kieruje na iui a pozniej in vitro i to wszystko potwierdza się w moim przypadku niestety. Miałam niedługo zacząć brać Aromek i w tym cyklu podchodzić do iui 3 raz ale narazie jestem tak zrezygnowana że nie wiem czy to ma w ogóle sens. Możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza/klinikę? Czytałam trochę o klinice Bocian w Łodzi i Wwa ale jest tam tyle lekarzy że nawet nie wiem do którego miałabym się zapisać 🤦‍♀️

Ja tez nie polece narazie ponieważ dopiero zaczęłam w mojej działania. Ale jak bede cos wiecej wiedziała i będą efekty to wtedy bede dawała znać 😀

A mi dziś owulak wyszedł blady i po 10 min nie zrobił się ciemniejszy niż kontrolna tak, jak jak dwa poprzednie. To może jednak był ten pik?!? Zgłupieć można… :/ Sikać dalej, nie sikać 🤔
dlatego wlasnie ja jestem fanka clearblue, zadnego pola do domyslów ❤️ choc teraz lepiej mi z nich korzystac bo cykl troche sie unormowal i jedno opakowanie nawet na 3 miechy starcza

Ja mam jakis dzisiaj dzień sikania... staram się trzymać, a po 2 h mam taki mocz jak woda, nie wiem czy nie zaczekać do wieczora z tym testem, zeby nie swirowac, ten poranny wyrzuciłam do śmieci po obejrzeniu go tysiąckrotnie....
Albo poczekaj i rano zrób kolejny 😊 o ile wytrzymasz do rana 🤪 ja też bym sikala jeszcze dzis 🤣

reklama
Dzień dobry 😔 Druga iui się nie udała.. wczoraj wieczorem dostałam okresu także można mi wpisać @Bolilol
Aktualnie jestem w czarnej dupie, niby miałam jakiś plan ale już sama nie wiem.. czuje jakbym zaczynała wszystko do początku 😞 Znowu się naczytałam negatywnych opinii o tej klinice i o tym jak dr traktuje pacjentki, że nie zleca głębszych badań i nie szuka przyczyny tylko kieruje na iui a pozniej in vitro i to wszystko potwierdza się w moim przypadku niestety. Miałam niedługo zacząć brać Aromek i w tym cyklu podchodzić do iui 3 raz ale narazie jestem tak zrezygnowana że nie wiem czy to ma w ogóle sens. Możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza/klinikę? Czytałam trochę o klinice Bocian w Łodzi i Wwa ale jest tam tyle lekarzy że nawet nie wiem do którego miałabym się zapisać 🤦‍♀️
Ja dostałam z polecenia namiar na klinikę w Brnie - Reprofit

Do góry