reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dziewczyny tak trochę jeszcze a propos wczorajszej rozmowy zaczęłam czytał o inozytol i chyba też zacznę brać 😅 ale czy wiecie czy są jakieś skutki uboczne? Ale albo jakiś wpływ na cykl? Mój zaczyna być książkowy i chyba nie chce w nim nagmerac za bardzo
A dlaczego chcesz zacząć brać inozytol?

reklama
długo ta przyjaźń nie trwała 😂
Ja z moim byliśmy przyjaciółmi do łóżka. Była umowa, że nie szukam faceta i żeby się nie zakochał. Później przyznał, że kochał się we mnie od 10 lat. Walczył o moją miłość tyle lat i wywalczył.

Nie wierzę w przyjaźń między płciową 😂
Ja tez nie wierze. My się podkochiwaliśmy już w LO w sobie, ale myliśmy we dwójkę pogubionymi dzikimi dzieciakami, wiec musielismy troszkę „dojrzeć”. Ale mino tego, ze już sporo się znaliśmy jak zeszliśmy to okres „zakochania” i takiej dzikiej namiętności mieliśmy z 3-4 lata.

Teraz już różnie bywa. Ale mąż od 3-4 lat cierpi ja bóle okropne i miał po drodze operacje na kręgosłup i przez to stany tez depresyjne, bo ile może bolec? Ale w ostatnim tygodniach już wreszcie mniej boli i nawet wczoraj trzeźwi tańczyliśmy na ulicy. Dawno takiej swobodnej radości nie zaznaliśmy:

A dziś super dzień. Rano seks. Śniadanie ze znajomymi. A ja później na 4 godzinnym treningu (treningi wspinaczkowe tyle trwają). A najlepsze jest to ze mam obiad zrobiony!!! Wczorajsza zupa i dochodzą bitki wołowe!!!

Różni się, ale mi smakuje (szczególnie ten z soczewicy; z groszku ma taki gorzkawy posmak). Jest na tyle spoko, że Mojemu nie gotuję normalnego makaronu tylko je ten co ja i nie marudzi :)
Potwierdzam, że z groszku gorszy, chociaż akurat na przykład „czysty” groszek bardziej mi smakuje niż soczewica. Dla mnie wadą tych makaronów jest to co dla innych zwykle jest zaletą- dużo białka.

I bez sauny w tym czasie!

Mój lubił saunę, ale bardzo, bardzo sporo czytał o jakości plemników i czynnikach, które pogarszają jakość nasienia.
I przegrzewanie jajek jest chyba nawet gorsze od złej diety.

Fertil Man Plus bierze?
Mój tez kocha saunę i co chwile narzeka, ze nie może iść. Raz na jakiś czas wy wynajmuje prywatna i sobie robi wokół jajek takie okłady specjalne z zamrożonych wkładów i jajka są cały czas zimne, ale nie wiem czy to i tak dobre. Ale wiecie; jak on tyle lat cierpiał na zwyrodnienia i okropne bóle a suna to jedyne co mu pomagało się rozluźnić i t stany depresyjne, to wybierając mniejsze zło tak sobie z sauna radziliśmy ;D

A dlaczego chcesz zacząć brać inozytol?
już chyba nie chce 😂 właśnie doczytałam że on jest zalecany głównie przy pcos a ja tego nie mam

"Idzie dwóch studentów ulicą i widzą kawałek kartki leżącej na chodniku. Jeden się pyta drugiego: - Co to jest? A drugi odpowiada: - Nie wiem, ale kserujemy!" Gdyby to zamienić na staraczki i suplementy, byłabym to ja 🤷🏻‍♀️

Ja tez nie wierze. My się podkochiwaliśmy już w LO w sobie, ale myliśmy we dwójkę pogubionymi dzikimi dzieciakami, wiec musielismy troszkę „dojrzeć”. Ale mino tego, ze już sporo się znaliśmy jak zeszliśmy to okres „zakochania” i takiej dzikiej namiętności mieliśmy z 3-4 lata.

Teraz już różnie bywa. Ale mąż od 3-4 lat cierpi ja bóle okropne i miał po drodze operacje na kręgosłup i przez to stany tez depresyjne, bo ile może bolec? Ale w ostatnim tygodniach już wreszcie mniej boli i nawet wczoraj trzeźwi tańczyliśmy na ulicy. Dawno takiej swobodnej radości nie zaznaliśmy:

A dziś super dzień. Rano seks. Śniadanie ze znajomymi. A ja później na 4 godzinnym treningu (treningi wspinaczkowe tyle trwają). A najlepsze jest to ze mam obiad zrobiony!!! Wczorajsza zupa i dochodzą bitki wołowe!!!
Tez cierpię na bóle kręgosłupa i doskonale rozumiem przez co z nim przechodziłaś

Tez cierpię na bóle kręgosłupa i doskonale rozumiem przez co z nim przechodziłaś
To jest nie do opisania. Młodzi, aktywni ludzie i nagle jeb. Ciągły ból, który niw pozwala nawet na chwile usiąść i się skupić na sobie, bo rwie. Ale już lepiej… wreszcie. Dużo lat to trwało. Dużo walki i załamań za sobą. Ale operacja, codzienna rehabilitacja daja powoli
efekty.

Bardzo Tobie współczuje :(((((( bol odbiera radość i wszystko

już chyba nie chce 😂 właśnie doczytałam że on jest zalecany głównie przy pcos a ja tego nie mam

"Idzie dwóch studentów ulicą i widzą kawałek kartki leżącej na chodniku. Jeden się pyta drugiego: - Co to jest? A drugi odpowiada: - Nie wiem, ale kserujemy!" Gdyby to zamienić na staraczki i suplementy, byłabym to ja 🤷🏻‍♀️
Ja brałam pare cykli, a nie mam PCOS. Nie wpłynął na długość cyklu. Jedynie na odczuwanie owulacji. Mocno bolaly mnie jajniki 🙂

Ja brałam pare cykli, a nie mam PCOS. Nie wpłynął na długość cyklu. Jedynie na odczuwanie owulacji. Mocno bolaly mnie jajniki 🙂
a czemu zaczęłaś brać? Bo zastanawiam się czy jednak warto? 😉

Choć jajniki na owulację i tak mnie bolą bardziej niż nawet na okres więc była by to ryzykowna gra 😅

reklama
Do góry