Owulacja
Fanka BB :)
Od kilku cykli mam właśnie takie na kilka dni przed okresema miewasz plamienia czy to pierwszy raz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od kilku cykli mam właśnie takie na kilka dni przed okresema miewasz plamienia czy to pierwszy raz?
super, brzmi jak naprawdę owocna wizyta! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, że macie plan, to naprawdę bardzo duży krok do przoduJestem dzisiaj po wizycie u profesora ginekologa onkologa.
Robił usg dopochwowe dziś mam 15 dc , na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 20 mm. Na prawym 3 malutkie. Oczywiście mówił aby się starać dziś i jutro a nawet i pojutrze. Dzisiaj już zaliczone
Endometrium 11 mm ,pochwalił ,że bardzo ładne.
Ucieszyłam się jak małe dziecko co dostało ulubione chipsy albo lizaka
, jak usłyszałam o tym pęcherzyku, bo ostatnio miałam usg w 10 i 18 dn i nic tam nie było ,co by mogło wskazywać na owu albo że już po.
Przeżyłam na tym fotelu chwile grozy najpierw sprawdzał mi prawy jajnik( który bolał i dawał znać myślałam, że tam coś się dzieje),i mówi brak pęcherzyka dom. tymczasem to z lewego coś powinno zadziałać, a mało dawał znać o sobie a tam 20 mm.
Przejżał skrupulatnie teczkę z moimi badaniami i papierami, zrobił dokładny wywiad.
Mam powtórzyć fsh lh estradiol , 5 tarczycową(czy ta dawka na pewno jest dobra Eutyrox25 biore 3 miechy) , liczac od jutra bo powinna być owu zrobić próg za 7 dni.
Od następnego cyklu pełny monitoring, w czasie okresu w połowie i potem po owu. Jak zrobię pełny monitoring, potem kolej na hsg i koniecznie nasienie kazał zbadać, z mężem gadałam.
Po pełnym monitoringu zależy jak to wyjdzie, pomyśli o stymulacji clo albo innym zależy co w nim konkretnie będzie, jak to wszystko przyrasta musi zobaczyć.
Bardzo miły , sympatyczny lekarz. Widać z powołania, bardzo dokładny.
Zapytałam o te swoje hormony bo , np miałam testosteron za duży, stwierdził że pęcherzyki rosną, metformina i lek na tarczycę mógł zadziałać , i go obniżyć,skoro zanosi się na owulacje już tuż tuż.
Ubolewam, że na monitoring wysłał mnie do innej babeczki, ale on ma zapierdziel i nie jest na stałe w tej przychodzi robi w kilku innych.
A ta babeczka ponoć się zna i u niej mam zrobić ten Moni, potem ewentualnie do niego spowrotem, i w razie w na tą drożność.
On nie jest tu na stałe codziennie a monitoring wymaga kilku wizyt.
Poruszyłam kwestie supli z nim, a także supli męża, kazał odstawić ten testo, białko może przyjmować,ale takie z krótkim składem jeśli już.
Ogólnie super wszystkie moje wątpliwości rozwiał, nawet jak pytałam o bmi w staraniach, itd bardzo spoko ta wizyta.
Więcej mi powie po pełnym monitoringu, pierwszy w okres (masakra).
O i tak.
Mój lekarz zareagował na inozytol podobnieA najlepszy był fragment jak powiedziałam jakie biore leki i suple i wymieniam, i mowie inozytol. A on do mnie na co pani to? Ktoś dał takie zalecenie? A ja że na forum tak czytałam. I się pytam mam brać czy nie? A on , może pani brać
Dziękuję, ta wizyta sporo dla mnie znaczyła mamy plan, i mam ten pęcherzyk dominujący, z tego co zasugerował pa prof. może być w tym duża zasługa mojej pracy własnejsuper, brzmi jak naprawdę owocna wizyta! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, że macie plan, to naprawdę bardzo duży krok do przodu
super też wiadomość z tym clearblue bo właśnie używam i się zastanawialam czy dobrze działajaDo dziewczyn co używają fioletowych testów owulacyjnych Clearblue z czytnikiem elektronicznym: mam dziś potwierdzenie , działają np u mnie dobrze dzisiaj rano pik i miałam usg pęcherzyk 20mm Teraz z całą odpowiedzialnością, mogę potwierdzić, że są miarodajne
No on takie oczy, jeszcze jak słowo forum powiedziałam a co będę kłamać, nie mam nic do stracenia. I powiedziałam mu że biore ten inozytol 2 miechy i odkąd go biore, to pik mam 2 3 dni szybciej wcześniej miałam w 16 albo 17 dniu dopiero.Mój lekarz zareagował na inozytol podobnie