reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Jestem dzisiaj po wizycie u profesora ginekologa onkologa.
Robił usg dopochwowe dziś mam 15 dc , na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 20 mm. Na prawym 3 malutkie. Oczywiście mówił aby się starać dziś i jutro a nawet i pojutrze. Dzisiaj już zaliczone☺️
Endometrium 11 mm ,pochwalił ,że bardzo ładne.
Ucieszyłam się jak małe dziecko co dostało ulubione chipsy albo lizaka
, jak usłyszałam o tym pęcherzyku, bo ostatnio miałam usg w 10 i 18 dn i nic tam nie było ,co by mogło wskazywać na owu albo że już po.
Przeżyłam na tym fotelu chwile grozy najpierw sprawdzał mi prawy jajnik( który bolał i dawał znać myślałam, że tam coś się dzieje),i mówi brak pęcherzyka dom. tymczasem to z lewego coś powinno zadziałać, a mało dawał znać o sobie a tam 20 mm😱.
Przejżał skrupulatnie teczkę z moimi badaniami i papierami, zrobił dokładny wywiad.
Mam powtórzyć fsh lh estradiol , 5 tarczycową(czy ta dawka na pewno jest dobra Eutyrox25 biore 3 miechy) , liczac od jutra bo powinna być owu zrobić próg za 7 dni.
Od następnego cyklu pełny monitoring, w czasie okresu w połowie i potem po owu. Jak zrobię pełny monitoring, potem kolej na hsg i koniecznie nasienie kazał zbadać, z mężem gadałam.
Po pełnym monitoringu zależy jak to wyjdzie, pomyśli o stymulacji clo albo innym zależy co w nim konkretnie będzie, jak to wszystko przyrasta musi zobaczyć.
Bardzo miły , sympatyczny lekarz. Widać z powołania, bardzo dokładny.
Zapytałam o te swoje hormony bo , np miałam testosteron za duży, stwierdził że pęcherzyki rosną, metformina i lek na tarczycę mógł zadziałać , i go obniżyć,skoro zanosi się na owulacje już tuż tuż.

Ubolewam, że na monitoring wysłał mnie do innej babeczki, ale on ma zapierdziel i nie jest na stałe w tej przychodzi robi w kilku innych.
A ta babeczka ponoć się zna i u niej mam zrobić ten Moni, potem ewentualnie do niego spowrotem, i w razie w na tą drożność.
On nie jest tu na stałe codziennie a monitoring wymaga kilku wizyt.

Poruszyłam kwestie supli z nim, a także supli męża, kazał odstawić ten testo, białko może przyjmować,ale takie z krótkim składem jeśli już.

Ogólnie super wszystkie moje wątpliwości rozwiał, nawet jak pytałam o bmi w staraniach, itd bardzo spoko ta wizyta.
Więcej mi powie po pełnym monitoringu, pierwszy w okres (masakra).
O i tak.

Jaki długi post😱 naklepałem, a mogłabym jeszcze pisać i pisać po tej wizycie bardzo dużo wiedzy otrzymałam

Jestem dzisiaj po wizycie u profesora ginekologa onkologa.
Robił usg dopochwowe dziś mam 15 dc , na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 20 mm. Na prawym 3 malutkie. Oczywiście mówił aby się starać dziś i jutro a nawet i pojutrze. Dzisiaj już zaliczone☺️
Endometrium 11 mm ,pochwalił ,że bardzo ładne.
Ucieszyłam się jak małe dziecko co dostało ulubione chipsy albo lizaka
, jak usłyszałam o tym pęcherzyku, bo ostatnio miałam usg w 10 i 18 dn i nic tam nie było ,co by mogło wskazywać na owu albo że już po.
Przeżyłam na tym fotelu chwile grozy najpierw sprawdzał mi prawy jajnik( który bolał i dawał znać myślałam, że tam coś się dzieje),i mówi brak pęcherzyka dom. tymczasem to z lewego coś powinno zadziałać, a mało dawał znać o sobie a tam 20 mm😱.
Przejżał skrupulatnie teczkę z moimi badaniami i papierami, zrobił dokładny wywiad.
Mam powtórzyć fsh lh estradiol , 5 tarczycową(czy ta dawka na pewno jest dobra Eutyrox25 biore 3 miechy) , liczac od jutra bo powinna być owu zrobić próg za 7 dni.
Od następnego cyklu pełny monitoring, w czasie okresu w połowie i potem po owu. Jak zrobię pełny monitoring, potem kolej na hsg i koniecznie nasienie kazał zbadać, z mężem gadałam.
Po pełnym monitoringu zależy jak to wyjdzie, pomyśli o stymulacji clo albo innym zależy co w nim konkretnie będzie, jak to wszystko przyrasta musi zobaczyć.
Bardzo miły , sympatyczny lekarz. Widać z powołania, bardzo dokładny.
Zapytałam o te swoje hormony bo , np miałam testosteron za duży, stwierdził że pęcherzyki rosną, metformina i lek na tarczycę mógł zadziałać , i go obniżyć,skoro zanosi się na owulacje już tuż tuż.

Ubolewam, że na monitoring wysłał mnie do innej babeczki, ale on ma zapierdziel i nie jest na stałe w tej przychodzi robi w kilku innych.
A ta babeczka ponoć się zna i u niej mam zrobić ten Moni, potem ewentualnie do niego spowrotem, i w razie w na tą drożność.
On nie jest tu na stałe codziennie a monitoring wymaga kilku wizyt.

Poruszyłam kwestie supli z nim, a także supli męża, kazał odstawić ten testo, białko może przyjmować,ale takie z krótkim składem jeśli już.

Ogólnie super wszystkie moje wątpliwości rozwiał, nawet jak pytałam o bmi w staraniach, itd bardzo spoko ta wizyta.
Więcej mi powie po pełnym monitoringu, pierwszy w okres (masakra).
O i tak.
super, brzmi jak naprawdę owocna wizyta! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, że macie plan, to naprawdę bardzo duży krok do przodu :)

Do dziewczyn co używają fioletowych testów owulacyjnych Clearblue z czytnikiem elektronicznym: mam dziś potwierdzenie , działają np u mnie dobrze dzisiaj rano pik i miałam usg pęcherzyk 20mm Teraz z całą odpowiedzialnością, mogę potwierdzić, że są miarodajne😊

super, brzmi jak naprawdę owocna wizyta! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, że macie plan, to naprawdę bardzo duży krok do przodu :)
Dziękuję, ta wizyta sporo dla mnie znaczyła mamy plan, i mam ten pęcherzyk dominujący, z tego co zasugerował pa prof. może być w tym duża zasługa mojej pracy własnej 😊
Urosłam, jestem dumna z siebie i z merforminy😆 i zobaczymy co powie progesteron za tydzień

Do dziewczyn co używają fioletowych testów owulacyjnych Clearblue z czytnikiem elektronicznym: mam dziś potwierdzenie , działają np u mnie dobrze dzisiaj rano pik i miałam usg pęcherzyk 20mm Teraz z całą odpowiedzialnością, mogę potwierdzić, że są miarodajne😊
super też wiadomość z tym clearblue bo właśnie używam i się zastanawialam czy dobrze działaja

Czyli owulacja może być jutro? Ja jak ćwok, dawałam już spokój mojemu po seksie w dzien piku a widzę że trzeba przynajmniej jeszcze dzień po 🤦🏻‍♀️

reklama
Mój lekarz zareagował na inozytol podobnie 🙃
No on takie oczy, jeszcze jak słowo forum powiedziałam😱 a co będę kłamać, nie mam nic do stracenia. I powiedziałam mu że biore ten inozytol 2 miechy i odkąd go biore, to pik mam 2 3 dni szybciej wcześniej miałam w 16 albo 17 dniu dopiero. 😆
Jeszcze za namową @Aczkolwiek@to_na_pralkę biore Castangus też już chwilę, od tej pory już 2 cykl taki książkowy, akurat te 2 nowości wprowadziłam.
A teraz wiem, że te owulaki nie kłamały i mam potwierdzenie😊u wkońcu jest pęcherzyk duży jestem dumna😁 z pracy lewego jajnika hehe, wiem że to nie gwarancja murowana ciąży ale dla mnie to już krok w przód🤩

Do góry