reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Bonjour miłe panie!
Z Paryża pozdrawiamy wspólnie ja i mój negatyw.
Nic w tym smutnego, gdyż widzę już zbliżający się 1dc, a to oznacza, że transfer już very soon! 😘😘😘
O ranyyyyyy tak bardzo bym chciała mieć transfer w tym samym terminie co Ty 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Happy Jonah Hill GIF

reklama
Kurde chyba coś mi się zepsuło 😭 tak czułam, że jak zacznę majstrować w idealnym cyklu to coś się zjebie 🫣 pierwszy raz w życiu mam coś jakby brązowe plamienie przed okresem 🥺 dziś 23dc. Do tej port moje cykle były 25/26/27 dni. Nie licząc ostatniego, kiedy pierwszy raz w życiu był cykl 15 dni. Natomiast byłam wtedy na tej Dominikanie i zwaliłam to na klimat.
Dodatkowo w tym cyklu wcale nie czułam wyrzutu proga. Cycki jak zawsze, nic a nic się nie wydarzyło. Byłam na usg w 11 dc. Było piękne endo i gotowy do pęknięcia pęcherzyk. Miałam pokusę spr proga 7dpo ale kurde, skoro do tej pory wychodził dobrze to nie chcę też dać się temu szaleństwu by sprawdzać to co miesiąc😵‍💫
Zaczęłam jakiś czas temu brać infolic combi. Biorę też dostinex - pół tabletki na tydzień. Czy myślicie, ze to plamienie może mieć wspólnego z lekami, a zarazem skrócenie cyklu? Czy to przypadek?

A moja historia po krotce jest taka:
Rozpoczęliśmy starania w II połowie 2019 roku, w kwietniu 2020 bhcg pozytywna, dzień później krwawienie. Od tamtej pory robię tournee po lekarzach specjalistach kilka razy w miesiącu. Przyczyna niepłodności jednoznacznie niezdiagnozowana. Na pokładzie pcos, io, hashi. Jajowody drożne. Immunologia nienajgorsza. Dziś rozpoczynam stymulację do ivf wiec jak bób da to do końca miesiąca będę w ciąży 🥹😀 narazie tego się trzymam i nie przewiduje innego scenariusza 😛

A moja historia po krotce jest taka:
Rozpoczęliśmy starania w II połowie 2019 roku, w kwietniu 2020 bhcg pozytywna, dzień później krwawienie. Od tamtej pory robię tournee po lekarzach specjalistach kilka razy w miesiącu. Przyczyna niepłodności jednoznacznie niezdiagnozowana. Na pokładzie pcos, io, hashi. Jajowody drożne. Immunologia nienajgorsza. Dziś rozpoczynam stymulację do ivf wiec jak bób da to do końca miesiąca będę w ciąży 🥹😀 narazie tego się trzymam i nie przewiduje innego scenariusza 😛
Trzymam mocno kciuki, żeby stymulacja przebiegła super, procedura się udała i żebyś jeszcze w tym roku została mamą! :)

Nasza historia zaczęła się w kwietniu 2022, przerwa od grudnia w sumie do teraz. Zaczęliśmy się starać na nowo.
Mam PCOS, IO i niedoczynność tarczycy.
Myślę, że może być problem z owulacjami. Zaczęłam brać wit C, NAC, Fertistim, koenzym Q10 i wit E, żeby wspomóc pęcherzyki. Dajemy sobie czas do czerwca.
Jak się nie uda to w czerwcu idziemy na monitoring :)
U męża wszystko ok

Kurde chyba coś mi się zepsuło 😭 tak czułam, że jak zacznę majstrować w idealnym cyklu to coś się zjebie 🫣 pierwszy raz w życiu mam coś jakby brązowe plamienie przed okresem 🥺 dziś 23dc. Do tej port moje cykle były 25/26/27 dni. Nie licząc ostatniego, kiedy pierwszy raz w życiu był cykl 15 dni. Natomiast byłam wtedy na tej Dominikanie i zwaliłam to na klimat.
Dodatkowo w tym cyklu wcale nie czułam wyrzutu proga. Cycki jak zawsze, nic a nic się nie wydarzyło. Byłam na usg w 11 dc. Było piękne endo i gotowy do pęknięcia pęcherzyk. Miałam pokusę spr proga 7dpo ale kurde, skoro do tej pory wychodził dobrze to nie chcę też dać się temu szaleństwu by sprawdzać to co miesiąc😵‍💫
Zaczęłam jakiś czas temu brać infolic combi. Biorę też dostinex - pół tabletki na tydzień. Czy myślicie, ze to plamienie może mieć wspólnego z lekami, a zarazem skrócenie cyklu? Czy to przypadek?
Na lekach się nie znam, ale też mam takie brązowe plamienia przed okresem - równiutko zawsze 3 dni, więc jak dziś masz 23 a cykle 25-27, to może to rozkręcający się okres? Ja zaczęłam plamić ok. 26 roku życia i wszyscy lekarze co do jednego mówią, że to nic i w ogóle nie ma się czym przejmować. No ale właśnie to 2-3 dni przed okresem.

Na lekach się nie znam, ale też mam takie brązowe plamienia przed okresem - równiutko zawsze 3 dni, więc jak dziś masz 23 a cykle 25-27, to może to rozkręcający się okres? Ja zaczęłam plamić ok. 26 roku życia i wszyscy lekarze co do jednego mówią, że to nic i w ogóle nie ma się czym przejmować. No ale właśnie to 2-3 dni przed okresem.
Ja też mam plamienia 2 dni przed okresem nawet jak biorę proga I też dostałam info, ze to normalne.

reklama
Do góry