reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ach, ja mam rozmiar E-F przy obwodzie 75, także z dużymi też się da, bo rozumiem że masz spory biust.
Spory....No takie D sieciówkowe, F wg brafiterki, nie noszę żadnych. Obwód około 65. Bardziej chodzi o to, że dziewczynom po całkowitej mastektomii z rekonstrukcją często przesuwają się w przypadku tego typu aktywności implanty, ja mam za sobą dużo powikłań, więc wolę się już nie narażać. Po operacji jestem 4 lata, a ze 2 mc temu odważyłam się dopiero sypiać na boku.

reklama
Wraca mi apetyt, a nawet gastrofaza.....Chrupki orzechowe wjeżdżają. A co u Was dobrego dzisiaj do jedzenia?
Pierwszy obiad zjadłam w domu, drugi na mieście, a teraz jeszcze halibut wędzony na kolacje czeka, ale już mam lenia i nie chce mi się robić, a jeszcze spacer przed snem trzeba uskutecznić

Takiej wiadomości było ni trzeba.
A jak teraz Twoje cytologie wychodzą?
Życzę Ci dwóch kresek 🍀.
Nie bój się, Kochana, to da się wyleczyć. Może u Ciebie to tylko infekcja - wynik kolposkopii prawdę Ci powie. Nawet jeżeli trzeba będzie, ale to w najgorszym przypadku, nieco skrócić szyjkę, to z tym da się normalnie funkcjonować i rodzić - tak twierdzi moja ginekolog, która jest też onkologiem. Trzeba uważać, wiadomo, ale jest to do zrobienia. Ostatnio w grudniu robiłam cytologię i tzw. jedyneczka wyszła. A nigdy takiej nie miałam. U Ciebie jest szybkie działanie. Ja niestety przechodziłam, bo przez głupią pandemię odpuściłam cytologię.

A w ogóle robiłyście kiedyś smashed potatoes? Dla mnie kulinarny orgazm 😛🤤
Myślałam że to po prostu puree a jak zobaczyłam to jestem w szoku :o muszę kiedyś zrobić :D
Z ziemniaczanych dań, moja mama pracowała trochę na kuchni w Wiedniu, z resztą teraz też ale teraz w szpitalu to tam raczej lekkie rzeczy :p a wcześniej w knajpach.
I robiła czasem do obiadu takie pyszne ziemniaki, że najpierw je gotowała, potem przeciskała przez prasę i podsmażała chyba razem z cebulką, tak że się robiły przypieczone i złociste. Sporo oleju tam niestety wchodziło. Ale smak mega :D to tak jak gdy podsmażacie ziemniaki i w niektórych miejscach się fajnie przypiekają, tylko że wszystko jest przypieczone i pyszne <3

Staramy się o pierwsze dziecko. Ja mam prawie 38 lat, a Stary jest stary, bo 41 na karku. Późno na siebie trafiliśmy, bo od 4 lat jesteśmy razem. I tak sobie próbujemy od 1,5 roku z przerwą ok. 5 miesięcy, kiedy to okazało się, że w cytologii wyszły CIN II/ CIN III, a później konizacja szyjki. Na szczęście teraz jest dobrze. Zatem Lady With Cats - jestem przykładem wyleczenia rozległej zmiany na szyjce. HPV brak, cytologia wyszła ostatnio super! Niestety nigdy nie byłam w ciąży. Mam za sobą lekką diagnostykę, ale ostatnio byliśmy w klinice i lekarz zaproponował najpierw stymulację, a później in vitro ze względu na nasz wiek i moje AMH 1,18 ... Na razie jeszcze przez chwilę próbujemy naturalnie.
A w ewentualnej ciąży (czego życzę z całego serca ❤️) coś szczególnego będzie trzeba robić z szyjką? Pessar np.?

Może kiedyś się nauczę :) w ciąży chciałam się uczyć :D kiedy nie będę mogła uprawiać swoich sportów to się nauczę pływać porządnie chociaż :p
Chciałam pływać w ciąży, ale moja koleżanka, realizując to podobne pragnienie, przyniosła sobie z basenu grzybicę 😁

reklama
Do góry