Bolilol
Fanka BB :)
to też milutkoLeżymy razem pod kocem
Aseksualnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to też milutkoLeżymy razem pod kocem
Aseksualnie
Jak robisz? Ja mam lidlomixa i robiłam czasem tą niby kostkę rosołową, ale to kurde tylko zmiksowane warzywa xd z uwagi że jemy zupy razem z synem to jedyne czego używam to jakieś mieszanki naturalnych przypraw do zup typu piramidki smaku, czy wegeta wersja naturalna. Ale jednak zawsze mi czegoś w zupach brakuje... Nie wiem czy mogę powiedzieć że to kwestia przyzwyczajenia, skoro od wielu miesięcy nie używam kostek itp a dalej mi brak tego smaku. Nawet jak robię rosół gdzie jest sporo kurczaka i warzyw, to smak jest co najwyżej przeciętnyMój zapas domowego mi się kończy. Jak zrobię nowy to wyślę Ci do paczkomatu
Trochę na inną nóżkę teraz pytanie: po jakim czasie można zrobić badanie kontrolne jak leki wpływają na TSH? Lekarz mi przepisał najpewniej za małą dawkę i nie wiem kiedy zacząć go gonić by wysłał mnie na test by to potwierdzić
Ja tez dostałam zalecenie do kontroli po 4-6 tygodniachJa mam teraz zwiększoną dawkę i pierwsza kontrola jest za miesiąc.
Robię w TM z przepisu na koncentrat bulionu warzywnego. Mam też zamrożony rosół w porcjach.Jak robisz? Ja mam lidlomixa i robiłam czasem tą niby kostkę rosołową, ale to kurde tylko zmiksowane warzywa xd z uwagi że jemy zupy razem z synem to jedyne czego używam to jakieś mieszanki naturalnych przypraw do zup typu piramidki smaku, czy wegeta wersja naturalna. Ale jednak zawsze mi czegoś w zupach brakuje... Nie wiem czy mogę powiedzieć że to kwestia przyzwyczajenia, skoro od wielu miesięcy nie używam kostek itp a dalej mi brak tego smaku. Nawet jak robię rosół gdzie jest sporo kurczaka i warzyw, to smak jest co najwyżej przeciętny
jak na jedną zupę na tydzień włożę to do gara to uważam, ze nic mi nie będzie. A te buliony w słoiczkach wcale nie mają tragicznego składu ale no każdy robi jak uważa, to oczywiste!Ale te wszystkie gotowe buliony i kostki rosołowe to sama sól, olej palmowy i glutaminian sodu. Paskudztwo. Lepiej w ramach tych 20% zjeść coś innego.
Ale ja z tych pieprzniętych, więc traktuj to z przymrużeniem oka
Stary już idzie spać, ja jeszcze posiedzę i pojem. Pomidoróweczka ugotowana?to też milutko
właśnie jem drugą miskęStary już idzie spać, ja jeszcze posiedzę i pojem. Pomidoróweczka ugotowana?
Ja na razie wyżeram suszone pomidory z chlebkiem gryczanym, ale jeszcze risotto zmęczę potem.właśnie jem drugą miskę