reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja mam teraz zwiększoną dawkę i pierwsza kontrola jest za miesiąc.
za miesiąc ale już trochę jesteś na tej zwiększonej? Czy za miesiąc ale teraz zaczelas więc po miesiącu? Zastanawiam się czy jak zacznę go ścigać 4tyg po zaczęciu to nie pomyśli znowu że jakaś walnięta jestem (jak wtedy gdy powiedziałam że TSH ponad 5 to jednak wolałabym obniżyć lekami jak najszybciej 🤣)

reklama
A mój nie gotuje, nie przepada za tym, choć jak coś zrobi to rewelka 😄
Trochę Wam zazdroszczę, że Wasi gotują 😜
Mój też nie gotuje. Kuchnia to moje królestwo i to tak ekstremalnie, bo robię swoje sery, kiełbasy, przetwory itp.
Mój jak raz do roku się zaszyje w kuchni to zrobi co prawda dwudaniowy obiad i jeszcze deser, ale przy okazji co chwilę pyta gdzie co znajdzie i zamyka się w kuchni na pół dnia, co mnie doprowadza do szału.

Jestem ciekawa, co psycholog stwierdził słysząc dokładnie te słowa?
No właśnie mocno skupił się na moim uczuciu zazdrości, zranionych uczuciach przez byłego, mojej niskiej samoocenie i osaczanie męża. Kompletnie nadawaliśmy na innym flow. Nie przeanalizował zachowania męża tylko skupił się na "mojej winie". Dość szybko się pożegnaliśmy

Ja chciałam taką dyskusję rozpocząć- czyje chłopy lubią gotować?

Bo mój to lubi, mało tego wieczorami oglądamy Kuchnię+ („Obej, jak on fajnie warzi, joł tyż w sobota uwarza takie nudle po azjatycku.”- to mój mąż komentuje).

Jak były mistrzostwa, to się wkurzał i marudził, że tylko mecze oglądam („Jerunie, ileż to idzie tego bala oglądać. Nie mogymy puścić coś normalnego? Możno „M jak mięso leci?”).
Zazwyczaj w tygodniu to ja gotuję, w weekend robi głównie śniadania i w soboty obiady ze względu na mój kurs. Nie mogę powiedzieć ze jakos mocno to lubi, ale ja też potrzebuje oddechu od garów. Ale jednak kuchnia to moje królestwo

No właśnie mocno skupił się na moim uczuciu zazdrości, zranionych uczuciach przez byłego, mojej niskiej samoocenie i osaczanie męża. Kompletnie nadawaliśmy na innym flow. Nie przeanalizował zachowania męża tylko skupił się na "mojej winie". Dość szybko się pożegnaliśmy
Jakby człowiek był zobowiązany przyjmować, i zgadzać się na wszystko🙈 inaczej coś z nim nie tak... rozumiem zaufanie, ale są granice.

za miesiąc ale już trochę jesteś na tej zwiększonej? Czy za miesiąc ale teraz zaczelas więc po miesiącu? Zastanawiam się czy jak zacznę go ścigać 4tyg po zaczęciu to nie pomyśli znowu że jakaś walnięta jestem (jak wtedy gdy powiedziałam że TSH ponad 5 to jednak wolałabym obniżyć lekami jak najszybciej 🤣)
Właściwie to pomięłam istotny element - to badanie jest za miesiąc, bo za miesiąc mam podchodzić do transferu... więc pro forma należy wykonać. Ale tak to pewnie badanie byłoby później. Zresztą... przyjmowałam przez 2 lata tę samą dawkę leku, wyniki robiłam co kilka miesięcy, i te poziomy i tak bywały szalenie różne...
Będę na stopniowym zwiększaniu dawki. Lekarz jest zdania, że po tym miesiącu i tak mam przejść na jeszcze wyższą, no ale zobaczymy po badaniu... Wiele będzie potem zależało od tego, czy zacznie się ciąża czy nie, bo poprzednia od razu wywindowała mi TSH w górę.

Właściwie to pomięłam istotny element - to badanie jest za miesiąc, bo za miesiąc mam podchodzić do transferu... więc pro forma należy wykonać. Ale tak to pewnie badanie byłoby później. Zresztą... przyjmowałam przez 2 lata tę samą dawkę leku, wyniki robiłam co kilka miesięcy, i te poziomy i tak bywały szalenie różne...
Będę na stopniowym zwiększaniu dawki. Lekarz jest zdania, że po tym miesiącu i tak mam przejść na jeszcze wyższą, no ale zobaczymy po badaniu... Wiele będzie potem zależało od tego, czy zacznie się ciąża czy nie, bo poprzednia od razu wywindowała mi TSH w górę.
ah to mi raczej chodziło o to gdy zaczyna się brać, co ile powinno się robić kontrolne testy by sprawdzić jak dawka wpływa na poziom, czy ja zmniejszyć itd 🤔

reklama
Do góry