reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

No właśnie wydaje mi się, że tutaj jest szukanie we mnie problemu, co zrobił psycholog i z czego ja nie byłam zadowolona. Dużo pracuje więc oczekuje, że po pracy mąż spędzi ze mną czas. Więc zapytałam wprost, czy nie byłoby fajniej ze mną spędzić czas niz pisać z koleżanka. Nie robił tego raz czy dwa. Tylko leżąc perfidnie przy mnie w łóżku pisał z nią. Nie kilka zdań. To trwało godzinami. Awantury dopiero były później kiedy pomimo moich prób rozmow nie było efektów. Czy powiedzenie drugiej osobie kiedy leży z Tobą łóżku a pisze z inną jest osaczaniem? Bo moim zdaniem nie. Kiedy spędzam czas z drugą połówka nie pisze z nikim innym, ani z mamą ani z koleżanką a tym bardziej z jakimś kolega. Więc oczekuje szacunku drugiej strony. Dla mnie mimo że to były rozmowy o pierdach to poczułam się zdradzona emocjonalnie. Bo wolał pisał z inną osobą niż porozmawiać ze mna. Zawsze byłam otwarta na rozmowę i mój mąż o tym wiedział. I być może to dlatego tak bardzo boli, że wolał rozmawiać z kimś innym a nie ze mną. A zdrada fizyczna... dla mnie jest w takim przypadku krótka piłka czujesz obrzydzenie do drugiej osoby po prostu. Jak ma Cię dotknąć to Cię zbiera na wymioty :) Łatwiej się rozstać.
Zgadzam sie 100%

reklama
A tak w ogóle to co macie na obiad dziś?
To miałam 😋😍🥰.
Do tego ciemne, ciężkie bułeczki bez mąki.
No wiesz, dieta, ale było pycha👌🏼.

Krewetki🍤 smażone z dodatkiem dwoch ząbków czosnku, posypane natką pietruszki.
Pod koniec dodałam łyżeczkę miodu zmieszaną z łyżeczką musztardy.
Podane na rukoli z pomidorkami rzymskimi z wciśniętym czosnkiem, pokropione cytryną i obsypanymi solą himalajską.
Było pycha 😋.

Załączniki

• 0845BC3D-CB10-4970-9642-5CDB9DC9D4B8.jpeg
    0845BC3D-CB10-4970-9642-5CDB9DC9D4B8.jpeg
    625,3 KB · Wyświetleń: 69
Ja musiałam odwołać hsg w tym tygodniu @ nie przyjechała w terminie. Spóźnia się już 5 dzień od odstawienia dupka już 9 dni i nic. Wszystko przez torbiele jakie zrobiły mi się z ostatniej stymulacji. Czuję się w takim bezsensownej sytuacji bo chce już działać a nie czekać nie wiadomo ile.
Uda Ci się umówić na inny termin w tym cyklu?
Najgorzej jak masz umówione i złośliwość losu ze sie spóźnia okres.. Niejedna z nas to przeżyła

ale jak gada z nimi o "pierdołach" to masz na myśli zwykła relacje koleżeńska?
Ogólnie ja nie mam żadnego problemu ze swoim.
Ale znam dusze towarzystwa, które wiecznie musza z kimś pisać. I on serio ma takie kolezanki. Ale taki był zawsze, więc ona wiedziała co brała 😅
Zwykła relacja koleżeńska - ok, ale jeśli już siedzac ze mną pisałby z inną, nie spędzał czasu. No wkurzał oby mnie to bardzo 🙈

ja w zeszłym tygodniu miałam taką clean diete, a teraz na kolacje jem precelki
Ja już trzeci tydzień jestem na diecie.
Waga leci, pierwszy to był właśnie detoks.
Jeszcze 11 do końca😉.
No ale idzie mi super.

Dziś otworzyli ponownie basen i przed 20 jedziemy z moim ukochanym mężem.

reklama
Hej, białko C i S masz w normie.

No te przeciwciała przeciwjądrowe na granicy, ale ja bym nie panikowała.
Jesteś umówiona do immunologa?
Masz za sobą poronienia jakieś?
Nie, mam kilka badań do zrobienia i potem mam mieć wizytę u genetyka (pewnie za ok. 3 miesiące).
Tak, mam 2 poronienia za sobą i stąd te badania.

Czy któraś z Was wie, czy może po duphastonie bądź luteinie mogą robić się torbiele?

Do góry