reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Koleżanka mi wysłała wczoraj linka do jakiegoś artykułu o raku szyjki macicy, gdzie było napisane, że "Rozwija się długo i najczęściej bezboleśnie, ale pierwszymi sygnałami choroby mogą być na przykład często nawracające upławy z pochwy, plamienia międzymiesiączkowe lub krwawienia po współżyciu. Każdy z tych symptomów powinien być wystarczającym argumentem, by nie zwlekać ani dnia dłużej i zapisać się na wizytę u ginekologa i badanie cytologiczne." I oczywiście jestem wydygana, ale staram się pocieszać, że przecież robię cytologię co rok i nie wychodzi źle 😶

Koleżanka mi wysłała wczoraj linka do jakiegoś artykułu o raku szyjki macicy, gdzie było napisane, że "Rozwija się długo i najczęściej bezboleśnie, ale pierwszymi sygnałami choroby mogą być na przykład często nawracające upławy z pochwy, plamienia międzymiesiączkowe lub krwawienia po współżyciu. Każdy z tych symptomów powinien być wystarczającym argumentem, by nie zwlekać ani dnia dłużej i zapisać się na wizytę u ginekologa i badanie cytologiczne." I oczywiście jestem wydygana, ale staram się pocieszać, że przecież robię cytologię co rok i nie wychodzi źle 😶
a które z tych objawów masz?

Teraz miewam te plamienia (przed ciążą ogólnie nie miałam, chyba że był bardzo silny stres to faktycznie zdarzało się, że przychodził szybko okres).
generalnie regularne plamienia nie są dobre i warto by było jakoś spróbować określić przyczynę (a może być ich mnóstwo!). Ja też mam plamienia, w drugiej fazie cyklu i zdecydowanie będę chciała dowiedzieć się skąd one się wzięły - zobaczę co mi powie lekarka w sobotę i dam Ci znać, co można zrobić pod kątem diagnozy przyczyny plamień :)

Temperatura mi dzisiaj wróciła do normalnego poziomu fazy niższych temperatur 😍 więc jeśli choroba nic nie odwali, to jutro może będę mogła podejrzewać, czy owu była dzisiaj czy nie. Na razie mam takie ultralekkie różowe plamienie, mam nadzieję, że to w związku z owu, a nie, że choróbsko mi cały cykl zepsulo 🥺
oo to trzonujemy razem! Jakkolwiek to brzmi 🤣

reklama
Do góry