Bolilol
Fanka BB :)
@wiktoria708 @beaunuage czekam jutro na dobre wieści od Was
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak tylko bredzę. Sorry. Ja mieszkam w miejscu gdzie nie ma praktycznie diagnostyki. Byliśmy w dwóch klinikach niepłodności. Owszem wydaliśmy forunę na badania, do wyników których praktycznie nie masz dostępu, po czym i w jednej i drugiej od razu zaproponowali nam ivf. I tyle. Zarabianie kasy i tyle. Tutaj nie ma wizyt u ginekologa jeśli nie ma nic do operowania, ech długo by opowiadać. Mi wiedza o biochemach nic by nie wniosła. Oprócz stresu. Ja się starałam o córkę 4 lata i testowałam tylko raz, kiedy spóźnił mi się okres. I z tego mam córkę Natomiast jeśli chodzi o ivf to nauczyłam się jednej rzeczy - to jest opcja dla młodych ludzi a nie po 40-ce. Nie miałam o tym pojęcia.Ale dlaczego lepiej nie wiedziec,że byl biochem? Jak wylapiesz np. Kilka pod rząd to jest bardzo ważne info dla diagnostyki niepłodności.
no ja mam stope 40. Łapy duże. Też jestem wysoka dosć, mam 173 i moja waga może wzbudzać odrazę niektórych mężczyzyzn xD bo ważę 68 kg, ale jestem szczupła
Eh, ja też...Hejka ja już w pracy, miłego dzionka
Trzymam mocno kciukiMiłego dzionka
I dawać tutaj jakieś pozytywne testy !
U mnie pomino kolejnego nieudanego cyklu, jakos nie jest mi z tym źle aż tak bardzo jak do tej pory
Zaraz będę dzwonić i Nas umawiać - nie mogę się już doczekać ! Chyba to mnie tak motywuje żeby myśleć pozytywnie
Witam 12cs - bądź szczęśliwy
Pytanie o leczenie psychiatryczne jest bardzo ważne przy wizytach u lekarzy wszystkich specjalności, dlatego że leki psychiatryczne w bardzo dużej części wpływają na inne przyjmowane leki. Dlatego dobrze jeśli dana klinika ma już to w systemie. Myślę, że absolutnie nie można na to patrzeć z perspektywy: bo ja jestem szurnięta to nie powinnam mieć dziecka. Niu, niu!myślę, że sama dobrze wiesz, że by wypadało z kimś porozmawiać o tym...
Jak ja tak patrzę z perspektywy czasu, to mi cholernie szkoda tych 15 lat na chorowanie, ale mądra jestem po szkodzie - chciałabym wrócić do przeszłości i powiedzieć samej sobie to, co wiem teraz, ale tak się nie da. Z drugiej strony to wszystko sprawiło, że jestem takim człowiekiem, jakim jestem i patrze na świat tak, jak patrzę. Dzisiaj miałam lekki kryzys, bo otworzyłam taki formularz rejestracyjny w tym Bocianie przed pierwszą wizytą i tam było pytanie o leczenie psychiatryczne i zadałam sobie pytanie, czy skoro oni o to pytają, to czy to ma znaczenie i czy z moją historia w ogóle się nadaje na matkę... Że może faktycznie nie powinnam w ogóle o tym myśleć.
Ostatecznie pomogła mi myśl o tym, czego chciałabym nauczyć swoją córkę. A jeśli nie swoją córkę, to córkę przyjaciół. Chciałabym by to po prostu nie poszło na marne. I dopilnuję, by nie poszło na marne
A ja tak przy poniedziałku mam wolne miłego dzionkaHejka ja już w pracy, miłego dzionka