reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Świetnie💪🏻.
Daj znać, jaki termin dostaniecie.
Aaaa, niech partner będzie przygotowany, że jego też czekają badania😉.
Z doświadczenia najgorszy pierwszy raz- teraz już mąż dobrowolnie sam upomina się o badanie.
Tak już się nie nastawił na to. Samo to , że zgodził się żeby tam pójść to już dla niego duzy krok . Jestem z niego dumna 🥰
Teraz idzie na dietę , chce znacząc brać witaminy. Jest duża zmiana

Nie, to mój drugi raz i oba z późnej implementacji, ale ja myślę, że to już mój wiek, obniżone AMH, a i moj mąż też ponad 40 latek ma, dlatego tak może być, że dopiero za którymś razem przetrwa ciąża.... Gin mówiła, że u facetów po 40tce też plemniki już słabsze...w obrazie usg mam dużo antralnych, niby wszystko ok....ale co do ich jakości to już nie wiadomo jak jest. Kulawy plemnik, słabe jajko, ot zapewne jak się trafi dobre jedno i drugie to i ciąża przetrwa..
Mam dwoje dzieci donoszonych, urodzonych SN, ale do 30 r.ż. wtedy też zero problemów z zajściem, bo z donoszeniem w obu miałam problem czy nie urodzę wcześniej, ale donosiłam. Teraz też wierzę, że do 3 razy sztuka...ale muszę czekać na nowe rozdanie;)
Powodzenia kochana. Też liczę na to że będzie u mnie do trzech razy sztuka. Rok temu pozamaciczna, teraz biochem. Trzymam za nas kciuki.

Tak już się nie nastawił na to. Samo to , że zgodził się żeby tam pójść to już dla niego duzy krok . Jestem z niego dumna 🥰
Teraz idzie na dietę , chce znacząc brać witaminy. Jest duża zmiana
Aaa jeszcze co do supli, to dodatkowo mój bierze Omegę 3-6-9.
Kwasy Omega są też ważne w procesie spermatogenezy.

Przytulam i trzymam kciuki. 39 to jeszcze młodka jesteś. Na pewno Wam się uda. Môj małż to jak się staraliśmy o córę odstawił całkiem alko, kawę i bardzo dużo ćwiczył i brał suple. Ja też suple, Q10, mniej wina i odstawiłam czarnà herbatę. Nie wiem czy to pomogło czy zbieg okoliczności czy efekt placebo. Ale boom - pierwsza w życiu ciàża. Ja miałam 42 màż 40. U małża słaba ruchliwość žołnierzyków, u mnie poczàtki endometriozy. Tak było i się udało. Ja Wam mówię, najlepiej testować tydzień po terminie @. To wtedy nawet człowiek nie wie, że był biochem. Wiem, wiem… Już kończę ;)
Ale dlaczego lepiej nie wiedziec,że byl biochem? Jak wylapiesz np. Kilka pod rząd to jest bardzo ważne info dla diagnostyki niepłodności.

Ja mam swoją własną teorię, że jesteśmy jako kobiety coraz słabsze, to jest upośledzenie cywilizacyjne, chemia, plastik, smog...efekt taki, że mocno spada nam i płodność i mamy słabe te ciąże...
Wiem, że może to trudne, ale mój mąż ma bardzo racjonalne podejście, lepiej tak niż ciężko chore dziecko z uposledzeniami chromosomalnymi.
Twój m.bierze jakieś suple na poprawę plemników? Cos dla facetow niech suplementuje może to nie zaszkodzi. Ja bym dorzuciła dla ciebie Q10 ale żeby to byl ubichinol, B12, wit.D i koniecznie jakieś DHA.

A jeśli jesteś z Wawy i szukasz kogos, to podobno od poronien specjalistka jest prof.Małgorzata Jerzak, znajduje przyczyny, mało przyjemna w obyciu, ale liczy się efekt.... Wizyta 500zl.
Ja sobie daje szanse do 3 razy sztuka, jak za kolejnym będzie to samo to się do niej umowie...
Ma rację, bo to trochę prawda. Chociaż powiem szczerze, że kobiety kiedyś nawet nie wiedziały, że ronią. Tylko Traktowały to jako spóźniony okres.
Bierze również.
Ooo! Super, dzięki. Dokupię w takim razie Q10, B12, wit. D I DHA. Chociaż w tym pueria uno znajdują się te witaminy. To za mała dawka?

Załączniki

• 98145e37-1df4-414e-b557-6f73bee09bb6.jpeg
    98145e37-1df4-414e-b557-6f73bee09bb6.jpeg
    51 KB · Wyświetleń: 48
A ja, sorki, ale chyba jestem jednak team Pregna Start.

Omegę sobie uzupełnię, a w Pregnie jest cynk- przy moich tarczycowych perypetiach to ważne.
No i Pueria jest dość droga.
Skończę opakowanie i wracam do Pregny.

reklama
A propos supli - denerwuje mnie fakt, że lekarz mi przepisał żelazo z kwasem foliowym... I teraz nie mogę brać Pregny ani Puerii, bo będę mieć dawkę 1200 kwasu i folianów razem wziętych :-( Z kolei innych witamin też w sumie nie, bo tam jest żelazo...
No to teraz chyba pozostaje mi brać wszystko osobno :-(

Do góry