reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Tylko że nie porównuje się bety robionej w różnych laboratoriach więc nie ma co liczyć przyrostu jeśli jedno było robione gdzie prywatnie a drugie w szpitalu...

I wlasnie to mnie najbardziej martwi. Liczę, ze może w piątek beta zacznie już spadać..
Ja bym na razie brała te leki skoro lekarz tak zalecił i kontrolowała betę jeszcze ze dwa razy co 48h. Cuda się zdarzają, na grupie in vitro zdarzyły się takie pojedyncze przypadki, że skaczące bety skończyły się dobrze - bywało na przykład tak, że zarodek się podzielił i chwilowo była ciąża bliźniacza ale jeden z zarodków nie dał rady.

Absolutnie nie chcę Ci dawać fałszywej nadziei ale po prostu zgodnie z zaleceniem lekarza jeszcze trochę bym poczekała na rozwój sytuacji.

Ja bym na razie brała te leki skoro lekarz tak zalecił i kontrolowała betę jeszcze ze dwa razy co 48h. Cuda się zdarzają, na grupie in vitro zdarzyły się takie pojedyncze przypadki, że skaczące bety skończyły się dobrze - bywało na przykład tak, że zarodek się podzielił i chwilowo była ciąża bliźniacza ale jeden z zarodków nie dał rady.

Absolutnie nie chcę Ci dawać fałszywej nadziei ale po prostu zgodnie z zaleceniem lekarza jeszcze trochę bym poczekała na rozwój sytuacji.
Dobrze przemyśle, bardzo dziękuje za odpowiedz

Hej tak nieśmiało. Czy ktoś tu jeszcze jest ?
Nie chce wam zawracać głowy ale może znajdzie siw jakaś dobra i mądra duszyczka która powie co robić.

U mnie kiepsko laski, w sobotę beta 36,21 w poniedziałek niestety tylko 52,52.
Dostałam strasznych boli lewego jajnika w poniedziałek wieczorem, wiec po zaleceniu ginekolog ( nie mojej, innej do której udało mi się dodzwonic) pojechałam są SOR. Zostałam przyjęta na oddział, dziś mnie wypisali.
Zrobili badania, dziś powtórzyli betę ( o ile to ma jakiekolwiek znaczenie) dość nie miarodajne wydaje mi się, bo w poniedziałek betę badałam o 16:30 a dziś pobierali krew o 5:30 także no różnica 11h. Mniejsza przyrost na poziomie tylko 64 %
Wynik 78,94.
Zdaje sobie sprawę, ze nic dobrego to nie wróży i jestem przygotowana na najgorsze. Jednak lekarze w tym szpitalu jakby w innym świecie żyli. Aplikowali mi ( i takiej mam brać) dupka 3x1, rozkurczowe nospe i isoptni 40 bo mam tachykardie. Robili usg jak się można domyślać nic na nim nie widać. I kazali się nie martwić : bo dzisiejszy przyrost jest okej ;)
Jak k**wa okej, jakby tamtego poniedziałkowego nie brali wgl pod uwagę 🤯 w głowie mi się to nie miesci.
Ale do rzeczy, jestem już w domu. Ból jajnika minął.

Zalecenia lekarza :
Dupek 3x1
Isoptni 2x1
Nospa w razie potrzeby
Kontrola bety za tydzień ( 🤯)
Kontrola u lekarza za 2 tyg.

I co robić moje drogie ? Słuchać się kurczowo lekarza ?
Miałam w palnie zrobić betę w piątek sprawdzić jak wyglada przyrost i jeśli dalej będzie słabo odłożyć tego dupka, by mogło dojść do poronienia. Ale czy ro dobry pomysł ? Czy brać tal jak zalecił i wierzyć w to co mówi ?
Ja zaufalabym lekarzom na ten moment, zrobili usg przyjrzeli sie jajnikom, macicy, zmierzyli endemetrium . Jaki jest wiek ciąży?

Ja zaufalabym lekarzom na ten moment, zrobili usg przyjrzeli sie jajnikom, macicy, zmierzyli endemetrium . Jaki jest wiek ciąży?
Endomedeium 20mm tyle pamietam. Nie mam jeszcze wypisu w ręce ( dopiero wieczorem do odbioru) jajniki czyste póki co nic nie ma, macica wporzadku.
Ciężko stwierdzić wiek ciąży bo moje ostatnie dwa cykle były bardzo rozregulowane. Mogą tylko przypuszczać, ze to początek 4tc.

Endomedeium 20mm tyle pamietam. Nie mam jeszcze wypisu w ręce ( dopiero wieczorem do odbioru) jajniki czyste póki co nic nie ma, macica wporzadku.
Ciężko stwierdzić wiek ciąży bo moje ostatnie dwa cykle były bardzo rozregulowane. Mogą tylko przypuszczać, ze to początek 4tc.
Enomrtrium jednorodne? U mnie przy cp okolice 6 tyg bylo niejednorodne

reklama
Do góry