reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Luźny temat na wieczór- coś więcej o Waszych facetach. Czym się zajmują, co lubią robić w wolnym czasie, co najbardziej w nich kochacie, czego nie znosicie.
Mój mąż jest strażakiem i ratownikiem medycznym :) Jest góralem z krwi i kości więc i muzykiem co jest jego pasją. Najbardziej w nim kocham to, że jest opiekuńczy, wspaniałe śpiewa, gra na każdym instrumencie, potrafi wszystko w domu zrobić. Od gniazdka po kominek, od obiadu po dobrą 🍑😈 Obydwoje jesteśmy bardzo temperamentni także nasze kłótnie to coś A’la walka o odbicie Chersonia xD A tak najbardziej to go kocham za to, że uwolnił mnie z toksycznego związku i toksycznej rodziny.. 🤷‍♀️ A tak najbardziej go nienawidzę, za to, że nie pamięta co się do niego mówiło 20min temu 🤬I, że nie potrafi się rano obudzić na czas 😅 i, że chrapie jak 🐗😂

reklama
Luźny temat na wieczór- coś więcej o Waszych facetach. Czym się zajmują, co lubią robić w wolnym czasie, co najbardziej w nich kochacie, czego nie znosicie.
Mój mąż jest managerem w pewnej firmie.
Nie jest spełniony w swojej pracy, w przyszłości marzy o zmianie pracy, i to może już niedalekiej, chce być zawodowym kierowcą.
Kocha wszystko, co związane z samochodami , jazdą, podróżowaniem.
Oczywiście zainteresowanie motoryzacją, nowinki techniczne , gadżety.

w domu wszystko zrobi, taka złota rączka.

Jego mocne strony to :
Wytrzymuje ze mną
Kreatywny
Gotuje
Piecze
Kocha zwierzęta
Jest miłym empatycznym człowiekiem, bardzo sporadycznie zdarzają się osoby , z którymi by nie złapał wspólnego języka.

Słabe strony:
Zamartwianie się na wyrost
Straszna upierdliwość w chorobie (jak u większości facetów)
Zdarza mu się nie słuchać jak coś mówię, albo opowiadam
Jest trochę flegmatyczny, zawsze na wszystko przecież ma czas .

Ekstra!
Mój pracuje fizycznie, ale jest liderem zespołu. Lubi swoją pracę, mimo że z zawodu jest elektrykiem.
Nie napiszę, co lubi robić w wolnym czasie, bo ma specyficzne hobby i od razu inni by mnie rozpoznali. Enigmatycznie napiszę, że jego hobby przynosi też dodatkowe pieniądze. Aaa, i gotowanie to też jego hobby- świetnie gotuje.
Co w nim lubię? Wszystko, ale chyba najbardziej to, że wspiera mnie w każdym moim działaniu, choćby najbardziej szalonym i głupim. Przykład z teraz: ja mam dietę, a on towarzyszy mi w aktywnościach sportowych, mimo że nie musi.
Chcę się uczyć niszowego języka, to on przyklaskuje i mnie w to pcha. No i ten jego sarkastyczne-ironiczny humor.
Poza tym kocham to, że bardzo, bardzo pomaga w domu.
Czego nie znoszę? Za duże słowo, ale często, gdy ja planuję wyjazdy, remonty, on najpierw jest hamulcowym i mówi, że nas na to nie stać.

20230225_204246.jpg

Ja teraz wanninig, zapraszam do rozmów

@Panda91 jak się dzisiaj czujecie?
Jednak nie jesteśmy chorzy. Przynajmniej na covid, na głowy to na pewno jesteśmy… :D niby wczoraj była kreska pozytywna u męża, ale bardziej cień cieni - i ja pierdnolnieta staraczka zobaczyłam cień i mówię ze pozytywny i do kosza. A czuliśmy się super (ja wczoraj tez przecież super, a męża chwilowe złe samopoczucie to chyba związane z czymś innym). No w każdym razie dzis pełni sił i wynik bez cienia już :p dopiero teraz mam chwile, bo najpierw przeprowadzka a później trening

Tak się dzisiaj czepiałyśmy słówek i ortografii, że mi się udzieliło.
Dlaczego przyjęło się, że facet POMAGA w domu? Przecież to tak samo jego dom jak mój, tak samo jego bałagan? Co to za pomoc niby?
Sorki, taki offtop ;)
Właśnie nie wiedziałam, jak to ująć.

Powiedzmy- nie boi się prac domowych.
Tak brzmi lepiej.

reklama
Do góry