reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Jako że dzisiaj podobno ostatni dzień na zamulanie to chciałam tylko powiedzieć że właśnie wyjechał od nas kuzyn męża który jest w jego wieku a który oznajmił że spodziewają się drugiego dziecka ...

Mąż ma brata i 3 kuzynów, wszyscy (włącznie z moim mężem) pobrali się w okresie 3 lat. Każdy z nich ma już jedno dziecko lub w drodze a teraz wygląda na to że zaczyna się runda z drugimi. Cała rodzina zacznie myśleć że coś jest z nami nie tak za 3...2...1...

Nie załamało mnie to jakoś bardzo ale gdy w rodzinie wszyscy w podobnym wieku mają dzieci a Ty nie, to wręcz oczywiste jest że zaczną zakładać że jesteśmy jacys wadliwi

Ty mi sushi narobiłaś smaka.
Uwielbiam😍.
No i podziwiam, że sama robisz.
Z surową rybą?
Nie, łosoś wędzony na zimno i tuńczyk z puszki.
Jakoś nie mam zaufania do surowych ryb z marketu.
Kiedyś uważałam, że zrobienie sushi jest trudne. Do czasu aż nie zobaczyłam jak koleżanka robi ;) Okazuje się, że to prosta sprawa, a kupne w knajpie swoje kosztuje.

Jako że dzisiaj podobno ostatni dzień na zamulanie to chciałam tylko powiedzieć że właśnie wyjechał od nas kuzyn męża który jest w jego wieku a który oznajmił że spodziewają się drugiego dziecka ...

Mąż ma brata i 3 kuzynów, wszyscy (włącznie z moim mężem) pobrali się w okresie 3 lat. Każdy z nich ma już jedno dziecko lub w drodze a teraz wygląda na to że zaczyna się runda z drugimi. Cała rodzina zacznie myśleć że coś jest z nami nie tak za 3...2...1...

Nie załamało mnie to jakoś bardzo ale gdy w rodzinie wszyscy w podobnym wieku mają dzieci a Ty nie, to wręcz oczywiste jest że zaczną zakładać że jesteśmy jacys wadliwi
a rodzina wie o waszych staraniach? Czasem się nam wydaje że wszyscy w koło myślą o nas różne rzeczy a tak naprawdę dzieje się to tylko w naszej głowie 😊 nie myśl o innych tylko skup się na sobie 💙

a rodzina wie o waszych staraniach? Czasem się nam wydaje że wszyscy w koło myślą o nas różne rzeczy a tak naprawdę dzieje się to tylko w naszej głowie 😊 nie myśl o innych tylko skup się na sobie 💙
nie wiedzą i to chyba dobrze ale to z kolei sprawia że pojawiają się żarty że "jesteśmy jacys leniwi" bo wszyscy do okoła z dziećmi. Co prawda powiedział tak raz teść który ma kiepskie poczucie humoru i od razu dostał po głowie od teściowej ale po prostu zaczynam się bać że będzie coraz więcej komentarzy i presji ...

Łatwo powiedzieć a trudniej zrobić ;) W większości przypadków nikt nie chce nam zrobić na złość: ciężarna, która akurat robi zakupy w sklepie w tym samym momencie co Ty czy brat, który chce się podzielić radosną dla niego nowiną. A nadal jest nam ciężko i przeżywamy bardzo daną sytuację. Trudno jest racjonalizować, kiedy emocje są w nas tak silne.

nie wiedzą i to chyba dobrze ale to z kolei sprawia że pojawiają się żarty że "jesteśmy jacys leniwi" bo wszyscy do okoła z dziećmi. Co prawda powiedział tak raz teść który ma kiepskie poczucie humoru i od razu dostał po głowie od teściowej ale po prostu zaczynam się bać że będzie coraz więcej komentarzy i presji ...
wiesz co, zawsze możecie dać do zrozumienia że takie komentarze są nie na miejscu i mogą kogoś urazić. Zresztą przyczyn może być milion, od braku chęci posiadania dzieci po choroby itp. i o ile to nie jest wasza decyzja żeby poinformować rodzinę co u was to nic im do tego. Ludzie, a szczególnie starsze pokolenie musi się nauczyć że nie zagląda się innym do łóżka bo żarty żartami a ktoś kto się stara w środku przeżywa wtedy tortury. Życzę wam dużo siły do trzymania takich komentarzy w 🍑

reklama
Pierwsza lepsza definicja chleba to pomieszanie wody z mąką
To trochę jak z "mlekami" roślinnymi- to napoje roślinne, nie żadne mleka. Chociaż ja je oczywiście wolę od krowiego, czy innego odzwierzęcego akurat :).

Nadzienie do naleśników z brokuła, koziego serka...i myślę, czy dodać przecier pomidorowy :D Może bez szaleństw jednak;-p.

Do góry