reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Nie trzymalam diety jak powinnam a przy mecie trzeba. Styczeń i luty to też u mnie wiele imprez urodzinowych, chcialam się w końcu napić wina bez wyrzutow sumienia, a mety nie można mieszać z alko, zezrec torta a nie jakieś gunwo bez cukru 😅 Miałam też trochę skutków ubocznych, częste odbijanie na przykład 😒 Chciałam sobie dwa miesiące pożyć jak normalny, zdrowy człowiek bez zamartwiania się, ograniczeń, stałego myślenia o ciąży 😅 I plan był taki że od marca dieta, meta, suple, stymulacja i cała reszta tego cyrku a jak się nie uda to w połowie roku in vitro.
Czuje się normalnie, dziękuję że pytasz 😊 Tylko piersi bolą okrutnie, i czuje w podbrzuszu że coś się tam dzieje.
No trudno , w imię wyższego dobra musisz przecierpieć ból piersi😉
Bardzo się cieszę , że się udało.
Wszystkiego dobrego dla Was i nudnej ciąży🥰

reklama
@Nasturtium , czytaj 🫡.
Dziś będę chłopu robić skrzydełka te w sosie z koncentratu pomidorowego, soku jabłkowego, masła i chilli z przepisu tego Tomasza, co to oddawał fartucha.

Na obiad chłopy w moim domu mają sztamfkartofle (kartofle z przysmażonymi boczkiem i cebulką- to śląska nazwa).

A ja tak- śniadanie jogurt z truskawkami i otrębami w miodzie, na drugie śniadanie jajecznica z surowymi warzywami, teraz na obiad jarmuż z kiełkami stir-fry i grzybami.

Gdzie tu sprawiedliwość? Ja się pytam.

Oni chudzi z moim opą, jak patyki🙈.
A ciapkapustę czasem robicie? Ja jestem fanką ♥️

słuchajcie, właśnie wstawiłam do pikarnika chleb z siemienia lnianego :D
ciekawe czy bedzie trzeba to wyjebać do śmieci :D

a tak od razu Ci wydłużył czy po jakimś czasie? Ja biorę dopiero drugi cykl, w pierwszym wszystko spoko, trwał całe 23 dni, z pięknym pęcherzykiem na usg w 11dc. Zobaczymy teraz 😬 przy czym w tym cyklu niczym nie sprawdzałam owu
Zaczęłam go brać jakoś zaraz na początku cyklu i nie miałam po nim okresu aż do wywołania, czyli zadziałał od razu

słuchajcie, właśnie wstawiłam do pikarnika chleb z siemienia lnianego :D
ciekawe czy bedzie trzeba to wyjebać do śmieci :D
Ja mam w planie zrobić z mąki migdałowej, daj znać jak ten smakuje.

reklama
U mnie ogolnie przyjechalo milion kartonów mebli do złożenia dla syna do pokoju. I od tej 10 krecilam sie jak gowno w przeręblu... dopiero po pocieszeniu przez Was ze możliwa ovu 15.02 wlala we mnie energię na nowo. Zrobilam zakupy, kyrczaka, zapiekanki i zaczynam zyc. A wcześniej od tego negatywu jak balonik po spuszczeniu powietrza.😶

Do góry