reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ja w poniedziałek powtórzę sobie badania na tarczycę i dorobię anty tpo i anty tg , bo nie robiłam.
Także, jak będę miała wyniki to napisze, i zrobię progesteron. To będzie 8 dpo .
W ogóle to szlag człowieka trafia, wszystko muszę tu prywatnie robić , te badania plus paliwo to dla mnie koszt jakieś 300 funtów, każda wizyta u gina 150 f plus zwalnianie się w pracy , proszenie o to wolne i dojazd tam w 1 stronę 1.5 h🤷‍♀️

Najlepsze jest to , że może się okazać, że wyniki otrzymam po kilku dniach, bo może nie wiem czy mają swoje lab czy odsyłają próbki do pl , ale raczej to drugie. Anglia...
Na NHS trudno o co kolwiek a prywatnie na prawdę muszę bulić....

Co prawda nie do mnie, ale ja kiedyś brałam metę, bo mi się ginekolog uparł, żebym spróbowała, po 3 miesiącach powiedziałam mu, ze rzucam to w cholerę. Miałam ciagle mdłości, spałam popołudniami, miewałam biegunki, o zjedzeniu cukierka mogłam zapomniec, bo miałam taki zjazd energetyczny jakiego świat nie widział chyba. Ale najgorsze było to takie uporczywe zmęczenie, kończyłam prace i bez energii potrafiłam zasnąć na podłodze 😅
To jeśli chodzi o zmęczenie, to nie , ale mdłości nieraz mam, ale kto wie czy to od mety, ja zazwyczaj w 2 połowie cyklu mam takie mdłości z rana.... I to miałam zanim zaczęłam stosować metę, a stosuje 3 miesiace.

Co prawda nie do mnie, ale ja kiedyś brałam metę, bo mi się ginekolog uparł, żebym spróbowała, po 3 miesiącach powiedziałam mu, ze rzucam to w cholerę. Miałam ciagle mdłości, spałam popołudniami, miewałam biegunki, o zjedzeniu cukierka mogłam zapomniec, bo miałam taki zjazd energetyczny jakiego świat nie widział chyba. Ale najgorsze było to takie uporczywe zmęczenie, kończyłam prace i bez energii potrafiłam zasnąć na podłodze 😅
mi też po głowie chodzi od kilku miesięcy odrzucenie mety. IO mam bardzo małą i tak.. nie wiem, myślę, czy ładowanie w siebie chemii rzeczywiscie to co powinnam robić.

Ależ mnie te plamienia wkurwiają. Przyszedłby raz okres normalnie to nie, zawsze wszystko u mnie po chooyowym paśmie 😡
Głównie jestem zła, że nie wiem na kiedy będę mogła się na badania zapisać (tak, planowanie to mój bufor bezpieczeństwa), czy uda mi się wtedy wyjść w ciągu pracy…

reklama
Mam jeszcze jeden dziwny objaw czuje wszędzie papierosy ostatnio, jakiś obłęd już od 3 dni. Dodam, że już od ponad roku nie pale, wcześniej paliłam od 18 r ż.
A jak to u Was z paleniem? Ja paliłam11 lat, zanim instynkt się we mnie obudził.
Najgorszy dla mnie był pierwszy tydzień, nie wiedziałam co zrobić z rękoma, po 3 miechach kryzys, ale się uchowałam.

Do góry