reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Niestety u nas nie ma edonkrynologa w poradni, ja chodzę do luxmedu a oni nie mają żadnych terminów na najbliższe dwa tygodnie, nawet teleporady nie ma 😱 mam nadzieję że ten rodzinny mi zwiększy dawkę obstawiam że na 175 bo tyle brałam w 1 ciąży , zobaczymy
Luxmed ma czat z endokrynologiem codziennie to może tak spróbuj? Nie powinno być problemu się połączyć

reklama
Luxmed ma czat z endokrynologiem codziennie to może tak spróbuj? Nie powinno być problemu się połączyć
przez aplikację można się połączyć tylko trzeba będzie chwilę poczekać bo widzę że mała "kolejka" 😉 ja czasem korzystałam jak potrzebowałam skierowania i interpretacji wyników

Załączniki

• 45f9c40f-af95-4967-a2a1-8be3161bb932.jpeg
    45f9c40f-af95-4967-a2a1-8be3161bb932.jpeg
    44,4 KB · Wyświetleń: 77
Dziewczyny czy jak powtarzacie betę to progesteron tez mam powtórzyć?

Nie chce Wam spamować. Uwierzcie, że chętnie bym pobiegła na mamuśki ale po ostatnich dwóch poronieniach już tak nie pędzę… tu mi jakoś narazie bliżej..
Ja bym w sumie nie powtarzała, zawsze robiłam tylko raz :p
Są wyniki, tylko proga nie mam jeszcze. TSH się rozjechało, w grudniu miałam 1,4, masakra . Zamówiłam teleporade z rodzinnym może mi pomoże dobrać dawkę, bo biorę już euthyrox 150
Ale szybko urosło! A nie macie w lux med tak że do 5 dni muszą znaleźć termin? U mnie w Compensie jak nie znajdą to dają refundację wizyty i mogę iść gdzie chcę.

Tak w ogóle piszę do Was z restauracji, realizując zrobienie dla siebie czegoś miłego :D
Byłam właśnie na konsultacji u lekarza od niepłodności. Wrażenie sprawił takie hmm średnie - troszkę się wydawał cwaniakowaty, po prostu typ człowieka za którym nie przepadam. Bardzo narzekał na immunologów i mówił że na większość tych badań nie ma naukowych potwierdzeń że wpływają na utrzymanie ciąży. Ale powiedział że wcale nie mam złego przypadku, zalecił:
- zwiększyć dawkę lametty do 2 tabletek i brać jednak 3-7, chociaż mówi że to nie ma większego znaczenia, on tak po prostu stymuluje. Jak na lametcie się nie uda to już on raczej idzie w gonadotropiny
- po potwierdzeniu owulacji brać duphaston
- acard od pozytywnego testu
- metmorfiny nie odstawiać cały pierwszy trymestr

Z grubsza to tyle. Pewnie gdyby się nie udało ten i następny cykl to do niego wrócę.

W ramach realizacji czegoś miłego dla siebie zamknęłam dzisiaj firmę trzy godziny wcześniej i wróciłam do domu :) Czuję jakbym miała długi weekend. I na dodatek dzisiaj zaczynamy nową grę, więc będzie się działo :) A, i jeszcze było ruchańsko dla pewności (i to nie wymuszone!) ;)

reklama
W ramach realizacji czegoś miłego dla siebie zamknęłam dzisiaj firmę trzy godziny wcześniej i wróciłam do domu :) Czuję jakbym miała długi weekend. I na dodatek dzisiaj zaczynamy nową grę, więc będzie się działo :) A, i jeszcze było ruchańsko dla pewności (i to nie wymuszone!) ;)
ja dziś muszę wjechać z jakimś ruchańskiem, chociaż zrobiłam owualaka i bladość

Do góry