reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Okolice Szczecina
szkoda, że tak daleko. Może znajdzie się jakaś osoba która doradzi Ci dobrego Endokrynologa.

Jedyne co mogę doradzić to to by brać leki godzinę przed jedzeniem i przez kilka godzin nie pic kawy. (Będzie lepsze wchłanianie leku). I podobno dobrze tez brać tabletki razem z wit c. Niby ma wpływ na lepsze wchłanianie. Ja czasami biorę z c1000

reklama
Podbijam 🙏 @Aczkolwiek@to_na_pralkę może Ty prosze podpowiesz czy na moim miejscu bys po prostu zwiększyła dawkę?
Ja bym poprosiła lekarza o możliwość zwiększenia dawki co drugi dzień do 1,5 tabletki ;) tak powinno być wystarczająco. O ft3 i ft4 nie mow. Moja endo powiedziała mi wczoraj, ze ustawiają dawke pod TSH, a na ft4 to już bardziej w ciąży patrzą, czy nie zjeżdża za mocno.

Są wyniki, tylko proga nie mam jeszcze. TSH się rozjechało, w grudniu miałam 1,4, masakra . Zamówiłam teleporade z rodzinnym może mi pomoże dobrać dawkę, bo biorę już euthyrox 150
Zadzwoń do przychodni, powiedz, ze jesteś we wczesnej ciąży i już się rozjeżdżają hormony i potrzebujesz porady u endokrynologa

szkoda, że tak daleko. Może znajdzie się jakaś osoba która doradzi Ci dobrego Endokrynologa.

Jedyne co mogę doradzić to to by brać leki godzinę przed jedzeniem i przez kilka godzin nie pic kawy. (Będzie lepsze wchłanianie leku). I podobno dobrze tez brać tabletki razem z wit c. Niby ma wpływ na lepsze wchłanianie. Ja czasami biorę z c1000
Z tą kawą to nie trzeba aż tak restrykcyjnie.
Są badania na ten temat i wystarczy godzina.

Ja to robię tak:
5 wstaję na tabletkę, 6 lub chwilkę po 6 już piję kawkę.

Nie dałabym rady poranka zaczynać bez kawy.

Zadzwoń do przychodni, powiedz, ze jesteś we wczesnej ciąży i już się rozjeżdżają hormony i potrzebujesz porady u endokrynologa
Niestety u nas nie ma edonkrynologa w poradni, ja chodzę do luxmedu a oni nie mają żadnych terminów na najbliższe dwa tygodnie, nawet teleporady nie ma 😱 mam nadzieję że ten rodzinny mi zwiększy dawkę obstawiam że na 175 bo tyle brałam w 1 ciąży , zobaczymy

Niestety u nas nie ma edonkrynologa w poradni, ja chodzę do luxmedu a oni nie mają żadnych terminów na najbliższe dwa tygodnie, nawet teleporady nie ma 😱 mam nadzieję że ten rodzinny mi zwiększy dawkę obstawiam że na 175 bo tyle brałam w 1 ciąży , zobaczymy
patrzeć w luxmedzie może ktoś zwolni akurat :)

Poszukaj teleporady z endokrynologiem z innego miasta.

reklama

A to nie jest tak, ze jak się jest w ciąży to powiino się znaleźć miejsce u lekarza. Ja bym walczyła! 😀

Do góry