reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Okolice Szczecina
szkoda, że tak daleko. Może znajdzie się jakaś osoba która doradzi Ci dobrego Endokrynologa.

Jedyne co mogę doradzić to to by brać leki godzinę przed jedzeniem i przez kilka godzin nie pic kawy. (Będzie lepsze wchłanianie leku). I podobno dobrze tez brać tabletki razem z wit c. Niby ma wpływ na lepsze wchłanianie. Ja czasami biorę z c1000

reklama
Podbijam 🙏 @Aczkolwiek@to_na_pralkę może Ty prosze podpowiesz czy na moim miejscu bys po prostu zwiększyła dawkę?
Ja bym poprosiła lekarza o możliwość zwiększenia dawki co drugi dzień do 1,5 tabletki ;) tak powinno być wystarczająco. O ft3 i ft4 nie mow. Moja endo powiedziała mi wczoraj, ze ustawiają dawke pod TSH, a na ft4 to już bardziej w ciąży patrzą, czy nie zjeżdża za mocno.

Są wyniki, tylko proga nie mam jeszcze. TSH się rozjechało, w grudniu miałam 1,4, masakra . Zamówiłam teleporade z rodzinnym może mi pomoże dobrać dawkę, bo biorę już euthyrox 150
Zadzwoń do przychodni, powiedz, ze jesteś we wczesnej ciąży i już się rozjeżdżają hormony i potrzebujesz porady u endokrynologa

szkoda, że tak daleko. Może znajdzie się jakaś osoba która doradzi Ci dobrego Endokrynologa.

Jedyne co mogę doradzić to to by brać leki godzinę przed jedzeniem i przez kilka godzin nie pic kawy. (Będzie lepsze wchłanianie leku). I podobno dobrze tez brać tabletki razem z wit c. Niby ma wpływ na lepsze wchłanianie. Ja czasami biorę z c1000
Z tą kawą to nie trzeba aż tak restrykcyjnie.
Są badania na ten temat i wystarczy godzina.

Ja to robię tak:
5 wstaję na tabletkę, 6 lub chwilkę po 6 już piję kawkę.

Nie dałabym rady poranka zaczynać bez kawy.

Zadzwoń do przychodni, powiedz, ze jesteś we wczesnej ciąży i już się rozjeżdżają hormony i potrzebujesz porady u endokrynologa
Niestety u nas nie ma edonkrynologa w poradni, ja chodzę do luxmedu a oni nie mają żadnych terminów na najbliższe dwa tygodnie, nawet teleporady nie ma 😱 mam nadzieję że ten rodzinny mi zwiększy dawkę obstawiam że na 175 bo tyle brałam w 1 ciąży , zobaczymy

Niestety u nas nie ma edonkrynologa w poradni, ja chodzę do luxmedu a oni nie mają żadnych terminów na najbliższe dwa tygodnie, nawet teleporady nie ma 😱 mam nadzieję że ten rodzinny mi zwiększy dawkę obstawiam że na 175 bo tyle brałam w 1 ciąży , zobaczymy
patrzeć w luxmedzie może ktoś zwolni akurat :)

Poszukaj teleporady z endokrynologiem z innego miasta.

reklama

A to nie jest tak, ze jak się jest w ciąży to powiino się znaleźć miejsce u lekarza. Ja bym walczyła! 😀

Do góry