reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

mi się wydaje, ze raczej w tych klinikach nikt nie śmieszkuje i wszystko się odbywa profesjonalnie bo bądź co bądź dla tych ludzi to codzienność i widzą dziesiatki próbek spermy dziennie.
Absolutnie tak jest :) żadna normalna klinika nie pozwoli sobie na zawstydzanie pacjenta, każda pielęgniarka wie, ze dla ludzi te badania mogą być trudne wiec zachowują 100% profesjonalizmu.

@Bolilol mam rację? Coś mi się kojarzy, że Ty używałaś.
Masz :) zasadniczo to rozrzedza wszystkie wydzieliny w organizmie, ale masz rację :)

reklama
Na pewno to dla nich normalne! Po tylu latach... i świadomym wyborze takiej specjalizacji!
Ale fakt, że się czasem zastanawiam, co natchnęło kogoś do wykonywania danego zawodu... Taki gastrolog - połowę swojego czasu w tygodniu spędza na eksploracji ludzkiej XXXX, a drugą połowę na rozmowie o 💩. Mnie takie wizyty w sumie bardziej krępowały niż ginekologiczne ;-) Ale w sumie było łatwiej, bo ciągle się skupiałam na tupeciku na głowie tego lekarza 😁
Moja babcia od jakiegoś czasu ma problemy z odbytem i odwiedziliśmy już kilku proktologow. To też taka 💩 specjalizacja. I na pewno się krępowała przy badaniach, ale jak mus to mus.

Oj gdyby mi się trafiła taka pielęgniarka to w moment bym ja sprowadziła do pionu 🙄
to pomysl, ze w badaniu na wrogość śluzu trzeba przyjść chyba pół godziny? Po stosunku i wtedy lekarz pobiera z szyjki śluz ze spermą, to dopiero dzika jazda 😀
Dzika jazda to jak we śnie jednej z nas, kiedy po tym wszystkim oblizuje palce 😆😆😆

reklama
Dobra...poprosiłam męża by łykał ze mną kwas foliowy, kupiłam ananasa, dieta wydaje się być ok - od dawna jadamy na parze i raczej gotowane niż smażone. Coś jeszcze mogę zrobić w tym temacie by wpłynąć pozytywnie na naszą płodność?
Kupiłam testy owulcykne facelle w Rossmanie- będą ok?
Możecie wprowadzić czarnuszkę, kiełki ;) to takie z szybkich pomocnych trików

Do góry