reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

reklama
Dziewczynki z tymi ruchami to myślalam ze tylko ja mam schizkę: do tej pory mały fikał calymi dniami...teraz mimo iż czuję go nadal jest to o wiele spokojniejsze a czasami przez 40 minut potrafi sie nie ruszac.....nie wiem co myślec śpi wtedy....może ma już za mało miejsca do fikania......teraz to sie czesciej wypina i wypycha niz kopie........Ale czy to jest ok?
....boże ta ciążą to ciągły stres.......no chyba ze to tylko ja tak mam....ale nie sadzę....

powiedzcie mi Dziewczyny jak jest u was...czy zauwazylyscie ze aktywnosc waszych bobasków jest nieco mniejsza?

pozdrawiam

Ines a ty do nas szybko wracaj.....pogadaj z Mariczką zeby jeszcze posiedziala w brzuszku.....zaloże sie ze uslyszala gdzies jaki ma piękny i kolorowy pokoik i teraz chce wyjsc :)

...nie martw sie...jestesmy z Tobą!!!!!

Czraodziejka - teraz nasze dzidzie mniej fikaja i wiecej spia. moja czasemnawet przez 3-4 godziny sie nie rusza, czasem tylko cos wypnie albo kopnie raz czy dwa. najbardziej aktywna jest wieczorami - wtedy ma zwykle takie fazy po 10-15 min, ze sie strasznie wierci.

a mnie właśnie wczoraj zaczęło martwić to samo, ale ufff widzę że to standard :p, moja Małgosia też się bardzo uspokoiła, czasem bardzo muszę się skupić żeby wyczuć ruchy. Faktycznie prawie nie kopie, wypina tylko czasem pupkę albo rączkę czy nóżkę, ale o wiele rzadziej i delikatniej niż tydzień czy dwa temu. Wspaniale, że tu jesteście teraz mniej się martwię :)

Dziewczyny mam straszną zgagę. Teraz to nawet po każdym jedzeniu. Znacie jakieś domowe sposoby leczenia zgagi? Mi nawet mleko juz nie pomaga ;(

gosiaczek ja odkąd zaczęłam jeść mniejsze porcje, ale częściej i odkąd unikam pikantnych i smażonych dań zgaga przestała męczyć. Zauważyłam, że szczególnie źle wpływa na mnie papryka, brokuły i przyprawy typu oregano. Wiem, że niektóre dziewczyny biorą reni, ale ja po prostu wyelimonowałam pewne dania z diety.

tydzien temu bylo mi bardzo slabo przez 5 minut.czulam jakbym zaraz miala zemdlec,oddychac nie moglam,nie dobrze mi bylo,nie czulam rak i nog.ale sie wystraszylam bo nie wiedzialam co sie dzieje.raz mi sie to zdarzylo w marcu jak mialam wczesne skurcze.mam nadzieje ze to nie bylo.bo tym razem brzuch mnie nie bolal.wiec nie wiem co to bylo.ze nagle poczulam sie strasznie.;/;/

reklama
Becik - uwazaj na siebie, nastepnym razem lepiej zadzwon do lekarza aby sie upewnic co i jak.

Ja troszke zaczynam sie obawiac ze mala juz sie tak nie rusza, ale czytam ze u Was tez nastapilo zmniejszenie ruchow wiec mnie to uspokaja. Jednak jesli nie bede jej odczuwac dalej to dzwonie do poloznej :-[

Do góry