reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

reklama
ten kregoslup to chyba normalka. mnie jakies 2 tygodnie temu zaczal bardziej niz zwykle bolec i od tego czasu codziennie robie cwiczenia na plecki i na razie jest ok. jestem zdyscyplinowana jesli o to chodzi, bo juz wczesniej mialam czeste bole plecow i to nic przyjemnego...

basiaw24 a jesteś pewna że można w ciąży Maalox? Bo ja słyszałam że w ciąży najbezpieczniejsze na zgagę jest Reniee, czy jakos tak to się nazywa ;)
U mnie odpukac jeszcze zgagi nie ma, zresztą nigdy nie miałam i nie wiem co to. Ale dopada mnie czasem niestrawność, wczoraj zjadłam pychasałatkę z pomidorka i cebulki w jogurcie i przyprawionego mocno ziołowo kurczaka i wieczorem myslałam że mnie rozerwie :laugh: No i kręgosłup też powoli nawala ::) Nie moge spać na polecanej lewej stronie, najlepiej tylko na prawym boczku, na którym nie powinno się spać ::)

Basiu u mnie zgaga od początku ciąży :( ale teraz to juz cholera jedna przesadza. Nawet w nocy sie budze i musze brac Rennie. Albo czasami już rano, nawet naczczo mnie męczy. Koszmar !! Jeśli chodzi o Malox to nie wiem czy można brac w ciąży, ale Rennie na pewno tak.

witajcie, co do Maloxu to chyba można, w końcu to to samo co rennie i manti, a poza tym brałam i malox i manti całą poprzednią ciążę i nic się nie działo, ale na wszelki wypadek zapytam jeszcze lekarza jak będę na wizycie w czwartek..

Ja dzisiaj cały dzień kuśtykam :( tak strasznie mnie boli kręgosłup że chyba zwariuję :mad:

Loja ja tez kustykam, tyle ze juz od okolo 4 tygodni .... boli mnie tak jakby nerka ::) .... czasami to nawet stac nie umiem ... a i boli mnie najczesciej z prawej strony :( .... a bol jest przeokropny ... we wtorek mam wizyte, robilam badania .... moze sie wyjasni czy to nerki, czy to taki moj urok ciazy ;) .. ale wiem co czujesz mowiac kustykam ::)

reklama
MoniQa,Loja - wspolczuje Wam tego bolu,bo sama to przechodzilam na poczatku maja.Jka mnie chwycilo,to nie moglam sie wyprostowac.Okazalo sie ,ze mialam cos z pcherzem/nerkami i do tego korzonki,ale teraz jest juz dobrze.Mam nadzieje,ze w Waszym przypadku szybko to minie :)

A ja mam pytanko do Was.Juz sama nie wiem czy bedac w ciazy stalam sie hipochondryczka czy taki urok tej ciazy,bo co chwila cos mi jest.

Dzisiaj obudzilam sie z bolem glowy - musialam w koncu wziac tabletke.Czuje sie ogolnie zle i bardzo boli mnie brzuch,tak jakby na okres i mi co jakis czas twardnieje,robi sie twardy jak kamien,i boli mocniej wtedy<tu pytanie do WAS>,Czy Wy tez tak macie?Ja pamietam takie objawy z pierwszej ciazy,ale z koncowki?

Do góry