reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

reklama
Mam dzisiaj straszny ból głowy nawet patrzenie sprawia mi ból , zimne oklady nie pomagają :( Może znacie jakieś cudowne lekarstwo?

Loja mnie tez czasami boli glowa, pytalam gin. co moge wziasc... podobno mozna Pyralgine (1 tabl.) , ale powiedziala mi tez , ze jesli to nie jest jakis silny bardzo bol, to najlepiej polozyc sie i sprobowac zasnac ... zeby do 16 tyg. starac sie nie brac zadnych srodkow przeciwbolowych :).. jesli u Ciebie jest silny bol to najlepiej moze zadz. do swojej gin i spytaj co mozesz zrobic aby Ci bylo lzej :)

Moniczko - tak mnie ta głowa bolała że niewiedziałam co mam ze sobą zrobić , ale środków przeciwbólowych bałam się wziąśc i tak biorę całą furę leków, jak zadzwonili do mnie z pracy to ledwo mogłam rozmawiać ale po dłuższej rozmowie to podskoczyło mi ciśnionko i ze złości nawet trochę lepiej sie poczułam ;) W tej chwili czuję jeszcze pobolewania ale to nie jest już ten ból co przedtem :D .Mam nadzieję że jutro będzie lepiej :)

Loja no widzisz slonko ... jestem silna ;) ... mnie dzisiaj tez cos glowka pobolewa ... moze to cisnienie jakies takie nijakie jest ?? ;) a jutro napewno bedzie lepiej :)

Mnie też dzisiaj złapał taki ból głowy, że chyba nie pamiętam żeby mnie kiedykolwiek tak głowa bolała. Wzięłam panadol ale i tak nic nie dał.
Ból ustąił trochę jak porozmawiałam z męzem. Mnie chyba ze zmartwień i tęsknoty ta glowa bolała, bo wczoraj i dzisiaj miałam straszne doły i prawie cały czas płakałam  :( 
Wy już pewnie sobie myślicie, ze ja jestem niezrównoważona psychicznie, bo nie ma we mnie ani trochę radiości ostatnio; tylko ględze i marudzę jak mi źle.
Ja po prostu jestem strasznie uczuciowa i nawet błache rzeczy zawsze wywoływały u mnie płacz i przygnębienie.
Mimo że jestem w ciąży, to niestety ten okres jak jestem sama bez męża jest dla mnie bardzo przykry i smutny.

Mała Mi szczegolnie taki okres ... ciazy jest w samotnosci bardzo smutny i przykry ... kochana napewno zadna z Nas nie pomyslala ze jestem niezrownowazona psychicznie .. przestan... ja Cie doskonale rozumiem ... ale juz niebawem mezus wroci i bedziesz szczesliwa nadal mamusia :-*

A ja sie w ogole ciazowo nie czuje ... raz mi sie wydaje ze mam wielki brzuchol, po czym wydaje mi sie ze mi zmalal   ::) ... jak dobrze ze wtorek juz niebawem i wszystkiego sie dowiem co i jak :)

Ja wlasnie wrucilam z urodzin szwagra (przyszlego). Byl wspanialy gril, salatki, zakaski, a po powrocie wymioty :( Jednak lepiej przyswajam miesko dlugo pieczone lub gotowane, szkoda tego wszystkiego co dzis wpalaszowalam ::)

PaulinaAnna - moze za duzy mix zrobilas ;) szkoda Ciebie,ze sie meczylas a braki w jedzonku nadrobisz ;)

Mnie tez czasem pobolewaja plecy,ale to od nadmiernego lezenia.Jak chodze jest dobrze.
Agnieszka18 - ja spalam podobnie jak Ty,na boku albo brzuchu.Na plecach staram sie malo lezec,bo to nie wskazane.Moj gin mi mowil,ze lezac na plecach uciska sie na jakas tetnice i to ma nie korzystny wlyw.

Powiedzcie,czy Wam tez rano leci krew z nosa/macie mocno przekrwiona sluzowke (kichniecie,wysmarkanie sie powoduje lekkie krwotoki z nosa)?

reklama
Katka jeśli chodzi o krwawienia z nosa to mam dokładnie to samo. Podobno nie ma co się tym przejmować, to objaw całkowicie normalny spowodowany przekrwieniem śluzówki przez rozszerzone naczynka. :)

Do góry