reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Witajcie - mam taką śmieszną dolegliwość. Od paru dni o wielu rzeczach zapominam, mylę sie np. wczoraj próbowałam dostac sie do obcego auta, a dziś pomyliłam godzinę korków i wysłałam sms do uczennicy z pytaniem czy wogóle przyjdzie,a jak sie okazało miała przyjść na późniejszą godzinę.
Jak tak dalej pójdzie to zapomnę jak się nazywam.
Co Wy na to???

reklama
Rudykot2 hehe dobre ... mnie tez sie czasem przytrafi zapomniec o czyms ;D ... moze to kolejny objaw ciążowy ;)

A ja nie daje rady z wymiotami... punkt 20:30 mnie zaczyna konkretnie mulic i jak kiedys udawalo mi sie powstrzymac teraz biegiem do wc bo inaczej mialabym sprzatania  ::) ... juz naprawde nie wiem co mam robic ...

Moniqa sprobuj zasnac o 20.00 moze wtedy bedzie lepiej :laugh: a z drugiej strony chcialas to masz i cierp cialo jak zes chcialo :laugh: :laugh: :laugh: Napewno juz niedlugo ci to minie ;D wczoraj spotkalam sie z moja kuzynka a wlasciwie zona kuzyna :laugh: i powiedziala ze to prawda co mowia im gorzej sie czuje mama,to z dzidzia dobrze :laugh: tak samo z jedzeniem :laugh: Ona pierwsza ciaze stracila i powiedziala ze problemy sie zaczely kiedy przestala miec apetyt.Dzeki Bogu ma teraz niezlego urwisa o imieniu Mieszko :laugh:
Tak wiec dziewczyny cierpmy jak najwiecej oby tylko nasze dzieci zdrowe byly !!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Rudykot2 mi tez sie ostatnio zdaza coraz czesciej zapominac :laugh:
PaulinaAnna mnie jakies 4 dni temu tak krzyze bolaly, ze myslalam ze wysiade.Ale przeszly, chyba za duzo wiosennych porzadkow ::)

Kurcze,a ja spac dzisiaj nie moge.Juz od ponad godziny krecilam sie na lozku i w koncu wstalam :( Juz mnie zaczyna mdlic,brzuch cisnac jak na rozwolnienie - zawsze sie tak zaczyna,gdy mam miec kolorowy dzien sedzony nad muszla :(
A jak Wasze dziasla - bo mi juz zaczely krwawic,zreszta z Zuzia tez mialam w kolko problemy z dziaslami i z zebami.

Spijcie i snijcie
Katka

Na czescie dziasla nie krwawią jeszcze, czasami mnie bola jak szoruje tylko ... moze tak zostanie ;) ... jem bardzo bardzo duzo bialego sera , moze mi pomaga :)

Hej dziewczyny,

mdlosci mam i sie czuje okropnie na nowo, plecki bola co wieczor, nawet jak nic nie robie caly dzien ::)
Co do dziasel to krwawia, dentysta powiedzail ze kobiety w ciazy powinny stosowac pasty na paradontoze, bo bardziej narazone sa na to, i tak samo w okresie karmienia. Ciekawe i zarazem dziwne, ale nie zaszkodzi sprobowac ;)

Oj Rudykot wiem coś o tym! Co gorsza ja mam imprezę w niedzielę z okazji mężusia urodzinek.. dwadzieścia pare osób przychodzi! :o I też nic jeszcze nie zrobiłam ::)
co do krwawień to z dziąsełek nie krwawię ale z noska trochę :( Tzn ja w ogóle dość często kicham. Nie wiem czemu, zawsze tak mam :) No i od kilku dni jak czyszczę nos to leci mi krew... Pewnie osłabienie naczynek jakiś.

Rudykot dobra sprawa z przesunieciem tych swiat ... ;)

Ines to widze ze obie bedziemy mialy rece pelne roboty w niedziele ;) ... ja tez urodzinki tyle ze moje ... na szczescie mezus napewno pomoze :) ... w niedziele dla znajomych a we wtorek rodzinka przychodzi .... ojoj  ::)

Ja tez zauwazylam ze bardzo kicham, w sumie jestem alergikiem, myslalam ze to od tego (pewnie jakas zasluga alergii tez w tym jest) , czasami tez krew z noska poleci ... i zgaga .. fuj  ::) i mdlosci ... i wymioty ;D .... i sennosc ( najlepszy punkt dnia ) ;D .. ale sie leniwa zrobilam  ::)

reklama
Ja w sprawie kichania. Jestem alergikiem i co roku nie obywa się bez Zyrtecu. Wiem, ze w ciąży za bardzo nie będę mogła tego środka brać, więc będę kichać. I słuchajcie tu mam problem (tylko się nie śmiejcie) jak kicham to czuje jak coś mi się w brzuchu naciąga, czasem jak zaboli jakby skurcz. Zaczynam mieć obawy czy coś się nie dzieje z dzidziusiem. W przyszłym tygodniu ide do lekarza to mu się zapytam czy to normalne.
Czy u Was są podobne objawy czy to tylko mój problem???

Do góry