reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Gwiazdeczka, jesli idzie o rozstepy, to raczej marnie z kremami, nie jedna znajoma potracila pieniazki na Vichy i inne drogie produkty, a kiedy mialy przyjsc to i tak przyszly. Natomiast mam kolezanki co wygladaja jak chodzace rozmiary 34, bylam pewna ze rozstep na rozstepie beda mialy, a kazda z nich chodzila regularnie na cwiczenia w ciazy, istarala sie w domu je powtarzac. Pamietam bardzo dobrze jak wspaniale sie prezentowaly im brzuszki, niczym z katalogow. I to wlasnie od jednej z tych kolezanek dostalam ksiazke cwieczenia w ciazy. Jak na razie z uwagi na problemy zoladkowe i mdlosci nie biore sie za cwiczenia, ale mysle aby zapisac sie na calanetics, gdzie jest wyodrebniona czesc dla ciezarnych, zobaczymy jakie beda efekty.
I nie martw sie o atrakcyjnosc u meza, urodzisz mu potomka,a to wiecej znaczy, i daje jeszcze lepsze spojrzenie w meza oczach ;)

reklama
GWIAZDECZKO WITAJCO TAK DLUGO CIE NIE BYLO ??? :) Ja tez zamiezam sie wybrac na jakies zakupki ale dopiero po USG ::) ale chyba nieominie mnie kupno chociaz jednych spodni :laugh: Co do rozstepow to tez sie obawiam, szczegolnie na piersiachbo strasznie rosna ::) ale mama mi poradzila zeby sie duzo szczotkowac,hartowac zimna i ciepla woda i przedewszystkim kremowac !!! TLUSTYM KREMEM, OLIWKA,ALBO WAZELINA !!dla mnie na cyce najlepsza jest wazelina chociaz tlusto jak cholera ale przynajmniej nie swedza tak strasznie,na reszte ciala oliwka w zelu(jest bardziej tlusta)i taki tluscioszek idzie spac :D ale w ciagu dnia to mleczko nivea i tylko tak gdzie skorka narazona oliwka.aaa no i biustonosz 24h ;D
PaulinaAnna masz racje z tymi cwiczeniami !!nic tak nie ujedrni ciala jak cwiczonka i dodatkowo porozciaga nasze cialko dzieki czemy nie beda bolaly tak pozniej ledzwie i nie tylko ;D podaj jak mozesz tytul tej ksiazeczki ;D
Agnieszka18 u mnie tez ostatnio z mdlosciami nie najlepiej i te humory ::) ostatno sie rano pobuczalam ze szczescia bo ptaszki tak ladnie spiewaly za oknem :laugh: to juz przesada :D

Ja rozstępów u siebie na razie nie widzę (chociaż kto wie co będzie potem) ale za to już pojawił się pierwszy żylak. Buuu :mad: zawsze miałam z tym problemy i wiedziałam, ze w ciąży będzie gorzej ale nie sądziłam, ze tak szybko. A latem przecież rajstop uciskowych nie założę :(

Kallusia, z mila checia ale ksiazeczka jest po holedersku :laugh:, jednak wierze ze znajdziesz jakis jej polski odpowiednik.
Ta ksiazeczka tlumaczy jak mozna w domu cwiczyc nie szkodzac sobie i malenstwu oraz jakie cwieczenia mozna wykonywac jesli sie idzie na silownie, lub roznego rodzaju sprzet do cwiczen,oraz nastawia na wlasciwe pozycje dla kobiety przy cwiczeniach. Jednym slowem to "Fitness w ciazy", z kilkoma przypisami co do zywienia. ( ale postaram sie poszperac w ksiegarniach internetowych, moze znajde odpowiednik, wtedy Tobie podam nazwe)

Chcialam sie Wam spytac jak Wasza cera, gdyz ja mialam zawsze bardzo tlusta a teraz mi sie przesusza bardzo szybko, musze duzo nawilzac i bardzo czesto robic pelling. I nie za ladna sie sobie wydaje jesli nie naloze makijazu, a przedtem nie mialam tego problemu..... ciakawa jestem jak u Was?

U mnie buzia dużo ładniejsza niż przed zaciążeniem,
Zawsze miałam problemy z jakimiś krostkami i wypryskami a teraz jak ręka odjął...

Ide dzis do fryzjera bo zarosłam i odrosty straszne mi sie porobiły ale zrobię sobie kolor swój żeby nie męczyć później dzidziula farbowaniem, ale teraz chyba ostatni raz mogę sobie na to pozwolić??
Jak myślicie ??
Powiem oczywiście fryzjerowi że jestem w ciąży

Wiadomo ze farbowanie i rozjasnianie jest nie wskazane ale jak widze wszystkie kobiety na okolo robia to przez cala ciaze, ja mam pasemka blond dlatego zastanawiam sie czy przez okres ciazy nie przenies sie na farbe delikatna i bardziej w kolorze do mego naturalnego....ale rowniez slyszalam ze wlosy w ciazy to sie dobrze trzymaja , ze ponoc najgorzej jest po porodzie kiedy zacznie sie dziecko karmic piersia, ze wtedy jest najlepiej przestac stosowac jakiekolwiek zabiegi na wlosach, gdyz dziecko bedzie czerpac wszystko z mamy i wloski bardzo sie oslabia i beda wypadac.

hej dziewczynki, tia..no cera to mi się pogorszyła niestety, pełno krostek, uff..No cóż..wytrzymam, hihi..No ale podobno jak cera się pogarsza to na dziewczynke (bo urodę mamusi zabiera) a jak polepsza-to na chłopca, hihi..ciekawe czy sie sprawdzi. Bo z drugiej strony wcale nie chce mi sie ulubionych słodyczy (a to na dziewczynke) tylko pikantne i słone, i kwaśne (a to na chłopca) ale ja coś czuję..że to dziewuszka (choć nie miałabym nic przeciw parce bliźniaków)
Noo..a z dolegliwości..zawroty głowy dalej..a dzis to ekstremka bo o mały włos nie zemdlałam na DWORZE!!! no ale było ciepło, za ciepło..na szczęcie mężuś pod ręką był. Ale wiecie co, to było dziwne, nie raz miałam omdlenia (bo jestem niskociśnieniowcem)zwłaszcza w dusznych pomieszczeniach, ale tym razem oprócz tradycynych objawów omdlenia-mroczków przed oczami, dzwonienie w uszach,aż zaczęłam się dusić..brak powietrza,totalnie. Aż męzuś się wpadł w panikę i chciał dzwonić po pogotowie..Ale po "posiedzeniu" sobie na stole sklepu warzywnego, napiciu sie wody..zaczęło mijać..No a potem jak przyszłam do domku, totalne rozbicie..sennośc i nagle zaczęło mnie rozpalać..jakby gorączka. Poleżałam przez parę godzinek..i przeszło. Hmm..no ale mam oczywiscie mase pytan, czy to normalne???????? U gin.wizyta jutro..mam nadzieje ze teraz mi pomierzy ciśnienie i sprawdzi jak to wygląda..wyniki badań morfologii wyszło OK (aż sie zdzwiłam, bo zawsze miałam na pograniczu anemi)

ps. dziewczynki, czy ktoś wie co z MONIQĄ?????? Jak sie czuje ona i maluszek?

reklama
Kasiu :-* czujemy sie swietnie :)

Mdlosci i bol piersi ustepują .. jupiii ... ciekawe jak na dlugo ;)

Do góry