reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

cześć dziewczyny!!!
Siadam do kompa pierwszy raz po porodzie. Dzis połozna zdjęła mi szwy i wreszcie kaleko bo kaleko ale da sie siąść. :wściekła/y: Jak długo to się goi?? Ja miałam jeszcze taką dziwną przypadłość, że mój organizm traktował szwy jak ciało obce (drzazgę lub coś takiego) i skończyło się dreszczami, ogromnym osłabieniem i temperaturą 34,8. Odiwedziło mnie nawet w sobotę pogotowie. Teraz już jest dobrze tylko boli co nieco :eek:

reklama
Blubery - Spoko to sie szybko goi ja po trzech dniach siadałam normalnie a po tgodniu już nie bolało

U nas problem został tylko ze szwami - są rozpuszczalne i jak do tej pory sie nie rozpuściły - a 3 tyg minęły
Jak myślicie powinnam coś z tym zrobić??

U mnie tak samo, na poczatku bol paskudny, a ze mialam bardzo spuchniete i sine krocze to potegowalo bol, i nawet jeden szewek puscil...a teraz juz jest o niebo lepiej. Mi polozna radzila ze gdy bedzie bolec to mam robic 2 razy dziennie nasiadowke w cieplej wodzie z mydlinami okolo 5 minut a potem bardzo dobrze spukac krocze pod prysznicem, jednak obylo sie bez tego.
Co do szwow to ja tez mam te rozpuszczalne, i to zalezy od organizmu jak dlugo te rozpuszczanie potrwa,sama nawet nie wiem czy moje nadal mam czy juz nie :eek:

Spokojnie dziewczyny z tymi szwami rozpuszczalnymi :-) Ja pytałam położnej która zdejmowała mi te szwy zewnętrzne (nierozpuszczalne) i powiedziała ze te rozpuszczalne to do ponad 100 dni mogą się rozpuszczać i że nie należy sie nimi kompletnie przejmować :-)

ja byłam szyta około godziny,ale za to bardzo profesjonalnie:-) nic mnie nie uwierało,ani nie ciągneło.troche tylko boleło mnie krocze,tak jak po bardzo długiej wycieczce rowerowej:-) .od samego początku normalnie siadałam i jestem bardzo zadowolona z tego szycia.

jesli chodzi o nakladki silikonowe, to ja tylko dzieki nim karmie moja corcie. mam wklesle brodawki i za nic w swiecie nie chca sie wyciagnac (a probowalam juz wielu sposobow :baffled:). bez oslonek malutka wogole nie chce zlapac piersi i do tej pory karmie w oslonkach. pokarmu mam z dnia na dzien coraz wiecej, mala je i rosnie jak na drozdzach, wiec ja sie za bardzo nie przejmuje tymi oslonkami. oczywiscie troche mam z tym problemu, bo trzeba wyparzac itd, ale jesli to jest jedyna droga do wykarmienia mojej Ninki, to tak musi byc!!!

Gufi u mnie jest to samo z osłonkami z tym, że ja tylko jedną stosuję i Emilka widzi niestety róznicę i nie powiem żeby jej się podobało

Jesli chodzi o oslonki na piersi, to uzylam ich raptem 3 razy bo mialam tak poranione sutki ze krew mi sie z nich lała...piersi wykurowalam super mascią..i teraz karmię cyculami i juz nie pękają ale nadal bolą......

Mimo wszytsko jesli dzieki temu mozna karmic dziecko to tez uwazam ze warto uzywac!!!!!

Czarodzieko - u mnie było podobnie najpierw brodawki pękały i krew się lała potem już nie krwawiły ale bolały a teraz jest już OK i tak pewnie będzie u Ciebie

reklama
Witajcie
od wczoraj bardzo boli mnie lewa pierś, to jest ta której Emilka nie chce ssać - mam bardzo wciągnietą brodawkę, ały czas z niej ściągała i było w porzadku, robiły mi się na niej grudki, jak ściągnełam pokarm to znikały i jenorazowo miałaom około 60ml a wczoraj pierś była miekka i ściągnełam zaledwie 40 a boli cały czas i nie wiem co mam zrobić

Do góry