reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

To ja dolaczam do grona obolalych...Moja corcia jak co noc tak i dzis postanowila polamac mi zebra. Najlepsza pora na to jest oczywiscie miedzy 23 a 1 w nocy...
Nawet nie wspominam o bolu pachwin i spojenia lonowego oraz rozciagajacej sie skory, kiedy dzidzia wypina pupe lub prostuje nogi.

I tak ja kocham nad zycie i wybacze jej wszystko byle tylko byla zdrowa, silna i radosna...

reklama
A mnie tak szczegolnie nie przeszkadza, ze mala sie gimnastykuje, nawet dziwie sie jak niektore mamy potrafia powiedziec kiedy dostaly boksa, a kiedy kopniaka, bo ja tego poprostu nie rozrozniam! Od kilku dni jednak mam bol w dole brzucha, przypominajacy skurcze przedokresowe... jak ja tego nie cierpialam! Moze to poczatek konca....:-) pozatym rano straszne mdlosci( na szczescie bez wymiotow narazie) i caly czas bym spala...

U mnie też od jakiegoś czasu pojawiają się takie bóle, jak przed okresem:baffled: Nie wiem tylko, czy tak właśnie wyglądają skurcze przepowiadajace, czy to efekt ucisku małej na dół brzucholka???:dry: Też już bym chciała urodzić i tulić naszą Zuzankę w ramionach, ale do mojego "rozdwojenia" jeszcze caaałe 4 tygodnie buuu buuu buuu:sad: A do tego jeszcze te okropnie opuchnięte nogi i mrowienie w prawej ręce:no:

A u mnie to chyba cos sie ruszac zaczyna.....
tzn. bardzo boli mnie kregoslup, mam bole brzucha ale co dziwne to od gory a nie u dolu, mam luzniejszy stolec i mdli mnie. A mala caly czas sie rusza z jednej strony na druga. Nie wiem co to przyniesie, moze to od zoladka mnie meczy a moze to jzu to sie zaczyna :confused:

Dziewczyny, a mnie wczoraj dopadło straszne kłucie - z prawej strony, nisko w podbrzuszu, promieniujące do uda.Nie był to na pewno skurcz tylko właśnie kłucie i to tak silne, że ryczałam z bólu i żadna zmiana pozycji nie pomagała. Zadzwoniłam do ginekologa to kazał wziąć nospę - faktycznie ból minął, ale nie dowiedziałam się co to było. Macie takie coś, albo miałyście?

Mnie z kolei ostatnio nie służy jezdzenie autkiem, muli mnie jak nigdy :oo:

A bóle dołem brzusia mam już od dawna i tylko po prawej stronie - czasem przez to nie mogę stanąć na prawą nogę - dziwne to :szok::szok:

Hej dziewczęta! Czytam sobie wasze posty (większość dolegliwości dopadła także mnie) i tak mnie naszła myśl... Czy to nie jest niewiarygodne? Wydaje mi się, że to było wczoraj jak narzekałyśmy na mdłości i umierałyśmy ze strachu przed wczesnym poronieniem... a suwaczek wydawał się tak długi jakby nigdy nie miał sie skończyć. A teraz jesteśmy tuż tuż... I mimo tych wszystkich bóli jest to cudowna świadomość, prawda? :-)

slonko- masz racje....Ja czasami zagladam na posty ktore pisalysmy na poczatku i sie smieje sama do siebie, a pamietam jak umieralam ze strachu kiedy macica sie rozrastala :tak: Teraz, to jakos bardziej spokojnie, bo jak kazda ma objawy podobne to juz wiem ze koniec widac.

Ja zaczynam wkoncu miec skurcze, sa nie regularne, i nie bola mnie, ale nadal pamietam wczorajsze dwa razy kiedy ze skurczem bolal mnie kregoslup. Pamietam jak polozna gadala ze to sa najbardziej bolesne skurcze porodowe:szok: :eek: . Niestety trzeba bedzie iim dac rade :tak: .
Ciekawa jestem jak to dlugo ejszcze potrwa, ja tak bardzo pragne miec ma kruszynke przy mnie juz :-D

reklama
Do góry