reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

reklama
Byliśmy dziś u lekarza. Marcel rano obudził się cały w czerwone plamy. Lekarz powiedział, że to może być wysypka po trzydniówce albo uczulenie na syrop- Bactrim (brał go na zaczerwienione gardło), no więc syrop odstawiliśmy i pijemy wapno no i lakcid bo biegunka się pojawiła. Marcel tak marudzi, chyba go to swędzi, no ale mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej:tak:
Ta wysypka po trzydniowce to raczej takie drobne krostki???

Igor miał drobne plamki na buzi, szyji i brzuszku .Po dwóch dniach plamki znikneły, to nie były krostki tylko plamki różowe

U nam było wczoraj "małe" ups. Ja robiłam w kuchni kolację , z małą siedział mąż. Wyszedł na chwilę z pokoju i słychać łups i płacz. Mała spadła z sofy. Dzięki Bogu mamy miękką wykładzinę i nic sobie nie zrobiła. Ja zawsze jak wychodzę sadzam ją jak najdalej od zejścia, teraz siedziała po środku. Poobserwuję jąk kilka dni czy nic niewyjdzie z tego.

Mija my też mieliśmy taką wpadką, siedziałyśmy z Olą we trzy z moją mamą, mama kucała przy kanapie, ja kończyłam Olę przewijać, na moment odwróciłyśmy wzrok i Ola sturlała się częściowo na dywan i częściowo na kolana babci. Przestraszyła się bidulka, była kupa płaczu, ale na szczęście nic poza tym.

Kiedyś bardzo mądrze daliśmy jej do zabawy taki papierowy centymetr z Ikei, siedzieliśmy z nią obydwoje, a i tak udało jej się wrąbać 6 cm tego centymetra. Natychmiast zwymiotowała.
Cóż, uczymy się na błędach

Mija dobrze że Pati nic sie nie stało:happy: - twarda kobietka jest!;-)
Maja dziś siedziała na kocu na podłodze i rypsła do tyłu:-(, a ja oczywiście zapatrzona w komputer:zawstydzona/y:!

reklama
Pati nadal nic od upadku ,tylko ta biegunka od zębów prawie drugi tydzień się trzyma. :no::no::no::-(Robi też twardę ale jedną dziennie, a miękkie z 5-6 razy dziennie.i to takie malutkie jakby popuszczała..Wczęśniej trochę zaoszczędziłam na pieluchach to teraz odbijam to.:no:

Do góry