reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

reklama
a znacie może jakiś sposób na odparzoną szyjkę??? już nie wiem co mam robić, małej grubo nie ubieram, wypróbowałam już wszystkie możliwe kremy i nic, ciągle ma zaczerwienioną, czy Wasze dzieciaczki też tak mają ??? ona ma takie fałdeczki że szok, choć na nóżkach i na rączkach też ma fałdeczki i nie odparza sobie :/

Oj u nas tez czesto pojawia sie problem odparzen na szyjce.. U nas pomaga sudocrem. Trzeba pamietac zeby dobrze osuszac szyjke po kapieli, zeby nie byla wilgotna bo to jeszcze bardziej podraznia.

Czesc.JA swojemu Filipkowi tez podaje zwykla wode z kranu przegotowana i Piotrowi tak dawalam.Ja uwazam ze co za duzo to nie zdrowo i same nie raz sobie szkodzimy przesadzajac z niektorymi rzeczami.A zmiana wody na ta z kranu potem naprawde moze miec wplyw.
Moj Filip mial probelm z odparzana szyja smarowalam roznie sudokrem lub bepantem na przemian i mimo tego zdarzylo sie 2 razy ze az mu pekla skora i krew byla koszmar.Ale od kilku dni jest lepiej zaczal czesciej ta glowke podnosic i jakos mniej mu sie obciera ta szyjka.Ale tez to mialam mysle ze duzo dzieci to ma wiec nie ma problemu do zmarwtien.

Ja zeby uniknac odparzen , czasem szyjke pudruje albo maczka ziemniaczana ktora działa rewelacyjnie na rózne kłopoty skórne albo zwykłym puderkiem, tak samo pachy. Robie to zapobiegawczo i wszystko poki co gra:)

nie rób za często bo mały się przyzwyczai i nie będzie robił już sam kupki tak mi lekarka mówiła w szpitalu jak moja miała problem lepiej terometrem troszke pomoc dziecku ale tez nie zaczesto.

nie rób za często bo mały się przyzwyczai i nie będzie robił już sam kupki tak mi lekarka mówiła w szpitalu jak moja miała problem lepiej terometrem troszke pomoc dziecku ale tez nie zaczesto.

no no
ja właśnie mu termometrem pomogłam ostatnio
bo już się fest męczył
zobaczymy czy dzisiaj kupkę zrobi :-(

claudia może lepiej częściej przepajaj, spróbuj herbatek na brzuszek czy trawienie hipp lub humany, bo do lewatywy się dzieci przyzwyczajają
u nas tez sie odparza szyjka i pachy a pomaga codzienne dokładne mycie i oszuszanie i wietrzenie i widze ze szyjka ładniejsza a smaruje hipp na odparzenia

reklama
a ja się przyznam, że nie wiedziałam, że dzieciom można robic lewatywę...jestem w szoku. Ja tak w takie rzeczy się nie bawię...bo sie boję. Wolę dać czopka i ten sam efekt albo można nacisnąć delikatnie miejsce troszkę nad sromem i wtedy też wyskakuje:)

a na odparzenia szyjki to pierwsze: osuszać, drugie chyba mączka ziemniaczzana będzie najlepsza...bo naturalna...ale pilnować żeby było suche i oczyszczać w ciągu dnia wodą (żadnych chusteczek)

Do góry