Widze, ze wiekszosc dzieciaczkow ma albo mialo krostki na buzkach, ja uzywalam maki ziemniaczanej i kupilam Diprobase bo uzywalam kiedys jak Ania byla malutka i tez juz powoli te krostki schodza. Tez sie obawialam o skaze, ale jak narazie nowe nie wyskakuja wiec moze to po prostu ten tradzik niemowlecy. Tez odstawilam witamine D+K, ale musze wprowadzic na nowo i zobaczymy czy to od niej czy nie. Blondi, i co teraz juz nic nie dajesz, czy zmienilas na inna firme te witaminy?
reklama
Hania mój Bartus bardzo ulewa...a nawet powiedzialabym ze wymiotuje...nie wiem czy to refluks bo to musi stwierdzic lekarz a zeby to swteirdzil dziecko trezba polozyc na jeden dzien do szpitala czy poprostu tak ulewa bo ma niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja Bartusia dokarmiam butla i jak skoncze podawac mu piers to daje jeszcze mleko Bebilon AR i po tym mleczku ulewa zdecydowanie mniej....a czasem nawet wcale....
madzia6485
Fanka BB :)
ariska no wlasnie On nie ma żóltych lusek....ta skorka co zschodzi jest biala i cieniutka....
U nas jest to samo, nie wiem co robić doradźcie coś, proszę
aniwar czy ty już sobie z tym poradziłaś??
Widzę że poruszałyście temat pleśniawek u nas jak były to pomógł Dezaftan ja zawsze nakładałam go trochę na smoczek i jeździłam w buźce po bokach a resztę już sobie sam rozprowadzał.
C
claudia4you
Gość
Dziewczyny na ból brzuszka małego mogę pić rumianek? da on coś, czy małemu zaparzać, wczoraj go strasznie bolał i pół nocy z głowy
monciaa mój chyba też ma trądzik, takie syfeczki białe , które wyglądają jakby je można było wycisnąć
monciaa mój chyba też ma trądzik, takie syfeczki białe , które wyglądają jakby je można było wycisnąć
madzia6485
Claudia jasne że możesz pić rumianek, ja od jakiegoś czasu właśnie piję codziennie rumianek i już nawet Mikiemu nie podaję tego syropku na kolki. Kupkę mi robi zawsze z rana i po południu i to bez problemów. a jakie pierdki odchodzą
A u nas to właśnie nie są takie typowe syfki tylko takie zaczerwienione malutkie plamki. Chciałam kupić tą emulsję co moncia o niej pisała ale nie było i kupiłam oilatum soft krem, posmarowałam godzinę temu i już widać że skórka jest inna także jak zejdzie od oilatum to będzie super a jeśli nie to zamówię tą emulsję
A u nas to właśnie nie są takie typowe syfki tylko takie zaczerwienione malutkie plamki. Chciałam kupić tą emulsję co moncia o niej pisała ale nie było i kupiłam oilatum soft krem, posmarowałam godzinę temu i już widać że skórka jest inna także jak zejdzie od oilatum to będzie super a jeśli nie to zamówię tą emulsję
joasienka1
madzia-skaza się objawia właśnie czerwonymi plamkami, świecącymi policzkami, czasem jakby ropnymi krostkami, u nas szybko dosyć wykryta więc Ala nie zaczęła się drapać, godzej jak dziecko swędzi to wiem że przepisują jakąś maść-tylko że ona jest na sterydach :-(
C
claudia4you
Gość
Claudia jasne że możesz pić rumianek, ja od jakiegoś czasu właśnie piję codziennie rumianek i już nawet Mikiemu nie podaję tego syropku na kolki. Kupkę mi robi zawsze z rana i po południu i to bez problemów. a jakie pierdki odchodzą
mojemu nawet dzisiaj dałam rumianku, bo nie wiedziałam w czym lekarstwa rozpuścić - wypił ładnie i smakowało mu :-)
mój też ma plamki, ale zaledwie kilka, może jak pójdziemy do lekarza to coś zaradzi
ariska
claudia - syfeczki z białymi końcówkami to potówki
reklama