reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Widze, ze wiekszosc dzieciaczkow ma albo mialo krostki na buzkach, ja uzywalam maki ziemniaczanej i kupilam Diprobase bo uzywalam kiedys jak Ania byla malutka i tez juz powoli te krostki schodza. Tez sie obawialam o skaze, ale jak narazie nowe nie wyskakuja wiec moze to po prostu ten tradzik niemowlecy. Tez odstawilam witamine D+K, ale musze wprowadzic na nowo i zobaczymy czy to od niej czy nie. Blondi, i co teraz juz nic nie dajesz, czy zmienilas na inna firme te witaminy?

reklama
U nas niestety mamy refluks i już nie wiem jak mam sobie z tym radzić.
Dziewczyny czy maluszek którejś z was przechodził przez to???

Hania mój Bartus bardzo ulewa...a nawet powiedzialabym ze wymiotuje...nie wiem czy to refluks bo to musi stwierdzic lekarz a zeby to swteirdzil dziecko trezba polozyc na jeden dzien do szpitala czy poprostu tak ulewa bo ma niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja Bartusia dokarmiam butla i jak skoncze podawac mu piers to daje jeszcze mleko Bebilon AR i po tym mleczku ulewa zdecydowanie mniej....a czasem nawet wcale....

ariska no wlasnie On nie ma żóltych lusek....ta skorka co zschodzi jest biala i cieniutka....

U nas jest to samo, nie wiem co robić doradźcie coś, proszę
aniwar czy ty już sobie z tym poradziłaś??

Widzę że poruszałyście temat pleśniawek u nas jak były to pomógł Dezaftan ja zawsze nakładałam go trochę na smoczek i jeździłam w buźce po bokach a resztę już sobie sam rozprowadzał.

Dziewczyny na ból brzuszka małego mogę pić rumianek? da on coś, czy małemu zaparzać, wczoraj go strasznie bolał i pół nocy z głowy

monciaa mój chyba też ma trądzik, takie syfeczki białe , które wyglądają jakby je można było wycisnąć

Claudia jasne że możesz pić rumianek, ja od jakiegoś czasu właśnie piję codziennie rumianek i już nawet Mikiemu nie podaję tego syropku na kolki. Kupkę mi robi zawsze z rana i po południu i to bez problemów. a jakie pierdki odchodzą :D

A u nas to właśnie nie są takie typowe syfki tylko takie zaczerwienione malutkie plamki. Chciałam kupić tą emulsję co moncia o niej pisała ale nie było i kupiłam oilatum soft krem, posmarowałam godzinę temu i już widać że skórka jest inna także jak zejdzie od oilatum to będzie super a jeśli nie to zamówię tą emulsję

madzia-skaza się objawia właśnie czerwonymi plamkami, świecącymi policzkami, czasem jakby ropnymi krostkami, u nas szybko dosyć wykryta więc Ala nie zaczęła się drapać, godzej jak dziecko swędzi to wiem że przepisują jakąś maść-tylko że ona jest na sterydach :-(

Claudia jasne że możesz pić rumianek, ja od jakiegoś czasu właśnie piję codziennie rumianek i już nawet Mikiemu nie podaję tego syropku na kolki. Kupkę mi robi zawsze z rana i po południu i to bez problemów. a jakie pierdki odchodzą :D

A u nas to właśnie nie są takie typowe syfki tylko takie zaczerwienione malutkie plamki. Chciałam kupić tą emulsję co moncia o niej pisała ale nie było i kupiłam oilatum soft krem, posmarowałam godzinę temu i już widać że skórka jest inna także jak zejdzie od oilatum to będzie super a jeśli nie to zamówię tą emulsję

mojemu nawet dzisiaj dałam rumianku, bo nie wiedziałam w czym lekarstwa rozpuścić - wypił ładnie i smakowało mu :-)
mój też ma plamki, ale zaledwie kilka, może jak pójdziemy do lekarza to coś zaradzi

reklama
dziewczyny poradźcie co mogą oznaczać leukocyty w moczu ??? jutro idę do pediatry ale do jutra do 15 oszaleje z tą niewiedza chyba :/

Do góry