reklama
joasienka1
Fanka BB :)
ja nie myję buzi w środku, nie mówili o tym ani na sr ani jak byłam u pediatry. Ala nie ma pleśniawek więc nie jest to chyba niezbędne.
co do skazy to pisałam na ogólnym, skaza objawia się wysypką z ropnymi krostkami, szorstką skórą i błyszczącą jak rybia łuska-nie da się nie zauważyć.
u nas doszły problemy z brzuszkiem i marudzenie.
buźki nie powinno się smarować niczym co ma cynk w składzie bo wysusza, ja kupiłam krem do twarzy i ciała babydream na spróbowanie, kosztuje 4zł za 100ml, nie zawiera parabenów, tylko naturalne substancje i jest rewelacyjny.
co do skazy to pisałam na ogólnym, skaza objawia się wysypką z ropnymi krostkami, szorstką skórą i błyszczącą jak rybia łuska-nie da się nie zauważyć.
u nas doszły problemy z brzuszkiem i marudzenie.
buźki nie powinno się smarować niczym co ma cynk w składzie bo wysusza, ja kupiłam krem do twarzy i ciała babydream na spróbowanie, kosztuje 4zł za 100ml, nie zawiera parabenów, tylko naturalne substancje i jest rewelacyjny.
U nas chyba jednak nie ma tej skazy...podejemy bebilon Ar czyli normalne mleczko a nie ten preparat mleko-zastepczy, ja jadlam juz serek wiejksi wczoraj inke z mlekiem troche ciastek i buzka jest ladna.....kupki wkoncu normalne...mowie Wam jak ja sie ciesze jak kupki sa ladne osttanio sie poplakakl ze szczescia...jak nienormlana;-) brzuszek troszke chyba pobolewa ale nie duzo...daje bobotic i jest ok...a brzuszek to przeciez nie tylko z pwoowdi=u skazy moze bolec wiec nie tragizuje przynajmniej sie staram sie tragizowac;-)
biala mój Maciej chyba też ma....nadal ma takie bardzo delikatne krosteczki na buziuni. Zaczęłam przemywać rumiaankiem może pomoże...jutro idę do pediatry i zapytam co z tym robić. Niby samo powinno zejść ale już będzie 2 mce i dalej jest...
iwi10
Fanka BB :)
Ja dostałam taki krem od męża siostry wiem że można kupić w aptece, ale nie wiem jak się nazywa i u nas też pomogło, bo jest o niebo lepiej, a już się martwiłam że to skaza, ale odpukać jem ser ciastka ostatnio lody i nie wyskakuje lecz pomału schodzi. Mam nadzieję że znikną wszystkie, bo buziol zupełnie inny się robi niż z tymi krostkami.
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Mój Maciuś tez miał krostki, odstawłam na dwa dni wit K i D i znikły wszystkie, wie u niego były od wit, ale znów zaczęłam podawać i go obsypało czsaem przemywam mu pałeczką nasączoną spirytusem tak punktowo po wypryskach i znikają....
A co do higieny jamy ustnej to skoro my myjemy zęby pukamy usta preparatami to i dzieciom trzeba diąsełka i języczek myć, mój Maciuś zawsze się szeroko śmieje wiec do buzi mam łatwy dostęp
A co do higieny jamy ustnej to skoro my myjemy zęby pukamy usta preparatami to i dzieciom trzeba diąsełka i języczek myć, mój Maciuś zawsze się szeroko śmieje wiec do buzi mam łatwy dostęp
reklama