reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

clauduś wszystkie maleństwa zezują bo po 1. nie panuja jeszcze nad koordynacją gałek ocznych a po 2. przy oczach maja fald skóry który je chroni podczas porodu a daje wrażenie zeza u dziecka z czasem ona znika więc nie ma co sie martwić :)zanika okołoo 12 - 16 tygodnia zycia

o dziękuję

reklama
Monicia - nam jeszcze połozna poradziła zakupic Bobotic- odpowiednik sab simplexu, nie wiem czy pomoze, skoro piszesz, ze sab nie pomaga:(

Czytałam jeszcze ze czasem dobrze jest dziecko rozebrac i pomasowac brzuszek albo ogrzewac lekko brzuszek suszarka, tylko nie trzymac dyfuzora zbyt blisko. Albo odgłosy suszarki lub odkurzacza czasem dziecko uspokajają:) Musicie próbowac, moze cos poskutkuje.

Nie wiem czy stosowaliscie masaze brzuszka ja znalzałam taki artykuł
Masaż na kolkę - Zdrowie - arykuł

moniaivoy - mój mały usypia przy odkurzaczu :)

claudia
- mój mały też zezował dosyć mocno - rozbieżnie, lewe oczko mu na zewnątrz uciekało ale już jest lepiej od dwóch dni.

moniaivoy - mój mały usypia przy odkurzaczu :)

claudia
- mój mały też zezował dosyć mocno - rozbieżnie, lewe oczko mu na zewnątrz uciekało ale już jest lepiej od dwóch dni.

to dobrze
mój zaczął przy tej chorobie
ale teraz czasem mu oczka uciekają ale mniej

dziewczyny która już o tym mówiła ale lekarka właśnie poleciła mi zakrapiać moje mleko do noska od małej. Ważne by robić to do 15 minut od ściągnięcia nie później bo potem mleko nie ma już tych właściwości które pomogą w walce z katarkiem

ariska będę Cię kobieto po piętach całować za pomysł utworzenia tego wątku!! super kochana! :-)

nasz lekarka dzis powiedziała zeby nie usuwac wydzielinki z noska zadnymi aspiratorkami, gruszkami i tym podobnymi.. Bo sie podraznia śluzówke co powoduje zwiekszenie wydzielinki... Mówiła by zakraPLac wode morską i kłasc dzidzusia na brzuszku .. A wydzielnika sama wypłynie

profilaKtycznie dla naszych maluszków mozna podawac 2 raz DZIENNIE po 5 kropelek witaminy c (cebion)

reklama
dziewczynki czy u waszych maleństw przy płaczu lecą juz łezki? Julce nie lecą a synkowi mojej kolezanki juz lecą ...

ticker.php

Do góry