reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości i porady kwietniowych mam

mi, jak sobie sutka ścisnę - nie żebym się w tym lubowała, ale przypadkiem przy prysznicu zauważyłam :-D
pamiętam w ciąży z Fipem pojawiła mi się już w 19tc i lek mówiła że to normalne. także good, niech się cycuszki szykują :-)

reklama
dominiczka87 wiem że to może być oznaką ( jedna z wielu) zatrucia ciążowego. ale ciśnienie mam jak komar jak to mówi moja gin ostatnio 90/60 makabra...u mnie to chyba z przemeczenia, ale kończe póki co przygode z praca w tej ciązy i odpoczne moze mi to pomoże...
do tego w domu znowu szpital. młody dalej kaszle a mąż dziś miał 38 stopni ale poszedł do pracy :-/

Siary jeszcze nie widze, choć przez chwile dzis mi sie wydawąło ze mam sutek wilgotny ha ha i własnie o siarze pomyślałam. a to zależy od hormonów. chyba nie za wcześnie... ot taka twoje uroda.

dominiczka mi siara na razie nie leci, w gaciach tylko mokro:-p

a powiedz mi nosisz rajstopy przeciwżylakowe??? ja mam zamiar kupić profilaktycznie bo mam pracę stojąco-biegającą więc układ żlny mam osłabiony, to widać a nie chciałabym żeby było gorzej niż jest!!!

Felidae
ale mam nadzieję że nie zmieniłaś zdania co do L4????:no:

Alex2 tak w tym tygodniu sobie kupiłam rajstopy ciążowe przeciwżylakowe, ale one takie grubsze są i po domu to mi strasznie gorąco w nich wiec zamierzam sobie kupić cieńsze pończochy przeciwżylakowe....aczkolwiek ceny tego są takie, że....ździerstwo straszne!

Alex2 tak w tym tygodniu sobie kupiłam rajstopy ciążowe przeciwżylakowe, ale one takie grubsze są i po domu to mi strasznie gorąco w nich wiec zamierzam sobie kupić cieńsze pończochy przeciwżylakowe....aczkolwiek ceny tego są takie, że....ździerstwo straszne!

Właśnie wiem że ceny są powalające, ja chcę właśnie rajstopy, bo jak założę pończochy to mi tłuszcz wypłynie :-D
a kupowałaś w medycznym na wymiar, albo na zamówienie były robione??? czy sama sobie dobrałaś rozmiar???

Wiesz jak znalazłam w necie na wymiar to 299zł..najblizszy sklep medyczny mam 30km, a w aptekach mają tylko normalne, ciażowych nie. Więc zamówiłam na allegro Pani teresa czy jakoś tak.
Właśnie dlatego nie bardzo chciałam pończochy, żeby mi się tłuszcz nie wylewał ;-) ale jak jechałam do gina to zdjęłam rajstopy bo chyba bym tam 2h się ubierała i noga mnie później bolała a tak to w pończochach by było ok....te pończochy to kupie takie zwykłe żeby mieć własnie w razie co..

Żylaki, siara, ból pleców, rozstepy itp...choć to mnie omija...cóż...coś za coś:sorry:
W przypadku żylaków to faktycznie rajstopy mogą się przydać
Spuchnięte nogi mogą być niebezpieczne więc trzeba uważac
Rozstępów nie mam, a stosuję najtańszy balsam dla mam
A co do siary to...ja tam bym chciała bo to zupełnie normalne, ale u mnie to raczej w drugą stronę- prawdopodobnie siara to jedyne co będę miała z pokarmu a potem już kicha:sorry: no chyba ze sie zdziwię.

Ja siarę miałam już jakieś 2 tygodnie temu a teraz czasami po kropelce wyleci np po nocy widzę na koszulce czy na staniku :)
A co do rozstepow to postanowilam smarować teraz oliwką iodpukać nie ma nic narazie a w pierwszej ciąży dośc drogi krem kupiłam i wyskoczyło tyle tego dziadostwa że aż szkoda mówić .

reklama
Ja to ogólnie mam wpojoną profilaktykę do głowy!!!

Jak już staraliśmy się o dzidzię poleciałam do angiologa na usg, żyły czyste, ale osłabione pracą więc od początku ciąży pani doktor proponowała rajstopy lub pończochy, w sumie nadal nic nie widzę żeby się pojawiło, ale profilaktyka :))))))

Z kręgosłupem sobie radzę z racji zawodu więc spoko, ale profi też musi być :))))))

Przeciwko rozstępom walczę, ale czy wywalczę to będę się mogła wypowiedzieć po ciąży, czy moje masaże profilaktyczne oraz kosmetyki zdały egzamin :))))))

Siary brak :-p

Do góry