reklama
M85
Fanka BB :)
magdabb nie martw się. Ja od dawna codziennie noszę wkładki, raz leci mniej raz więcej, różnie. Najczęściej u mnie upławy są przezroczyste lub lekko białe, raczej ciągnące. Pytałam kiedyś gina to powiedział, żeby się nie martwić i że jest ok.
myszka2829
Co do seksu, jezeli lekarz nie zakazal ( zagrozona ciaza) to nawet jest wskazany mamuska jest radosniejsza, a dziecku przyda sie dodatkowa porcja endorfin. Sluz o ktorym wspomnialas moze byc rowniez "pozostaloscia" po nocnych igraszkach ;-). Starajmy sie za bardzo nie panikowac, bo same sobie wmowimy jakies problemy, ktorych nie ma. Ja jak mam watpliwosci to ide do gina i go najzwyczajniej magluje czy jest ok wszystko. Wychodze spokojniejsza i tak do nastepnego razu az cos sobie ubzduram;-).
Moja dolegliwosc (zaparcia) heh wiecej jablek jem od paru dni i powoli ustepuje. Kolejna pewnie nie minie do konca jak poprzednio mianowicie od samego poczatku NIC zupelnie nic nie moge zalozyc na brzuchol i jego okolice bo mnie cos cisnie, uwiera i mi niewygodnie. Koszmar najlepiej nago albo w podkoszulce za dlugiej... ale jak na ulice? w majtkach poobcinalam wszystkie gumki z przodu ale i to powoli juz przestaje dzialac. Spodnie dresowe nosze na wpol opuszczone tak, ze krok mam w okolicach kolan. Masakra moze to dlatego gapia sie czasem na mnie jak na dziwadlo
Moja dolegliwosc (zaparcia) heh wiecej jablek jem od paru dni i powoli ustepuje. Kolejna pewnie nie minie do konca jak poprzednio mianowicie od samego poczatku NIC zupelnie nic nie moge zalozyc na brzuchol i jego okolice bo mnie cos cisnie, uwiera i mi niewygodnie. Koszmar najlepiej nago albo w podkoszulce za dlugiej... ale jak na ulice? w majtkach poobcinalam wszystkie gumki z przodu ale i to powoli juz przestaje dzialac. Spodnie dresowe nosze na wpol opuszczone tak, ze krok mam w okolicach kolan. Masakra moze to dlatego gapia sie czasem na mnie jak na dziwadlo
magdabb
Hej dziewczyny. Jakos mnie mdli dzisiaj:/ nie wiem z czego to czy cos zjadlam ..... A u was wystepuja jakies mdlosci??
Suzi86
mi jest dziś niedobrze cały dzień, odbija mi się bardzo jakby pustym powietrzem, brzuch bardzo nabrzmiały i ogólnie mi ciężko strasznie, nie jadłam jakiś takich rzeczy:/ bo przez to uczucia napełnienia nie mogę nic zjeść i dobrze mi tylko jak leżę:/ dobrze, że jutro mam wizytę u gina, to go zapytam co mi może być, bo już od paru dni pobolewa mnie brzuch i ciężko mi ustać na nogach, ciśnienie mam w normie:/ wyniki badań krwi i moczu odebrałam z poniedziałku i też wszystko mam w normie, oprócz leukocytów, lekko ponad normę, ale tak mam od początku ciąży:/
myszka2829
ja mam czasami, ale to od zgagi ktorej pewnie sie nie pozbede jak poprzednio do dnia porodu. Czas sie zaczac przyzwyczajac do nowej towarzyszki;-)
pluszacze
a ja niestety mam bole brzucha jak tylko sie bardziej schyle czy jak zle usiade masakra bede sie widziec ze swoja polozna we wtorek to jej o tym powiem,oprocz tego bole krzyza ale to chyba bardziej od niestety kilogramow moich kochanych
Magdabb ja jak mam mdlosci to ze wzgledu jak sie i maluszka przeglodze wtedy raptownie mi slabo i niedobrze,slyszalam tez ze mdlosci mozes miec jak masz niski poziom cukru
Magdabb ja jak mam mdlosci to ze wzgledu jak sie i maluszka przeglodze wtedy raptownie mi slabo i niedobrze,slyszalam tez ze mdlosci mozes miec jak masz niski poziom cukru
galwaygirl
Mamusia Piotrusia
No i jestem po wizycie. Na szczęście szyjka w normie wiec kamień z serca. Brzuszek ostatnie 3 dni twardnieje często, wieczorem do 10x na godzinę. Kazała tylko magnez 3x2 tabletki łykać, nie dopuszczać do zaparć i duuuuużo leżeć. No Spa tylko jak skurcze będą bardziej bolesne A miałam cichą nadzieję, że do pracy będę mogła wrócić już w poniedziałek
Susi86 ja też mam to odbijanie powietrzem i mimo, że jem mniejsze porcje, czuję się jakbym zjadła konia z kopytami, macica sięga już dość wysoko i żołądek ma mniej miejsca. Ale to nawet dobrze, mniejsze posiłki a częściej zawsze jest bardziej zalecane, nie tylko w ciąży. Teraz będziemy wolniej tyły, hehe.
Ja nie piję zalecanych 8 szklanek wody dziennie, choć piję dużo więcej niż przed ciążą i jak na złość wieczorem i w nocy mam większe pragnienie i co chwila do wc się budzę. Może pampersik na noc, hehe. Jakbym wypijała 2l dziennie to wcale nie miałabym miejsca na jedzenie a ja tak lubię gotować i jeść.
Susi86 ja też mam to odbijanie powietrzem i mimo, że jem mniejsze porcje, czuję się jakbym zjadła konia z kopytami, macica sięga już dość wysoko i żołądek ma mniej miejsca. Ale to nawet dobrze, mniejsze posiłki a częściej zawsze jest bardziej zalecane, nie tylko w ciąży. Teraz będziemy wolniej tyły, hehe.
Ja nie piję zalecanych 8 szklanek wody dziennie, choć piję dużo więcej niż przed ciążą i jak na złość wieczorem i w nocy mam większe pragnienie i co chwila do wc się budzę. Może pampersik na noc, hehe. Jakbym wypijała 2l dziennie to wcale nie miałabym miejsca na jedzenie a ja tak lubię gotować i jeść.
reklama
Suzi86
a mi dziś znowu niedobrze kurczę zjadłam mandarynkę i wczoraj i dziś, może to od tego? :/ do gina idę na 16, ale tak szybko się do niego wybiorę, że chyba pierwsza wejdę ;p w ogóle to tak jakby mnie żołądek bolał czy wątroba, jelita może:/ może to od tego żelaza, słyszałam, że niektóre preparaty są różnie przyswajane, wcześniej nie miałam problemów, ale może teraz organizm się przyzwyczaił do tego żelaza, i zaczął inaczej reagować?
Podziel się: