reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
a mi na wizyty w toalecie pomaga wypita rano słaba kawka z duuuuużą lościa mleka :-) jeszcze nie zdążę dopić, a już pędzę. To mleko ma takie właściwości przeczyszczające

Któraś z mam kiedyś pisała o zmielonym siemieniu lnianym. Mi zaczął pomagać po 3 tyg regularnego stosowania, nie ma rewelacji, ale jest poprawa. Czasami też działają na mnie buraczki zasmażane lub rano połączenie kiwi z maślanką. Zauważyłam ostatnio, że świeże malinki też są skuteczne :)

Dziewczyny a plecy Was nie bolą? Mnie bolą coraz częściej, najbardziej po środku nie na dole. Żadna pozycja nie pomaga ani stojaca ani leżąca czy siedząca :( czasem ja mnie mąż rozmasuje to jest trochę lepiej. Najgorzej jest wieczorem.
Jak jest u Was?

M85 właśnie mnie też bolą plecy wyżej. Na początku krzyże a teraz tek pośrodku....nawet w nocy się budzę...Chyba kupię tą poduszkę-kojec dla ciężarnych, podobno super odciąża kręgosłup

Mi dziewczynki strasznie boli kręgosłup w części dolnej. myślę że przyczyną jest moje schudnięcie przed ciążą 20kg a teraz waga znowu idzie w górę i obciążenie jest kolejny raz. Ja kupiłam sobie pas podtrzymujący brzuszek. I faktycznie jak noszę go 8 godzin w pracy to pomaga troszkę.
To jest coś takiego i naprawdę polecam PAS CIAZOWY / BRZUSZNY / CIAZA / MACIERZYNSKI (1795798157) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mi się ciężej oddycha jak leżę np. na lewym boku (ale tylko czasami tak mam). A bolą Was piersi? moje z ciemniały i mam takie jakby grudki, które czasami aż kują. Pewnie pomału siara się zbiera. Czytałam na necie, że ok 28 tyg. będzie lecieć... A jak jest u Was?

Do góry